vineri, 27 iunie 2014

Polemică despre mâncarea turcească ca acasă, la TUNA

Cal la Topolog, Dobrogea (Tiberiu Cazacioc)
"Festival turcesc cu mâncare proasta?" Cine nu se pricepe la bucătăria turcească, este bine să mai studieze, să mai deguste. Să caute pe ici, pe colo, să afle povestea ei. Punctele de vedere divergente, eu cred în dezbatere, sunt necesare. Cineva a scris despre Festivalul TUNA al comunităţii turceşti din România din acest an, că nu s-a prezentat cum trebuie la capitolul preparate culinare. Articolul este AICI. Autorul dl. Francisc Tobă, a căutat ca preparate semnificative din punctul său de vedere pentru street-food (de ce oare, street-food nu este semnificativ pentru Turcia): șaorma (de fapt era doner), a găsit kavurma (preparat ciudat din descriere, oferit la festival) și a mai consumat mici (care nu există în Turcia, de fapt sunt șiș kebap). De aici concluzia că a fost o ratare culinară. la TUNA. Iată în fotografii ce preparate autentic turcești au fost oferite la TUNA.

Şi ce nu a văzut autorul articolului. Punct.









Niciun comentariu: