Este al doilea an în care Evensys, compania de evenimente care ne pune în situația să ne întâlnim, să schimbăm idei și să discutăm despre tendințe, organizează Food Bloggers Conference. Titlul conferinței este destul de descriptiv, dar în esență reuniunea din 4 decembrie 2015 va invita lideri de opinie și de experimente, care au ceva de spus și povestit despre hrană. De cealaltă parte, vor fi aspiranții sau pasionații care scriu/experimentează pe cont propriu, având ca subiect hrana. În această a doua categorie, majoritari sunt cei care și gătesc. Pentru mine, care scriu de câțiva ani pe teme ecogastronomice, hrana ar trebui să fie mai mult decât gătit, o privire mai profundă în originile ei, patrimonializare, instrumente, obiceiuri, originalitate și mai ales despre o abordare sustenabilă care pune în valoare resursele locale.
Cea mai interesantă poveste despre relația dintre un maestru și un ucenic, 'țesută în jurul hranei, este "Julie și Julia". Două personaje. Julia Childs o îndârjită gospodină care a aprofundat bucătăria franceză și vrea să o democratizeze, să o aducă în fiecare bucătărie americană. Cu alte cuvinte, să răspândească rafinamentul și bunul gust. După exportul de revoluție franceză, Julia Childs a stimulat expertul de gastronomie galică, să spunem așa. Și celălalt personaj, Julie, care este o tânără ce și-a propus să prepare zi de zi, timp de un an, rețete din cartea Juliei Childs, și să publice pe blog aceast experiență diurnă. Poate că este chiar modelul emblematic al acestei conferințe. Vizionați deci "Julie și Julia".
Ca să revin la ce se întâmplă la noi. Am aruncat o privire rapidă asupra unor surse de informare, ca să vedeți cam cum stăm în acest domeniu. La blogul lui Cristi Roman și la monitorizarea Ze List. În continuare.
Lista lui Cristi Roman este cea mai cuprinzătoare, vă includ o captură mai jos, ca să înțelegeți fenomenul. Și pentru a înțelege care este audiența, ne-am uitat și la Ze List/Ze Blog.
Cea mai interesantă poveste despre relația dintre un maestru și un ucenic, 'țesută în jurul hranei, este "Julie și Julia". Două personaje. Julia Childs o îndârjită gospodină care a aprofundat bucătăria franceză și vrea să o democratizeze, să o aducă în fiecare bucătărie americană. Cu alte cuvinte, să răspândească rafinamentul și bunul gust. După exportul de revoluție franceză, Julia Childs a stimulat expertul de gastronomie galică, să spunem așa. Și celălalt personaj, Julie, care este o tânără ce și-a propus să prepare zi de zi, timp de un an, rețete din cartea Juliei Childs, și să publice pe blog aceast experiență diurnă. Poate că este chiar modelul emblematic al acestei conferințe. Vizionați deci "Julie și Julia".
Ca să revin la ce se întâmplă la noi. Am aruncat o privire rapidă asupra unor surse de informare, ca să vedeți cam cum stăm în acest domeniu. La blogul lui Cristi Roman și la monitorizarea Ze List. În continuare.
Lista lui Cristi Roman este cea mai cuprinzătoare, vă includ o captură mai jos, ca să înțelegeți fenomenul. Și pentru a înțelege care este audiența, ne-am uitat și la Ze List/Ze Blog.
Laura Laurentiu – Retete ca la Mama
Adrian Hadean – Retete fara Secrete
Laura Adamache
Radu Popovici – Retetele lui Radu
Cristina Mazilu – Chez Mazilique
Teo Rogobete – Teo’s Kitchen
Cristina Mehedinteanu – Anason cu Lapte
Cristi Borod – Bucatar Maniac
Bogdan Obretin – Blog Culinar
Andra Constantinescu – Menta si Rozmarin
Monica Rosu – Foodie Family
Florin Itu – Crazy Mother Cooker
Catalina Zaharescu – Kiss the Cook
Alexandra Blas – This Woman Cooks
Edith Frincu – Edith’s Kitchen
Codruta Popa – Codru de Paine
Liana si Loredana – Bucataresele Vesele
Isabela Dobrin – Isabela Cuisine
Violeta Postolache – Caietul cu retete
Brindusa Scheaua – Cooking with my Soul
Cornel Mitrut – The Wandering Oltean
Andi Carlan – Sa Bucatarim
Mihai Lambru – Placeri Simple
Elena David – Le Blog Piquant
Madalin Simion – Wine and Knives
Anca Feodor – Cookie Jar
Andreea Craciun – Andie’s Veggies
Silvia Boutiere – Bucataria Sylviei
Lavinia Stejereanu – Bucatar sub Acoperire
Emanuel Ciocu – Ceva Bun
Daniel Platon – Bucatarul Vesel
Uica Mihai
Marius Cristian – Costachel
Emily – Emily’s Cupcakes
Ana Naie – Easy Peasy
Ana-Maria Stanciu – Blog cu Legume
Simona Haliga – Alison’s Trials
Ana Pobleanu – Butter and Cream
Andreea Scaesteanu – Gurmandino
Antonina Suciu – Dulcegarii Culinare
Nicolle Birta – Bistro Margot
Andreea Nitu – Taste Bazaar
Gabriela Ralea – Bucatareli la Borcan
Adriana Ionica – Naina Kitchen
Dana Burlacu Visternicu – Prajiturici si alte dulciuri
Liana Toma – Pe masa din bucatarie
Raluca Moise – Farfuridi
Diana Oana – Can’t Boil an Egg
Andreea Juganaru – Andreea’s Chinesefood
Miha Simiuc – Dulciuri fel de fel
Gabi Duceag – Retete Papabun
Cristina Toth – Diva in Bucatarie
Alice Ciobanu – Tara Bucatelor
Ana-Maria Nicolae – Ama in Bucatarie
Georgiana&Iolanda Voinea – Sister’s Kitchen
Madalina Marin – Madi Cuisine
Adina Ciocalau – Mitinita
Alexandra Juncu – Bucataria Familiei Mele
Bogdan Cioc – Love Food
Diana Duca – Disturbingly Delicious
Gabriela Cara – Gabriela’s Blog
Dana – Aphextwinz’s Blog
Nicoleta Sandulache – Retetele lui Supernico
Cosmin si Daiana Ordean Boc – Simplu si Bun
Sabina Madalina – In Bucataria Sabinei
Paula Gafitescu – Enjoy Dessert
Roxana Ciobanu – Rocsy in Bucatarie
Zoia Pahom – Din dragoste pentru gatit
Sara&Miki – Culorile din Farfurie
Ancuta Draghici – La Ancuta
Andreea Denisa – Dea’s Cakes
Diana Borca – Tare mea inventata
Dana Cristea – Pusik’s Blog
Carmen Tobias – My world in a jar
Lili Liliana – Cu Lili in bucatarie
Dia Daria – Adnia’s Blog
Maria Mihalache – Cu Medi in bucatarie
Ioana Tone – Pasiune si culoare
Lia Maria Grozi – Lia va gateste
Ovidiu Slavulete – Papamond
Ileana Corcotoi – Papa la Ile
Claudia Ruse – Arome Culinare
Cristina Pana – Cristina’s World
Mara Popa – Bucataria Romaneasca
Didi – Food Design
Alexandru Clain – The Cook Book
Ze List/Ze Blog, unde Adi Hădean este în primii 10, pe național
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu