joi, 19 decembrie 2013

23.000 de americani mor în fiecare an de infecții rezistente la antibiotice

(c) Food and Drug Administration

Din New York Times aflăm că 23.000 de americani mor în fiecare an de infecții rezistente la antibiotice. Am dat peste un subiect interesant, pe care ni l-a pus recent la dispoziție, Food and Drug Administration (SUA). FDA introduce restricții privind antibioticele la animale. Dacă o fac americanii, ăi mai duri la chestiile legate de mâncare și medicamente, să discutăm și noi subiectul. Așa că pun, ca deobicei, o întrebare. Dilemele noastre despre hrană pleacă de la întrebări, nu? În ce privește tratamentul cu antibiotice al animalelor, credeți că părți/operatori din industria alimentară din România (includem zootehnia ca parte din lanț) dar și din alte părți ale Europei, de unde provin alimentele, respectă regulile? >>>>>>>> Probabil ați auzit sau citit despre faptul că suntem, ca parte a lumii dezvoltate, din ce în ce mai expuși la infecții și că unele din cauze sunt: 1) supra-tratarea cu antibiotice a animalelor și 2) auto-tratamentul. Pentru prima cauză, cât de bine controlează autoritățile din România modul în care sunt comercializate și administrate antibioticele? Există coduri de bună practică ale industriei alimentare românești în ce privește tratamentul cu antibiotice? Pentru a doua cauză, aflăm că deși există interdicția administrării de antibiotice fără rețetă, lăcomia farmaciilor de-a face bani, duce ca, o parte din români, să cumpere fără rost, fără recomandare medicală, antibiotice. Ambele abateri de la sistem generează o scădere a rezistenței noastre la infecții. Ce face deci industria alimentară românească (mică sau mare)? Încalcă, respectă regulile, cine știe? Trăim în România și până la proba contrarie, putem fi sceptici? Și acum să explicăm de ce se folosesc antibiotice peste măsură în zootehnie: "Antibiotics are added to the animal feed or drinking water of cattle, hogs, poultry and other food-producing animals to help them gain weight faster or use less food to gain weight." Voila!


(c) New York Times

Niciun comentariu: