marți, 27 august 2013

O 'mare' brânză de burduf în Italia, un concept de apărare de la Slow Food

Știți că brânza de burduf de calitate va fi prezentă la un târg Slow Food la Bra, în Italia, în 20-23 septembrie 2013 ? Dar de ce?

Mișcarea Slow Food are o istorie relativ recentă. Înființată de peste 20 de ani, militează pentru dreptul de a alege hrana, pentru lanțurile alimentare scurte, pentru salvarea patrimoniului gastronomic local, a rețetelor locale, bazate pe soiuri de plante, legume, rase de animale locale. Este ușor ?
În România există 11 grupuri locale Slow Food (se numesc Convivium) și 2 Prezidii. Acestea sunt santinelele Slow Food, un grup de persoane care produc anumite produse alimentare, de tradiție, în condiții specifice.

Condiția Slow Food este ca brânza de burduf să fie produsă la peste 1000 metri altitudine. Asta se întâmplă la Moeciu, în județul Brașov. Vedeți tot parcursul brânzei de burduf, prezentat așa cum trebuie în situl Prezidiului. AICI




Niciun comentariu: