marți, 24 februarie 2015

#Liebherr @panaitescu Dobrogea și munții Măcinului

Doar cu o vizită la o lansare poți aduna multe povești. Doru Panaitescu a lucrat și lucrează cu multe persoane, companii. Este Marketeer.ro. Am interacționat puțin și superficial. Dar așa cum spune teoria celor șase grade de separare, se petrec adesea uimitoare coincidențe și corelații care ne leagă de diverși oameni. Teoria spune, pe baza unor observații matematice, că între noi și oricare altă persoană de pe planetă nu sunt mai mult de alte șase persoane. Deși suntem trăitori pe o planetă așa mare, într-o țară așa mică. 

L-am revăzut pe Doru Panaitescu la lansarea Liebherr. Frigiderele și viața aventuroasă pe drumuri și în călătorii îl leagă probabil de experiențele la rece.

Ce ne leagă dar nu în mod direct?
 
Doru Panaitescu este brăilean. Dacă zici Brăila, zici frații Psaropol, amicii și colegii mei de "bancă" de când lucram împreună la DC Communication.

Dacă zici Brăila, zici Smârdan. Sau Ghecet. Este o localitate care se află pe partea cealaltă de Brăila. Treci cu bacul spre Tulcea, în Dobrogea. La Smârdan trăiesc urmașii fratelui bunicului meu. Verii mei Gelu și Viorel. De pe urma bunicului lor, unchiu Haralambie.

La Smârdan românii au scufundat la Războiul de Independență, un vas turcesc, conform Infodelta.ro a lui Nicu Simion. AICI.
(c) Blog Marketeer.ro Doru Panaitescu
Doru Panaitescu a lansat o inițiativă pornită din suflet și anume montarea de indicatoare către cetățile României pentru că lipsa acestor indicatoare ar fi o problemă care cauzează necunoașterea lor (sper să nu mă înșele memoria cu privire la persoana care a propus chestia asta). Cred că era prin 2010 și i-am scris pe blog că și dacă ar vrea nu ar putea să pună indicatoare, că sunt legi care nu îi dau voie. Și că în al doilea rând este vorba de indiferența autorităților locale. Ar fi prea simplu să instalezi indicatoare și să rezolvi problemele.Ce m-a atras la inițiativa lui Doru era că plecase de la un "studiu de caz", cetatea Libida de la Slava Rusă. Și că ideea nu era rea, dacă ar fi implicat autoritățile care se ocupă de patrimoniu, populația locală.

Eu sunt și membru al Asociației "Ivan Patzaichin-Mila 23", suntem legați de Deltă. Doru a scris și o carte despre păsări și Delta Dunării, el fiind un cunoscut teambuilder și umblător pe coclauri. Pentru asta, pentru că se implică în natură, mediu, Delta Dunării și Dobrogea, dincolo de superficialitatea și histrionismul său, trebuie lăudat. Cumpărați-i cartea și apelați la Doru Panaitescu. Vivat, crescat, floreat!

Niciun comentariu: