luni, 8 decembrie 2014

BIOFACH si TVA 9% la produse ecologice @BioFachVivaness #BioFachVivaness

Guvernul care stă să iasă din scenă în urmatoarele luni a anunțat prin ministrul delegat pentru buget că vor reduce TVA la produsele bio. Atenție la produsele certificate ecologic în conformitate cu Regulamentul european.  Companiile românești vor participa din nou la BIOFACH. Și vor transmite din nou succesul lor. 

În ce privește reducerea TVA. Aici avem de-a face cu o mișcare interesantă. Doar cele etichetate ecologic vor putea beneficia de acest regim. Cu alte cuvinte, sper că aveți știință despre asta, bio scris cu carioca sau organic ca schemă privată de marketing este ok. Doar că pretenția nu este verificată de nimeni. În timp ce etichetarea eco a UE este verificată. Informații aici. Asta va face diferența între șarlatani și genuine eco products. Realizate de români. 

Apoi agricultura ecologică europeană dar și cea românească sunt în plin avânt, mai bine vindem miere atestată și etichetată ecologic, decât parizer, pe piața comunitară. Degeaba plânge acum industria alimentară, să spunem ca și consumatori: da! Pentru că în competiția la raft, vom avea un acces mai facil la produse ecologice românești certificate.

Ia uitați ce specificitate a atins agricultura ecologică și corolarul ei, industria de alimente ecologice la BIOFACH. Hai să zicem da!






Niciun comentariu: