Anul trecut, Administrația Fondului Cultural Național a selectat și finanțat, un proiect al Asociației "Ivan Patzaichin-Mila 23": "La masa cu oamenii Deltei". Pus la cale de o echipă de antropologi (Vintilă Mihăilescu, Bogdan Iancu, Monica Stroe), de o mână de practicieni Slow Food (să zicem). Subiectul: păstrarea patrimoniului imaterial. Într-un fel, capturarea stării lui, fotografia sa. Cum anume gătesc oamenii din Delta Dunării, cum mai stau cu gastronomia locală, cât de mult o mai transmit, practică. Și altele. Proiectul a fost o revenire asupra unui subiect din 2009, pentru care Asociația Grupul de Inițiativă Radu Anton Roman, câștigase finanțare. Tot de la AFCN. Cum a fost ? Foarte tare.....Vedeți aici
http://deltagastronomia.wordpress.com/. Situl și cartea sunt rezultatul muncii echipei de studenți, conduse de Bogdan și Monica. Ideea și interesul, ale noastre, ale tuturor. Remember, enjoy!
|
SITE |
|
CARTE |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu