joi, 28 februarie 2013

Marketingul digital în lume, cum arată ? La noi va fi Digital Marketing Forum


Vor fi discuții interesante la început de an la Digital Marketing Forum, fără îndoială. În cele două zile de discuții, se vor întâmpla lucruri. Prima zi, 6 martie, cuprinde o conferinta si trei seminarii de tip „fast-track”, care va pune accentul pe noile idei si instrumente pe care le au brandurile pentru optimizarea campaniilor online. Se va mai vorbi despre soluții pentru campaniile multi-channel, tactici pentru optimizare conversiilor, strategii pentru optimizarea campaniilor de search marketing, eficiența în Facebook marketing.

În 7 martie are loc un workshop intensiv Digital Marketing Excellence, în care vor fi prezentate atât elementele și strategiile de bază ce pot fi folosite în marketingul digital integrat, cât și gestionarea corectă a platformelor web 2.0. Workshop-ul va fi sustinut de Jeremy Spiller, trainer și consultant pentru Econsultancy, cu o experiență de 17 ani în domeniul digital.

Ca să ne pregătim mai bine, am aruncat o privire și printr-o diagramă de export a Econsultancy.  Ce ziceți de prioritățile din piața mare ?

Ce OS folosiți pe mobil, Android, IoS sau Symbian ?

Un mobisite este necesar, util si practic. Cat de des se întâmplă asta în practica de afaceri din România ? Este un produs care trebuie să însoțească situl de online, în măsura în care publicul țintit este mobil, activ, tehnologizat. De regulă construcția unui instrumente de comunicare online trebuie să țină cont, pe cât posibil, de tehnologiile dominante în piață, atât hardware cât și software. Trebuie să ții cont de tipuri de browsere și tehnologii software. Probabil pentru mulți dintre voi, astea sunt lucruri cunoscute. Dacă Digital Marketing Forum 2013 are un mobisite, este de apreciat. Vedeți dacă este și funcțional și utilizabil. 

Hai la networking ! Blogger oficial la Digital Marketing Forum 2013


Sunt blogger oficial Sunt pentru prima oară un blogger oficial. Ce poate fi mai pasionant pentru o parte din noi, decât ceea ce se întâmplă prin online. Este locul în care umblăm aproape toată ziua, ne câștigăm existența cu el. Îl descoperim zi de zi și tot ne dăm seama că nu știm mare lucru. Pentru că mare lucru este cunoașterea iar ea este infinită, mai bine zis nemăsurată. Evident Digital Marketing Forum 2013 este un loc unde poți afla de la și interacționa cu oamenii care se mișcă în online. Ei dețin controlul pe scenă, dar le poți pune întrebări și te poți pune un pic în evidență. Dacă ai cu ce, nu strică să fii la Digital Marketing Forum 2013. Ce se mai întâmplă acolo ? Pauzele sunt cele mai valoroase momente ale unui eveniment de acest tip. Nu le rata, caută pe câte cineva din lista de vorbitori. Nu strică un minut de atenție, un elevator pitch, și o carte de vizită. Oportunități, oportunități, oportunități. Pentru mine este o experiență de hands-on practice, de experimentare a unor instrumente de awarenness: blog, Twitter, Facebook, Linkedin. Sau mai curând pauze de cafea, sandvișuri și vorbărie ? BLOGGERII SUNT LA FEL DE IMPORTANȚI. CICĂ!

Iată cine va fi pe scenă, prin culise și la networking, la Digital Marketing Forum 2013.






Gata, s-a sfarsit cu ICR

O analiză a lui Mircea Vasilescu, redactor șef al Dilemei Vechi. Despre închiderea în sine a Institutului Cultural Român, o strategie potrivită pentru a se închide ușile ICR. AICI.


Mâncare bună sau stricată ?

Cât ține mâncarea și cât de mult suntem prizonierii lanțului alimentar? Există voci numeroase în Europa, la Comisia Europeană, ce acuză risipa de hrană a civilizației occidentale. Trebuințele noastre de trăitori în mediul urban ne împing adesea spre semi-preparate alimentare, dieta noastră fiind dependentă de retail și lanț alimentar. Cu toate acestea predecesorii noștri nu foloseau frigiderul și totuși trăiau nu cu mult sub limita noastră de viață. Iată mai jos un tabel cu alimente și durata lor de viață. 


miercuri, 27 februarie 2013

New York Times si publicitate pentru seria a III-a War of Thrones

O colegă mi-a semnalat o minunăție de creație publicitară, acum că se lansează încă un sezon "War of Thrones". Ediția din 25 februarie a New York Times, a publicat pe două pagini, imitând formatul editorial al ziarului, mai multe articole despre noua serie a filmului de televiziune. Iată mai jos cum arăta gazeta. Ingenios ? Sursa aici





Carnea de cal ? Este o poveste veche....


Avem probleme la nivel de retail, de ANPC, de ANSVSA, de marketing. Este o problema daca Uniunea Europeana, desi ne-a promis un control riguros al traseului alimentelor, la nivel de mecanism si de activitate al agentiilor nationale, in realitate orice fel de carne este posibil a intra in lantul alimentar. Apoi am putea fi surprinsi de faptul ca in ultima saptamina, vreo doua abatoare clandestine din Romania, arunca carne la drumul mare, probabil de cal, si autoritatile sanitar veterinare se fac ca ploua. In sensul ca nu stiu de astfel de abatoare, nu stiu de unde este carnea si in general le va trebui luni de zile sa ne spuna de la ce fel de animale provine. In registrul glumei, oamenii aia de la CSI Miami afla in cateva minute. Ce este si mai interesant, este faptul ca in ecuatia din Romania, nu apare sau evita sa apara ANPC. Pentru ca ne intrebam, ca simpli consumatori, cine anume verifica conformitatea (nu ce elemente de continut sunt pe eticheta) etichetei. Daca un procesator din industria carnii publica ce vrea el pe eticheta, cine anume controleaza, uneori, cate sare chiar exista in produs ? Ce mai este de spus este ca nu avem abatoare specializate pe tipuri de carne. Cand spunem urma de ADN de carne de cal, inseamna cata carne de cal intr-un produs, doar urme ? Adica prin abator a trecut si carne de cal, dar nu au fost instalatiile curatate. Solutiile sunt: lant alimentar scurt, indicarea originii produsului, mai mult comert de retail, mic, nu supermarketuri. 



Consumul de lapte, un mit creat de marketing

Știați că toată mitologia creată în jurul consumului de lapte, este o conspirație a industriei de lactate ?  Un articol ca acesta ("Got Milk ? You Don't Need It") scris de un blogger de la New York Times, spune un adevăr care nu prea transpiră în spațiul public, și anume că singura perioadă în care oamenii au nevoie de lapte cu adevărat, este în perioada lor de creștere. Și că laptele consumat singur, fără alte vitamine de susținere, nu asigură aportul de calciu. Pur și simplu calciul pleacă mai departe. 


Brandurile online se misca, stau, isi schimbă locurile ?


Sunt blogger oficial Aflăm la Digital Marketing Forum săptămâna viitoare (6-7 martie 2013), cam cum mai stau brandurile în online. Pe baza unor caracteristici, utilizând instrumente proprii de cercetare, interogând un grup de respondenți, Gemius Research în tandem cu Evensys, au găsit ierhariile. În anii trecuți studiile au propus clasamente și clasamente, în 3 categorii, cele mai prezente, cele mai populare și cele mai de încredere branduri.

Online Leading Brands Romania 2011  Cele mai prezente: Dacia, BCR, eMag, Ursus, Borsec

Online Leading Brands Romania 2012  Cele mai prezente: Dacia, Borsec, eMAg, BCR, Ursus
Online Leading Brands 2013 ?  Conferința din prima zi, va oferi noul clasament.

Mai bine spus am aflat atunci și vom afla acum în 2013, cum anume le-au poziționat consumatorii. Nu este o noutate că brandurile, mai ales cele care se adresează consumatorului, se luptă de mai mulți pe noul, dar vechiul-deja, câmp de luptă, internetul. Trecerea consumatorilor dar și al brandurilor în mediul virtual este însoțită treptat și de creșterea bugetelor pentru proiecțiile online. 

Televiziunea rămâne, conform opiniei multora, un mediu de impact ce absoarbe încă bugete impresionante. Însă prea puțin evoluează spre o interactivitate cu spectatorul. Deși marketing-ul pe mai multe ecran (care pune la un loc interacțiunea din smartphone cu programele de televiziune) este la început, oarecum, aplicațiile online pe tablete și telefon inteligent, susținute vârtos și de aplicațiile de socializare, au dinamism mult mai pregnant și răspund nevoii multora dintre consumatori, de nou, de joacă, de experimentare. Sigur, nu vorbim de o masă extrem de largă ci de una doar largă și mai ales doar de un vârf al piramidei.



Resurse

Slideshare.net Online Leading Brands Romania 2011

Slideshare.net Online Leading Brands Romania 2012

marți, 26 februarie 2013

Inca o cercetare europeană care sondează mintea românilor

95% dintre români sunt familiarizați cu noțiunea de cetățean european. Doar 40% își cunosc drepturile. Iar 79% dintre români știu că pot să semneze o petiție care să adune 1 milion de semnături, pentru a propune o modificare de politică a Uniunii Europene. Sursa originală, la Comisie, aici 










România, banii de la agricultură, înapoi

Suma este mică. Se poate invoca nepriceperea?! 12,5 milioane EUR imputate României pentru deficiențe ale controalelor privind eligibilitatea și cheltuielile beneficiarilor, precum și pentru deficiențe în aplicarea de sancțiuni în cadrul măsurii „modernizarea exploatațiilor agricole” din cadrul FEADR. Ce nu se află niciodată, este cui i se pot imputa banii ?! Sursa aici http://bit.ly/XYeCeU




Contra-atacul romanilor in online dezvăluit la DMF

















Un întreg tam-tam internațional, în special britanic, a sărit la gâtul românilor, chipurile pentru că vor năvăli în România. O dispută de tabloid englezesc a ambiționat mai mulți oameni pricepuți din România. Care au pus la cale o contra-campanie. În care britanicii erau ironizați tot tematic și pe bază de clișee. Pe ideea că clișeul despre englezi este la fel de luat în râs ca și clișeul despre români. Noi ne-am bucurat că le-am tras-o, ca să zicem așa. La Digital Marketing Forum cei care s-au distrat cu povestea asta, de aici (Gândul și GMP Advertising)




sâmbătă, 23 februarie 2013

ATLASUL Romaniei: regionalizare si animatie online despre evolutia administrativa a Romaniei

Banii UE si ai Romaniei, sunt buni la ceva, ca sa mai afle publicul cum a evoluat Romania din punct de vedere administrativ si teritorial in ultimele decenii. Si secole. Putini stiu ca la Ministerul Dezvoltarii se lucreaza si pe probleme de dezvoltare regionala si teritoriala, mai stiintific. Nu este vorba numa de partii de schi, bazine si infrastructura. Este vorba de a sti cum sa umbli la coeziunea regionala ca sa aduci regiunile mai sarace la nivelul celorlalte, mai instarite. Atlasul Romaniei se gaseste aici

Diviziunile administrative 1856-1913 (sursa MDRT)



Dinamica teritorială 1918 (sursa MDRL)



Evoluţia administrativă 1919-1922 (sursa MDRT)



CA SA VEDETI TOT, pana in prezent, continuati aici

Setari...cum sa te feresti de Graph Search in Facebook

Un domn de la GIZMODO ne face un pustiu de bine si ne spune, ca, inainte ca Graph Search sa devina activ, sa ne facem un bine sa evitam sa fim corelati, indexati, cu noua facilitatea oferita de Facebook. AICI ARTICOL COMPLET



Un CV ca asta va da de lucru...

Un francez inventiv a creat un CV care i-a asigurat un loc de munca. Voi v-ati fi gandit la așa ceva ?



Perspective de dezvoltare a agriculturii mici și mijlocii în România

Pentru înscrieri la conferință, aici http://eurosfat.ro/inscriere/

"În România există un total de aproximativ 4 milioane de exploataţii agricole de diferite dimensiuni (inclusiv mici gospodării rurale) în care îşi desfaşoară activitatea aproape 2 milioane de persoane, adică 30% din populaţia activă a României. Mai mult, din cele 4 milioane de gospodării, aproximativ 2,5 milioane deţin sub 1 hectar și nu se califică pentru subvenţii din bugetul Politicii Agricole Comune, intrând în categoria fermelor de subzistenţă care produc doar pentru consmul propriu. Doar aproximativ 1 milion de ferme din România au cel puţin gradul minim de rentabilitate economică – cel puţin 1 UDE (Unitate de Dimensiune Economică). Dintre acestea, marea lor majoritate sunt ferme mici ce au între 1-8 UDE, fiind considerate a fi “ferme de semi-subzistenţă” care produc atât pentru propriul consum cât şi, la nivel marginal, pentru piaţă. Astfel, agricultura României este compusă, în mare parte, din ferme mici și nerentabile, fapt ce afectează productivitatea întregului sector și menţine subdezvoltarea mediului rural. Această dezbatere se va concentra pe posibilităţile și perspectivele de dezvoltare a fermelor mici, invitaţii urmând să dezbată pe marginea unor teme centrale precum mecanismele de asociere, creditarea, accesul la piaţă sau posibilităţile de implicare a tinerilor fermieri."

Dezbaterea va fi moderată de Cristian Ghinea, Director CRPE. 

Invitați: Mihail DUMITRU, Director pentru Dezvoltare Rurală, Comisia Europeană (DG AGRI) Alexandra TODERIȚĂ, Cercetător, Centrul Român de Politici Europene (CRPE)
Romeo VASILACHE, Director Programe Antreprenoriat, Romanian American Foundation (RAF) Nadege CHAMBON, Senior Researcher, Notre Europe-Jacques Delors Institute
Tiberiu CAZACIOC, Director, Asociația Grupul de Inițiativă Radu Anton Roman
Andrei Peter HASCHI, Președinte, Federația Tinerilor Fermieri (tbc)


vineri, 22 februarie 2013

Google News este un index al credibilității presei


Sunt blogger oficial Veți avea supriza să aflați pe ce se bazează Google când agregă știri din surse în Google News. 

Pe estimarea credibilității sursei, din mai mult de 3 indicatori, ca să zic așa. Google poate.

Am dat peste o analiză rapid de citit și foarte la obiect, despre cum anume face ranking-ul Google pentru a-și selecta sursele de știri din care construiește Google News. În lumea specialiștilor publishing-ului online, dar și al advertiserilor, cum anume își face treaba motorul de căutare Google atrage interesul.

În America conceptele pot fi patentate. Ideea de patent are două motive. Unul, este cel comercial și anume protecția creativității. Al doilea este că, după ce expiră perioada de protecție și alții pot prelua ideea și o duce mai departe.

Ca atare doar cu simplă căutare în banca de date a Patent Office, poți afla, dar într-o mare de idei patentate, cam cum stau lucrurile cu evaluarea credibilității sursei. 

Captura vă dă o idee, dar articolul se găsește aici


De unde luam bani ca sa tinem pe picioare o gazeta ?

World Association of Newspapers (WAN) a produs în anul 2010 o viziunea cuprinzătoare a unui nou model de business, cum să obții venituri să îți ții în picioare publicația. Graficul este preluat din paginademedia.ro

Am văzut în asta ocazia să adaug viziunea respectivă ca răspuns la dezbaterea internă din România. Sigur, sunt probleme cu banii pentru presă. Dar într-o societate diversă, sofisticată, sunt zeci de surse de venituri. Într-o societate lipsită de diversitate, sursele de bani sunt puține și de aceea presa cade în capcana instrumentării politice. 


Dar barbut ? Gambling, viitor de aur pentru Constanta

Asa cum am semnalat zilele trecute, cu un vicepresedinte la Autoritatea Nationala de Turism, drumul spre succes, spre turism sustenabil, al strategilor romani, este deschis. Cititi deci un interesant interviu care ne deschide perspective: bogatasii care joaca la ruleta, vor face din Constanta o noua capitala a banilor pierduti, a sinucigasilor. Ghinionul lor. Cititi aici INDUSTRIA DE GAMBLING - EDIŢIA A II-A - RADU MAZĂRE VREA SĂ DEZVOLTE INDUSTRIA DE GAMBLING


De ce a fost disputa atit de aprinsa la New Europe College ?

Pentru a afla puteti asculta din player (in lucru), inregistrarea audio a conferintei de la New Europe College. Mihailescu, Ghinea, Rostas, Plesu, Liiceanu, Murgescu, Vasilescu, Djuvara. O sala full de oameni. In 20 februarie, un landmark al dezbaterii. Ce este de spus ? Poate ca trebuia sa fie atacata problema. Da, Romania este altfel. Vrem sa fie altfel-altfel sau sa ramina asa ? Si, ce-i de facut ?

joi, 21 februarie 2013

Vreti homosexuali ? Vreti bataie !!!

În 20 februarie, aventuri la București. Pe aia cu homosexualii am ratat-o. Ce lucruri atât de diferite dar semnificative se petrec într-un oraș atât de....precum Bucureștiul. Istorie, literatură, libertate. Trei fețe.

Miercuri seara, am fost la New Europe College în str. Plantelor 21, o dezbatere despre cartea profesorului Boia, cu un panel interesant (Mihăilescu, Țuca, Ghinea, Vasilescu, Djuvara, Murgescu, Rostas, Pleșu, Liiceanu). A ieșit cu un pic de scântei intelectuale. Imagini mai jos. "De ce este România altfel ?"


La cafeneaua Cărturești, Eugen Istodor și-a prezentat ultima lui aventură, întreprinsă cu prietenii. A cerut de la foarte mulți oameni propuneri și argumente. Eu am propus "Baltagul". A ieșit "101 de cărți de citit într-o viață din literatura română". Au fost Iulian Comănescu, Daniel-Cristea Enache, alții. 


La Noul Cinenatograf al Țăranului Român, era programată aseară în 20 februarie 2013, la ora 18.00, proiecția filmului The Kids are All right. Ceva despre homosexuali, lesbiene, gay. Ce să vedeți, a ieșit scandal. O grupare de conservatori a înrerupt proiecția, cu scandal.  Game over. Este România altfel ?


miercuri, 20 februarie 2013

Win-win pentru organizatia PSD Constanta

Dupa cum ati aflat, DNA a început cercetarea penală a unui domn secretar de stat de la Ministerul Transporturilor. Demis de șeful Guvernului, dl. Victor Ponta, domnul respectiv este susținut de organizația PSD Constanța. Portul Constanța nu apare aproape pe nicăieri în discuțiile de zilele acestea, din jurul acestui caz. Probabil că nu există nici o legătură între toate elementele poveștii: Constanța, port, organizația de partid, secretar de stat. 

Dar nu este totul pierdut. La Autoritatea Națională pentru Turism, presa a anunțat numirea unui vicepreședinte, susținut și propus. De cine ? Chiar de organizația PSD Constanța. O doamnă cu experiență managerială în conducerea cluburilor de noapte din Mamaia. Deci, samba ole vine la putere la ANT. Cam ce fel de turism va proiecta Autoritatea Națională de Turism în viitor ? Vom vedea. 

Probabil că proiectul cu fâșia de 10 km de no man's land de-a lungul litoralului, liber de reglementări, din programul de guvernare al USL, este mai aproape de realizare.  



Epilarea lunga aduce avantaje

Reclama este sufletul serviciilor și vânzarea de servicii la pachet se numește cross-marketing. De la piața Obor, pe latura cu magazine. Este pe bune.




Technorati claim code

4CQ549XVXW6W

Boia dar și Istudor ? Romania este altfel dar mai avem carti de citit


Cum să alegi unde să mergi, voi ce ziceți ? Ce încurcătură. Astăzi 20 februarie 2013 două evenimente importante, la fiecare m-aș duce. Unul la ora 17.00, celălalt la ora 19.00. Se suprapun ? Duminică, după vizită impusă, pentru un cadou, mi-am cumpărat cartea d-lui profesor Lucian Boia. Trebuie să spun că citesc din dânsul de prin anii '90. Atunci primele sale lucrări erau cărți de facultate, pe care le cumpărai de la librăria din holul facultății, la Universitatea din București. Era prin 1996.


În anii următtori am mai cumpărat una sau două cărți de-ale dânsului. Stilul și unghiul de abordare și apropierea de tip deconstructivist de istoria dogmatică a România, m-au atras. Întamplarea face că mă cunosc din anii '90 cu Eugen Istudor. Mai exact spus, el era un fel de editor șef, un îndrumător pe linie editorială al producătorilor ce lucrau pentru PRO TV, diverse emisiuni. Căsătorit cu Iaromira Popovici, ne-am văzut doar o dată întâmplător. Eu cu soția, Eugen cu soția lui.
Eu lucram cu Iolanda Stăniloiu și Radu Moraru, la două emisiuni, de aceea ne-am intersectat. Anii au trecut și am avut ocazia să lucrez în câteva proiecte de comunicare în care m-am cunoscut cu echipa de la Dilema Veche, cu Iaromira Popovici. Pe vremea aceea DC Communication a oferit suport pro bono Dilemei Vechi să își refacă situl, care și în prezent își păstrează look-ul pe care l-am propus eu. Adică o replică a gazetei, care să permită să ajungi de la un autor la toate articolele lui. Și să permită integrarea de publicitate. 
Întâmplător am lucrat într-un proiect despre ecogastronomie, legat de mișcarea Slow Food. Este vorba de Târgul Țăranului, de Earth Market, de tot ce înseamnă produse locale, agricultură durabilă.
Așa am intrat în legătură cu Violeta Dincă, proprietara bistroului Violeta's Kitchen. Împreună cu soțul ei Ediz, în str. Jean Louis Calderon, au operat ani de zile un adevărat restaurant slow food. Cu o atmosferă familială, cu multă lume educată, dacă îmi permiteți să spun așa. Aici am participat la o serie de evenimente organizate de Eugen Istodor, cu ziceri gastro-culturale din clasici, însoțit de un faimos lăutar local. Un eveniment excepțional de curajos pus în operă de Eugen. La o astfel de întâlnire, restrânsă,  am avut privilegiul să îl avem alături pe dl. profesor Boia, invitat al doamnei Popovici. 

Eugen a pus la cale un proiect editorial la care m-a invitat să contribui cu o propunere. Ce carte românească aș citi, aș pune pe raftul meu cu cărți importante din literatura română ? Am propus thriller-ul "Baltagul". Și așa am ajuns un fel de co-autor, mai mult un endorser.
Aș mai spune că de-a lungul anilor, din 2007 încoace, în proiectul eco-gastronomic legat de produsele locale, cu Slow Food, împreună cu prof. Vintilă Mihăilescu (și Teodor Frolu) am încercat bucuria unor idei legate de proiecte gastro culturale. Este vorba de un grup mai mare care se întâlnea și visa cu ochii deschiși la delicii și ciorbării. Am visat mult împreună, am și realizat împreună. Cum să alegi ?

marți, 19 februarie 2013

Open Data, bugetul, guvernul Ponta si datele la liber

Daca nu aș fi citit un protest al Fundației SOROS despre întârzierea cu care guvernul României se achită de obligația sa veche de 3 ani de a publica bugetul în format de date libere, nu aș fi ajuns la acest site. Open Knowledge Foundation este o organizație care militează pentru accesul liber la date din surse publice. Britanicii au un proiect super tare cu informații la liber. 







Faceti-va rezerve! Clientii sunt pedepsiti, prostituatele asa si asa

Cu ceva timp în urmă am observat că în Franța era în discuție un proiect de lege de penalizare a clienților prostituatelor. Poate v-ați mirat când ați aflat, uneori, că în America, cutare actor a fost suprins și dus la tribunal, pentru comportament indecent în public (adică sex în mașină). Sau ați văzut scene în filmele americane, polițiste, de groază, când polițiștii îi luau pe eroii principali la o discuție la precinct. Treaba este că se apropie de estul Europei practica asta. 


Site cu avioane care se prabusesc, in timp real

Daca aveti destula rabdare, puteti vede cum se prabuseste vreun avion sau mai bine spus, cum dispare de pe ecran. O aplicatie colaborativa, la care contribuie mii de persoane. Care capteaza date, le introduc în aplicație și aceasta generează avioane, avioane, în zbor. Mă rog, dacă aveți suficientă răbdare, este posibil să fiți pe ecran chiar atunci când....

LINK Flightradar http://bit.ly/11Tfw4z


Liberi de contract la Visual.ly sau cum sa obtii infografice meseriase

De ceva timp de cand media socială a prins aripi iar freelancing-ul devine tot mai important pentru o parte a populației globului, iată că avem și niste frumuseți de grafice realizate de graphic designeri liberi de contract. Merită să răsfoiți.






MARATLAS sau Cum arata o harta a marilor si oceanelor, nu Google Maps

Comisia Europeană, Statele Membre ale Uniunii Europene, au o politică apropo de pescuit în mări și oceane. Așa că au creat și un instrument de politică, nu Google Maps.

MARATLAS aici: http://bit.ly/YEedPh

De la ARTE: Niste oameni au creat un sat ecologist la Sieben Linden

Si-au pus viata la cale si au organizat. Nu un kibbutz, nu o utopie socialistă, nu un falanster idelalist. Ci un sta ecologist. In Germania, la est.

CLICK AICI: filmul ARTE despre Sieben Linden

Simpatii sau antipatii contra echipei de la TVR ?

Ce parerea aveti de noua echipa interimara de conducere de la TVR? In curand se va lansa grila de primavara.

"Noua organigramă a SRTv a devenit operaţională începând de astăzi, 1 februarie 2013. Prin Ordinul Preşedintelui-Director General nr. C 24/2013, noile structuri ale TVR vor fi conduse de coordonatori interimari cu atribuţii de directori. 

Cele mai importante structuri vor conduse de: 

TVR 1 – Gabriel Gherghescu, coordonator cu atribuții de director; Alina Amza – coordonator cu atribuții de producător executiv; 

TVR 2 Cultural – Liana Săndulescu, coordonator cu atribuții de director; Răzvan Nicolescu - coordonator cu atribuții de producător executiv; 

TVR 3 – Răzvan Bucuroiu, coordonator cu atribuții de director; 

TVR Internațional – Beatrice Comănescu, coordonator cu atribuții de director; Producător General – Cristian Zgabercea, coordonator cu atribuții de producător general; 

Direcția Programe – Irina Radu, coordonator cu atribuții de director; 

Direcția Ştiri – Claudiu Lucaci, coordonator cu atribuții de director; 

Direcția Studiouri Centrale – Liviu Nicolescu, coordonator cu atribuții de director; 

Departamentul Producție Artistică - Cristian Stoian, coordonator cu atribuții de director; 

Departamentul Tehnico-Administrativ – Horia Cazan, coordonator cu atribuții de director; 

Direcția Economică – Claudiu Dinică, coordonator cu atribuții de director; 

Departamentul Marketing şi Vânzări – Diana Zalutchi, coordonator cu atribuții de director; 

Serviciul Comunicare şi Relații Internaționale, Relații Publice şi Protocol – Cristian Acatrinei, coordonator cu atribuții de şef serviciu; 

TVR Cluj – Romeo Couți, coordonator cu atribuții de director; TVR Craiova - Elena Dindirică, coordonator cu atribuții de director; TVR Iaşi – Carmen Olaru, coordonator cu atribuții de director; TVR Timişoara – Dite Dinesz, coordonator cu atribuții de director; TVR Târgu Mureş – Raul Emanuel Marin, coordonator cu atribuții de director; 

Aceştia au fost numiți până la organizarea concursurilor manageriale conform legii, dar nu mai târziu de şase luni. Televiziunea Română a trecut printr-un proces de reorganizare şi restructurare, prin implementarea Programului de redresare economică a SRTv aprobat prin HCA nr. 110/2012. 
Restructurarea personalului s-a făcut în urma selecției de personal şi a fost una dintre măsurile necesare pentru reducerea cheltuielilor televiziunii publice, restabilirea echilibrului financiar şi plata datoriilor acumulate."

Cine cu cine se bate pe consultanta de management internationala la UE ?


Carnea de cal, ei si ?

Problema este frauda de marketing, in primul rand. Pentru ca se vinde carne de vita drept caren de cal. Nu carnea de cal este problema, ci faptul ca nu i se spune consumatorului ce este. Si apoi mai este un semn de alarma privind lantul alimentar. La ce mai sunt bune HAACP si controalele pe lant si toate stampilele, daca azi este introdusa carne de cal, dar maine carne infestata ?

Unde se poate livra "cosul verde" in Bucuresti ?


Draga Mihaela,

Locatia trebuie stabilita in comun de femier si co-producatori. Iti insir niste considerente, l-am pus in copie si pe Andrei Barbu, care are proiectul "Cosul cu legume". Nu stiu daca sunteti manati de spiritul competiei, eu zic ca este loc pentru toti si mai ales este necesar sa umblam la educatia bucurestenilor. 

Daca Andrei are sugestii, pentru un loc de delivery, schimbati mesaje urgent. Daca nu raminem pe discutia noastra.

Depinde de mijlocul de transport al fermierului in cauza si resursele economice. Este un camion mare-mic, are nevoie sa stea parcat doua ore, plateste sau nu parcarea, trebuie sa fie linga o linie de metrou ?

Trebuie, cred, sa fie un loc cu semnificatie, dar accesibil, cu parcare si care sa nu insemne costuri. Daca poate fi stabilit pentru perioada anului 2013, ar fi bine. Pentru ca ar putea fi si comunicat pentru contractari pentru alti doritori, pentru restaurante, etc. 

OPTIUNEA MTR: Eu sunt sofer amator, sunt bucurestean. La MTR, in principiu, nu ai loc de parcare in proximitate. 

OPTIUNE Biblioteca Nationala: Centrul de Educatie Eco-urbana: Noi am avut (si o sa mai avem) un proiect cu Biblioteca Nationala a Romaniei, vom infiinta un centru de educatie ecologica, infomare, etc. la ei. Impreuna cu Asociatia Ivan Patzaichin-Mila 23. Pentru ca am vizitat zona, in fata la BNR, se poate parca linistit fara plata, 2 ore, itit atasez harta. Este la o statie de masina de Piata Unirii, este un teren de fotbal aproape, inca nu au pus restrictii de parcare este minunat. Nu iese nici un bodyguard de acolo.

OPTIUNEA TARGUL TARANULUI (str. Uranus 150, vezi Google Maps): Pentru noi ar fi ok, La noi la Targul Taranului, The ARK, la piata de flori Cosbuc, este un spatiu cu flori, cu un intreg ambient poate incomod, pentru un fermier de linga Bucuresti. Adica se poate folosi zona, dar nu este accesibila usor pentru bucuresteni, daca nu au masina. Eu am vrut sa fac o piata de legume anul trecut, nu mi-a mers, era pe scheletul de Targul Taranului.

OPTIUNEA DIANEI 14 (vezi Google Maps): Este in centrul Bucurestiului, langa Piata Roseti. Se ajunge la Universitate cu metroul sau cu masina (parcare pentru cumparatori asa-asa). DAR, Dianei 14 este un loc al celor care sustin anti-globalizarea, anti-consumerismul, pro-agricultura durabila, etc. Au o curte, au organizat anul trecut Good Food March (a fost si Andrei). Acolo te poate ajuta Re-Generation s CRIM. Se poate parca cu loc de parcare la brodura si livrarea in curte. Acolo ai stakeholderi si persoane interesate, se duce vorba.

OPTIUNEA ASAS-Agronomie (vezi Google Maps): Daca vrei, linga ASAS (Agronomie), acolo nu se parcheaza la margine (este linga USAMV Bucuresti, zona hotel Pullman, piata Scanteiii). Plus ca dai valoare unui loc care cred ca mai are mult de luptat sa fie ok, desi este bine.