joi, 14 noiembrie 2013

5000 și atât. Despre hrana artizanală și muncă stăruitoare.

Azi în Ziarul Financiar, au avut câștig de cauză, în domeniul produselor artizanale, "Bunătăți din natură" ale Ramonei Grigoriu. Care crede în dulcețuri, dincolo de câștig, spre pasiune. Succes în continuare! Acum doi când m-am întâlnit cu Ramona, la Slow Food Turda, avea o poveste plină de entuziasm legată de dulcețuri. La 2 ani după aceea, "Bunătăți din natură", continuă! Profit de asta ca să.....
......vă propun câteva idei, legate de așa-zisele produse tradiționale. Acum, despre așa-zisele produse tradiționale. Mă refer la ele așa, pentru că: a fost demonetizat conceptul, mai bine spus a fost de-valorizat. Devalorizarea este rezultatul și al unei politici publice prost concepute, cea legată de atestarea produselor tradiționale. Dar și efectul unei educații culinare scăzute a populației, a românilor, o uniformizare a gusturilor ca efect al unei profunde rupturi între urban și rural, cauzată de socialismul comunist. Denumirea corectă ar fi astăzi, pentru hrana produsă în casă, în condiții manufacturiere, hrană artizanală, produs artizanal. Artisan food. Asta înseamnă producerea de alimente din materii prime locale, din resurse proprii, lucrate cu mâinile tale. Produse artizanale care sunt și rezultatul moștenirii unor rețete de familie, de peste 25-30 de ani. 



Un comentariu:

Bunatati Din Natura spunea...

Mi-as dori sa pot adauga aici imaginea unei reverente pe care o fac in fata ta.
Multumesc frumos pentru tot ce m-ai lasat sa invat de la tine!!
Doar 3 oameni stiu care sa aiba informatii utile si sa nu ceara ffff multi bani pentru ele. Din fericire tu esti unul dintre ei si ma bucur mult ca te cunosc.
Sa iti dea D-zeu puterea sa faci tot binele pe care ti-l doresti!