luni, 13 mai 2013

La Râșnov, cu Cristiana, Bogdan, Mihai, Willy si multi altii....

Recent, în 26-27 aprilie 2013 am participat la Râșnov la o reuniune finanțată din FSE (Fondul Social European), în marja proiectului SOCIETAL al REPER 21. Mulțumesc Cristianei Bobârnac și lui Bogdan Gioară și Dianei Călin, Anei Maria Pălăduș pentru că ne-a adunat la un loc de discuție și networking. 

SOCIETAL este în fapt o schemă de certificare. Certificatul de "eveniment responsabil" poate fi obținut de organizațiile non-guvernamentale dacă respectă o metodologie de organizare a evenimentului care folosește responsabil resursele. Este o schemă de certificare voluntară, care este un mod corect de a contribui responsabil social la activarea societății civile pentru diverse teme. În opoziție cu activitățile corporatiste ce pretind că sunt responsabile din punct de vedere social, dar sunt superficiale, consideră REPER 21.

Am discutat la Râșnov despre ecoturism, despre mocănița, despre moara Hosman, despre Festivalul de Film Istoric, despre renașterea Râșnovului cu dl. Nicolae Pepene. Cu Willy Schuster, despre Moșna și agricultura durabilă. 

1. Site-urile proiectelor si organizatiilor invitate:
Iata doua proiecte de turism alternativ, dupa principiile dezvoltarii durabile, realizate de asociatia REPER21 in trecut:

2. Filmele prezentate la seminar:

Filmul Danube Connection - Rowmania 2012:

Filmul Reduce, Reuse, Recycle:

Filmul marca "Eveniment responsabil":

Filmul "Festivalul de film istoric de la Rasnov", un eveniment responsabil:

Pe pagina facebook a proiectului Societal am publicat povestea in imagini a seminarului: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.569597563072578.1073741833.168745146491157&type=1.




Niciun comentariu: