miercuri, 23 aprilie 2014

Slow Europe, consumul si productia sustenabile

Consumul şi producţia sustenabile. Întreaga agendă de politică publică trebuie să depindă de presanta problema despre cum să facem faţă resurselor limitate ale planetei noastre; pe cale de consecinţă orientarea spre un proces de management al resurselor şi al unei responsabilităţi individuale şi colective. Cadrul economic, social, cultural şi de politică publică ar trebui să se bazeze pe răspunsuri
la această problemă primordială. Pentru a face faţă acestei provocări, este necesar să se acţioneze la toate nivelurile, dar trebuie să se recunoască la nivel global urgenţa problemei. Europa foloseşte resurse de dincolo de graniţele sale prin importuri, în timp ce modele sale de producţie şi consum încă afectează negativ resursele minerale ale planetei, metale, păduri, combustibili, sol şi apă. Prin urmare Uniunea Europeană.....
.....are un rol cheie în orientarea procesului de politici europene, cu puterea de a schimba viaţa celor 500 de milioane de cetăţeni ai săi, precum şi în a decide cu privire la şi influenţarea politicilor de mediu la nivel global, şi de a stimula alţi actori globali majori să acţioneze. Slow Food va continua să promoveze o adevărată schimbare a paradigmei spre un sistem al hranei sustenabil. Slow Food este convinsă că o Politică Comună privind Producţia Sustenabilă de Hrană este necesară, pentru a vedea o schimbare radicală în sistemul hranei, adică, acolo unde principiul primordial al hranei serveşte ca bază pentru securitatea hranei, securitatea alimentară, calitatea hranei şi diversitatea hranei, precum şi pentru valoarea şi aprecierea hranei. 

Niciun comentariu: