Slow Food consideră că noile politici europene ar trebuie să se bazeze pe valori precum protejarea biodiversităţii, sustenabilitate, conservarea resurselor naturale şi dezvoltarea incluzivă. Slow Food doreşte să vadă că Europa îmbrăţişează un sistem agro-alimentar mai sensibil la produsele locale, la cultura teritoriilor sale şi nevoile comunităţii, şi că promovează activ această abordare în dezbaterile curente cu privire la viitorul hranei Europei. Politicile Uniunii Europene au un impact deosebit asupra modelului de producţie şi consum, şi de aceea este de importanţă deosebită ca sistemul hranei să fie în centrul politicilor de mediu.
În 2011 şi 2012, Directoratul General pentru Mediu al Comisiei Europene a recunoscut potenţialul activităţii Slow Food şi valorea sa pentru mediu, acordându-i asociaţiei un grant operaţional ca
ONG activând în domeniul mediului. Începând cu 2013, Comisia Europeană a susţinut rorul cheie al asociaţiei şi partenerilor săi pentru păstrarea biodiversităţii agricole şi promovarea dezvoltării rurale în Balcani.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu