În cazul unui dezastru genetic, norvegienii au amenajat un buncăr subteran cu semințe, material genetic de varietăți vegetale contemporane. V-am zăpăcit cu semințele? Sunt fan al diversității...
Slow Food // e c o g a s t r o n o m i e // d e z v o l t a r e d u r a b i l ă
joi, 11 decembrie 2014
miercuri, 10 decembrie 2014
Slow Food President Carlo Petrini on the role of Terra Madre Day!
Carlo despre importanta hranei, cu ocazia Terra Madre Day...
Evenimentul Terra Madre in imagini, despre mancare si multe feluri
Cum a fost la Torino in 2014? O celebrare a hranei, a culturii si a diversitatii...
Un mesaj de pe ISS cu ocazia Terra Madre Day: "Il video messaggio di Samantha Cristoforetti"
Cu ocazia Terra Madre Dady, 10 decembrie 2014, un mesaj din spatiul extraterestru. Despre valoarea hranei, despre soiuri pe cale de disparitie.
(R)Evoluţia agriculturii ecologice în UE
marți, 9 decembrie 2014
luni, 8 decembrie 2014
10 decembrie 2014 Terra Madre Day - Slow Food Story, premiera in Romania @SlowFoodHQ
De la Festivalul International de Film de la Berlin, din sectiunea Culinary Cinema, in 10 decembrie 2014, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, "Slow Food Story". Cu o introducere despre miscarea Slow Food, Tiberiu Cazacioc.
BIOFACH si TVA 9% la produse ecologice @BioFachVivaness #BioFachVivaness
Guvernul care stă să iasă din scenă în urmatoarele luni a anunțat prin ministrul delegat pentru buget că vor reduce TVA la produsele bio. Atenție la produsele certificate ecologic în conformitate cu Regulamentul european. Companiile românești vor participa din nou la BIOFACH. Și vor transmite din nou succesul lor.
În ce privește reducerea TVA. Aici avem de-a face cu o mișcare interesantă. Doar cele etichetate ecologic vor putea beneficia de acest regim. Cu alte cuvinte, sper că aveți știință despre asta, bio scris cu carioca sau organic ca schemă privată de marketing este ok. Doar că pretenția nu este verificată de nimeni. În timp ce etichetarea eco a UE este verificată. Informații aici. Asta va face diferența între șarlatani și genuine eco products. Realizate de români.
Apoi agricultura ecologică europeană dar și cea românească sunt în plin avânt, mai bine vindem miere atestată și etichetată ecologic, decât parizer, pe piața comunitară. Degeaba plânge acum industria alimentară, să spunem ca și consumatori: da! Pentru că în competiția la raft, vom avea un acces mai facil la produse ecologice românești certificate.
Ia uitați ce specificitate a atins agricultura ecologică și corolarul ei, industria de alimente ecologice la BIOFACH. Hai să zicem da!
ATENȚIE! Se pot solicita maximum 5 (cinci) varietăți
Vreți tomate inimă de bou, semințe să le cultivați? Folosiți formularul de solicitare de probe (semințe), de semințe tradiționale în scop necomercial, de la Banca de Resurse Genetice Vegetale Suceava.
duminică, 7 decembrie 2014
Tomate și nu roșii
Kokopelli se ocupă cu semințele tradiționale. Cu greu. Câte feluri de tomate credeți că am putea savura? LINK
sâmbătă, 6 decembrie 2014
Terra Madre Day, in 10 decembrie
Este ziua în care convivium-urile Slow Food din întreaga lume atrag atenția asupra problemei hranei, a păstrării specificului local.
Terra Madre Day LINK
Un titlu gresit in Ziarul Financiar, despre branduri
O companie nu investește în brand ci în relația consumatorilor cu produsele, serviciile pe care le oferă, cărora le atașează valori, sentimente, prin care transmite încredere....etc. NU se investește în brand, brandul este rezultatul investiției într-o relație. Brandul este un instrument. Când spui că investești în brand înseamnă că dai bani pe forme, culori, sloganuri, emoții induse, ca să obții beneficii din partea relației cu clienții. Operațiunea este dinspre relații cu consumatorii, prin intermediul mărcii, către relații care apoi transformă marca în brand....
vineri, 5 decembrie 2014
Slow Food Story, premiera in Romania, in 10 decembrie @SlowFoodHQ
De la Festivalul International de Film de la Berlin, din sectiunea Culinary Cinema, in 10 decembrie 2014, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, "Slow Food Story". Cu o introducere despre miscarea Slow Food, Tiberiu Cazacioc.
SLOW FOOD STORY - TRAILER ENGLISH from Autlook Filmsales on Vimeo.
SLOW FOOD STORY - TRAILER ENGLISH from Autlook Filmsales on Vimeo.
joi, 4 decembrie 2014
Slow Food Story, premiera in Romania, in 10 decembrie @SlowFoodHQ
De la Festivalul International de Film de la Berlin, din sectiunea Culinary Cinema, in 10 decembrie 2014, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, "Slow Food Story". Cu o introducere despre miscarea Slow Food, Tiberiu Cazacioc.
Michelle Obama mesaj către Terra Madre, Slow Food
La deschiderea evenimentului bianual al Slow Food, la Terra Madre, a fost transmis și un mesaj al lui Michelle Obama. În America este activ curentul civic al agriculturii familiale, este promovată educația pentru hrană, la Casa Albă este creată o grădină experiment, pentru școlari. Pare insignifiant însă este aderarea la un fel de curent Occupy, pe teme de agricultură durabilă, al democraților americani.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)