Specialitate Tradițională Garantată și produs tradițional. Etica finanţării prin subvenţii europene a agriculturii ar trebui să fie împlinită prin produse alimentare de calitate, pentru consumatorii europeni, în general. Dar şi pentru consumatorii români, în special. Dacă subvenţiile se mută dintr-o parte în alta doar ca să obţină unii productivitate la hectar şi profit nereal, pentru comerţ intracomunitar, de unde ni se întorc produse alimentare procesate, nu o situaţie cam stupidă?
Ca să dau și un pic de informație mai practică, simplific. Mai departe
Ceea ce în România a ajuns un teren al falsificărilor mai ales culturale, "produsul tradițional", în Europa se numește, dar cu un proces riguros de certificare, Specialitate Tradițională Garantată. Sau STG. Românii, cu toate ifosele lor, cu micii de exemplu, nu au niciun STG.
Ce produse pot fi STG?
II. Specialități tradiționale garantate
—
|
Clasa 2.21. Preparate alimentare
|
—
|
Clasa 2.22. Bere
|
—
|
Clasa 2.23. Ciocolată și produse derivate
|
—
|
Clasa 2.24. Pâine, produse de patiserie, prăjituri, produse de cofetărie, biscuiți și alte produse de panificație
|
—
|
Clasa 2.25. Băuturi produse din extracte de plante
|
—
|
Clasa 2.26. Paste făinoase
|
—
|
Clasa 2.27. Sare
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu