marți, 27 octombrie 2015

Efectul TVA asupra mâncării, cine câștigă? Importăm food cu TVA mai mic

În fiecare seară încerc să urmăresc "Biziday", o emisiune marca Moise Guran et Company.  Încerc să urmăresc, pentru că dacă dedic o oră cunoașterii subiectelor zilei în cheia Biziday, las deoparte altele. Biziday este emisiunea în cadrul căreia adesea se militează pentru ca România să vândă valoare adăugată, nu materii prime. Să facă bine să pună capul la contribuție și să ofere piețelor internaționale, mai multă inovație, procesare. Recent Moise Guran a prezentat o mini-analiză care scotea în evidență că unul din efectele TVA scăzut este mai multă mâncare. Da, dar din import. Ce spuneți despre asta, ne mobilizăm și noi? Adică TVA scăzut să fie în beneficiul bazei lanțului trofic din industria alimentară? Sau măcar să oferim mai multă hrană din producția locală, dar hrană de calitate? Creșterea importurilor înseamnă export de valută.


Găsiți subiectele zilei, în situl programului AICI la Biziday. Emisiunea se găsește pe situl DIGI 24.

Niciun comentariu: