miercuri, 20 noiembrie 2013

Secuii se infiltrează, în frigiderele noastre


Bravo lor, Szekely termek (Produs secuiesc)! Prima indicație geografică (fără magiun, etc.), mai știți de altele în România? De exemplu știți de proiectul Szekely Gyumolcs? Eu îl știu și îi cunosc pe oamenii care au lucrat la el. Istvan Mar, Rozi, Arpad Orban, Marton Balogh. Slow Food militează pentru.....
......produs local, biodiversitate. Versus standardizare. Unii militeaza pentru locavorism. Asta înseamnă ca atunci când vizitezi un loc, ca turist, să mănânci produse locale. Asta susține economia locală, susține producția artizanală locală de alimente susține patrimoniul imaterial. Dă sens ecoturismului. În România se depune puține eforturi pentru crearea de branduri locale, legate de o indicație geografică. Secuii sunt primii. Și cu acest produs. Și cu proiectul Szekely Gyumolcs. Să continue și să avem și noi românii, indicația geografică Mărginimea Sibiului, de exemplu. Se aude la Sibiu?






Niciun comentariu: