marți, 11 august 2015

Surorile Biscuit consuma haggis....@biscuitstore

Este un preparat specific scotian, ce poate fi savurat doar in Insulele Britanice. Mai precis in Scotia. Pare a fi apropiat de "sloi", preparatul romanesc de maruntaie in seu de oaie. Haggis se pregateste din tocatura de organe de oaie. Este interzis in America. Pe bune, doar cateva articole mai departe. "The hunt for black market haggis", "Haggis imports have been outlawed in the US for more than 40 year".

Dar iata mesajul Adrianei si Roxanei, la subiect: despre 'biscuit'
 
Mai sunteti in vacanta? Norocosilor! Noi tocmai ne-am intors dupa o mica, scurta, rapida saptamana in care ne-am luat nasul la plimbare si picioarele la spinare, care pe la soare, care la racoare, iar din vacanta in Scoatia-cea-plina-de-castele-si-ploaie am adus povesti frumoase si inspiratie pentru noi retete delicioase.

Si, desi haggis s-a dovedit a fi chiar gustos pentru o tocatura de organe interne de oaie, cu seu si nucsoara, am preferat ca seria produselor inspirate de vacante sa se imbogateasca cu doua preparate mai usoare - cranachan, adica zmeura cu frisca si ovaz inmuiat in whiskey si placinte sarate. In imaginea de mai jos cele degustate in Edinburgh si al caror gust, aroma si textura vor sta la baza testelor de saptamanile viitoare.

Pana atunci insa vine Sf. Maria. V-ati gandit ca un mod bun de a spune cuiva la multi ani este un tort? Nu? Va stam la dispozitie.
    
Adriana & Roxana ❤ Biscuit.ro 

Niciun comentariu: