miercuri, 20 mai 2015

Despre slow si fast la Facultatea de Sociologie...

Evenimentul are loc marti 26 mai ora 14.00 la sediul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din Schitu Magureanu, Sala de Consiliu, aveti detalii la acest link http://sas.unibuc.ro/index.pl/contact_ro Speram sa strangem aproximativ 20-30 de participanti, dar depinde foarte mult de efectul promovarii. Tematica este destul de larga, incercam sa promovam ideea existentei unei relatii intre alimentatie, cultura si sanatate. Speram intr-un format interactiv si sunt sigura ca vor exista intrebari. Al doilea invitat este domnul doctor Omer Secil, aveti mai multe detalii aici http://www.ponderas.ro/medici/dr-omer-secil/
 
 

Marmara birlik

O pastă de măsline, este drept, turcească, luată de la magazinul iranian din Calea Moșilor, de la Zam Zam. Bună bună ca orice pastă de măsline normal preparată....


Să bem și să ne înflorim

A venit vara...ați pus de un suc de soc?



Iaurt de oaie...de ce nu?

După miei și după Paște, apare și iaurtul de oaie. 


Get around...Bucuresti Tu



marți, 19 mai 2015

Greenpeace, fact finding research about the future of CAP

Greenpeace, fact finding research about the future of CAP. LINK


Face-o-book goes on...Bucuresti mai optimist

Succes Tudor Pop, succes Bucuresti Optimist
 

RNDR discuta despre produse locale. In 21 mai 2015.




Chateau Pietro. Vin. Tămâioasă românească. @itmorar @VinulRo

Domeniile Franco-Române. De ceva timp caut pe ici, pe colo, un pic de passito. Despre care aflați aici. Este un vin de "stoc" (îl pui deoparte), obținut din struguri lăsați mult toamna târziu la stafidit. Passito cred că este în aceeași gamă precum retsina, vinul licoros grecesc (dacă greșesc înseamnă că trebuie să devin băutor). Și în această grupare, se adaugă și Tămâioasa românească. Chateau Pietro. Pe sticlă este scris că vinul a fost îmbuteliat doar în 18.000 sticle, în anul 2002. L-am găsit și cumpărat la dl. Lucian Anghel, la piața de la ASAS, la agronomie. 30 de lei, jumătate de litru. La dl. Florescu este 44 lei. Deși este nedrept să reducem acest vin la sistemul metric internațional. L-am gustat și am rămas cu o impresie adevărată despre Tămâioasă. Da. Dacă mergeți la dl. Anghel, spuneți că ați citit la mine desre vinul lui. Mulțumesc Chateau Pietro!



Vărgat sau comun? Tărcat sau de-al casei. Dovlecei.

Am făcut un test ca de semi-gospodar. La piața de la ASAS, cunoscută și sub numele de "piața de la agronomie" am găsit un dovlecel cu niște dungi pe el. Doamna mi-a spus că este între zucchini și dovlecel, o încrucișare. Aneta a privit fotografia și și-a exprimat rezerva, dacă este cine știe ce chestie modificată genetic. Soția mea nu s-a temut nici de un soi, nici de celălalt. pe de altă parte, cel de-al doilea soi de dovlecel este de la piață. Așadar dovlecelul vărgat versus cel comun. Și prețurile diferite, ce ați alege?



Pierre caffe & tea, do you go with the car?

Ce am mai descoperit umblând, pe ici, pe colo, prin București? O mașinuță cu cafea și ceai, Pierre. Probabil nu te face bogat dar te face mai apropiat de oameni. Se afla în zona SEMA Park, vinerea trecută, 15 mai 2015. Întâmplător este și un Fiat carosat special.


vineri, 15 mai 2015

Iaurt de oaie de casă. Sau iaurt din lapte de oaie, facut in casa....

Credeți că este simplu? Unul din visele mele este să deschid un lacto-bar. Până atunci, am luat lapte de oaie de la d-na Istrate, de la Fundata. Și am pus de am prins și am făcut iaurt. Două zile la temperatura camerei și apoi o săptămână în frigider.




joi, 14 mai 2015

Despre peste la Genova...Slow Fish Genova @SlowFoodHQ

In timp ce ne vedem de treaba in Romania, cu paduri, ciocarlii, in Italia, italienii, se pregatesc la Genova, de Slow Fish. Peste frate!