sâmbătă, 18 mai 2013

La o cafea (sau un ceai) cu "Lelia"....


Multă lume este acum, în 19 mai 2013, pe drumuri, umblând prin diverse locuri, pentru că este noaptea muzeelor. Un eveniment european. Eu am fost cu soția mea și cu finii la cafeneaua Lelia din str. Polonă. Este un placut recurs la istorie, un antique coffee shop al d-lui Florescu (Mihai cafegiul, nu Gheorghe cafegiul). Cred că diferența între dânșii, după ce am văzut și prăvălia d-lui Gheorghe Florescu, și cafeneaua muzeu a d-lui Mihai Florescu, este că unul pare să se fi ocupat mai mult cu comerțul de cafea (nu în sens peiorativ) iar celălalt s-a ocupat cu prepararea cafelei. 

La "Lelia" se vede asta. Este un loc minunat, construit ca o urmare parcă a unei prospecții pentru un film despre trecut. Nu vetust, nu bătrânicios, ci ca o fereastră spre noi înșine. Un fel de privire peste urmă, fără durere și fără întristare.

Despre preparate. Cafea în câteva zeci de sortimente, vrac, cea mai scumpă fiind de 65 RON kg. Poti servi cafea în vreo 6-7 feluri, syphon, pour, la ibric. prăjită pe loc, etc. Două feluri de sucuri proaspete din seria limonadă. Câteva feluri de prăjituri, bune-bune. Lelia își merită banii.

Un loc confortabil și cu savoare. Cafea (sau ceai). No commercial push. Str. Polonă 77.


















Niciun comentariu: