joi, 21 martie 2013

De la Realitatea TV la realitate

De ceva timp Realitatea TV se lupta cu Kantar Media, compania agreată de ARMA, o organizație a industriei, ce se ocupă cu marketing-ul în audiovizual. Lupta a ajuns la lovituri grele pe față, în emisiuni în direct, la CNA, interdicții de a mai ataca nejustificat Kantar Media. Să te lupți cu un Nielsen mai mic, care se ocupă cu măsurarea audiențelor, pe motiv că este manipulat politic și nu îți măsoară cum trebuie, asta este o sarcină grozavă. Nimeni nu a dat dreptate până acum celor de la Realitatea TV, nici ARMA, nici celelalte televiziuni, etc. Ce a rămas din asta ? O continuă campani zilnică și jalnică a celor de la Realitatea TV, de mesaje de dragoste, iubire și atașament a multor telespectatori, care susțin că eu urmăresc Realitatea TV deci sunt mai mult decât cifra 0, cei care se uită la emisiunile de referință. Ce se întâmplă între timp, conform paginademedia.ro ? Corespondenții locali sunt concediați, se ajunge deja la vreo 90 de persoane concediate în ultimele luni. Cel mai aproape de adevăr pare comentariul de mai jos, din subsolul știrii. 





2 comentarii:

Tiberiu spunea...

Nu cred ca este jalnica campania Realitatea TV. Chiar si eu ascult in masina stirile la Realitatea FM.
Dar sa ai audienta 0(zero) nu se poate. Hai sa fim seriosi.
Am vazut ca ai facut printscreen la un comentariu de pe paginademedia. Serios!? Oricine poate scrie la comentarii orice vrea. Nu cred ca poti prezenta acel comentariu valabil...dar tu decizi, este blogul tau.

Unknown spunea...

Salut, in toata lumea asta, audienta nu se dovedeste cu mesaje de la ascultatori, cititori, etc. Nu asa se face. Daca nu sunt de acord cu cei de la KANTAR sa anuleze contractul, sa isi plateasca propria firma de cercetare, sa ii dea in judecata, dar intr-un fel onorabil si elegant. De aceea a spus ca mi se pare jalnic, m-as fi asteptat la o abordare serioasa. Insa se poate face o legatura intre cearta pe audienta si concedieri, care sunt anuntate de paginademedia.ro si nu a fost negate de companie. Decie este adevarat, in 2 luni au concediat 90 de persoane. Asat seamana cu o televlziune care desi spune ca are audienta, nu mai are bani sa se tina pe picioare. Victor Ciutacu merge la Romania TV si nu la Realitatea TV, ce se intelegem de aici ? iar comentariul l-am selectat, pentru ca spune lucruri destul de clare: salarii neplatite de 2 luni (asta este situatia proasta in presa in ultimii doi ani, este o practica frecventa), lucruri legate de benzina, care de transmisie. Una peste alta, sa privim lucruriile asa: este un business care nu mai are resurse si este in cadere. Nu este cazul nici la acesta nici la altele sa fim sentimentali. Daca luati toate televiziunile si piata de publicitate, o sa vedeti ca nu exista atatia bani sa le sustina. Sa stiti ca nu am comentat cu rautate. Nu am preferinte mari pe televiziuni. De regula le combin pe toate ca sa obtin adevarul. Iar realitatea este ca economia este la pamint.