miercuri, 6 noiembrie 2013

Despre ecoturismul cu gust în Transilvania și Delta Dunării

[NB. Pentru produsele locale din țară-lista mai jos, mulțumiri lui Mihai și Ionelei Paliștan de la Brusturoasa, lui Constantin și Maria Oancea de la Tălmaciu, lui Ion și Marcelei Cecilia Istrate de la Fundata, lui Emil Florescu de la Cuca, și prietenilor lui Mihai de Mioritics].........
Dragii mei, am trecut și de acest hop: conferința despre ecoturism cu gust. Ecoturismul este o politică, destinația de ecoturism este un format virtual, loc frumos în România. Acreditarea se face pe baza a 100 de criterii de evaluare. Hrana face parte din valoarea adăugată a unei destinații de ecoturism. Amănunte despre acreditare aici http://turism.gov.ro/dezvoltare-turistica/

În fața a peste 60 de participanți, marți 5 noiembrie 2013, la Centrul pentru Ecoturism în România, un proiect al Asociației de Ecoturism în România și al Asociației Ivan Patzaichin-Mila 23 au vorbit. Mihai Dragomir (Asociația Mioritics) și Tiberiu Cazacioc (însumi, Asociația Grupul de Inițiativă Radu Anton Roman, Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23). Mihai a prezentat brunch-urile transilvane din Podișul Hârtibaciului și Mocănița. Eu am vorbit despre cercetarea antropologică "La masă cu oamenii Deltei".

Produse selectate și degustate: brânză veche de oaie de la Fundata, cașcaval afumat de la Fundata, păstrăv afumat de la Brusturoasa, pâine pe vatră de la Brusturoasa, țuică de la Cuca, mușchiuleț afumat de la Tălmaciu. Mulțumiri țăranilor care le prepară. Mihai a adus și el zacuscă, pâine de țară, mere și suc de mere natural stors, toate din Podișul Hârtibaciului. 

Resurse

Brunch-urile transilvane site http://mioritics.ro/


(c) Tiberiu Cazacioc

(c) Tiberiu Cazacioc

(c) Tiberiu Cazacioc

(c) Tiberiu Cazacioc

(c) Tiberiu Cazacioc

(c) Tiberiu Cazacioc

(c) Tiberiu Cazacioc

(c) Tiberiu Cazacioc

(c) Cristian Mosoia

(c) Centrul pentru Ecoturism in Romania

(c) Tiberiu Cazacioc
(c) Cristian Mosoia



Niciun comentariu: