joi, 10 septembrie 2015

Free beer, how Romania feeds the planet at Expo Milano 2015 @RomaniaExpo2015 @MAERomania

Sad and bad management of the content of the Romania pavilion at Expo Milano...Participarea Romaniei la Expo Milano este gestionata de MAE. Expo Milano are ca deviza "Feeding the planet, energy for life" pe parcursul celor circa 6 luni de eveniment. Lipsa de competente si de consultare cu societate civila in domeniul de referinta propus de organizatori, fac ca la pavilionul Romaniei sa se petreaca chestiuni culturale poate importante (coruri, dansuri, step, vizite patriotice), dar fara nicio legatura cu  hrana. Se mananca sarmale si de bea Ursus gratis, dar nu am vazut prezentate dezbateri despre hrana, despre solutiile propuse de Romania in ce priveste hrana, de viziunea Romaniei despre hrana, despre preocuparea Romaniei pentru productia de hrana intr-un mod durabil. Si absolut nimic despre hrana si lantul alimentar care ne leaga de tarani, fermieri. Este un pavilion turistic bifat de MAE.

Lista de evenimente si intamplari la Pavilionul Romaniei nu are nicio legatura cu subiectul, este despre orice altceva decat despre hrana si energia pe care aceasta o transfera planetei. Ce face MAE? Bere gratis, bere gratis. Si nu artizanala, ci bere industriala.

Pacat nu pentru ca nu ne baga nimeni in seama, ci pentru faptul ca in timp ce la Bucuresti se petrece RuralFest, al doilea an, in 20 septembrie (dedicat vietii la tara si hranei) cei de la MAE nu reusesc sa transmita si afara despre Romania si hrana, ceea ce se
petrece in tara. Puteau sa intrebe in stanga si in dreapta cine, cu ce se ocupa in materie de hrana si dadeau de noi. Sau de altii, cu sfaturi gratis despre pavilion, despre activitati. 

Niciun comentariu: