vineri, 31 iulie 2015

Guvernul susține sezonalitatea producției de fructe autohtone

"Grădina cultivată cu fructele viitorului!" Acest angajament hotărât și viguros, care are ca obiectiv creșterea producției și consumului de fructe autohtone se va concretiza prin suportul acordat cercetării științifice naționale. O astfel de orientare a guvernului este interesantă, deși pare că urmărește să desființeze sezonalitatea. Pe de altă parte, angajamentul de susținere a cercetării este interesant ca demers de politică publică pentru a avea fructe autohtone tot timpul anului. Deja s-a alocat o sumă importantă pentru identificarea din cele peste 3.500 de varietăți de fructe, pe cele care rezistă la condiții extreme.

Notă: Este vorba de guvernul Marii Britanii și al Irlandei de Nord, prin Department for Environment, Food & Rural Affairs, iar mesajul este "The best of British all year round"...Nu, nu guvernul României, nici MADR, care încă nu se gândește la producția autohtonă având ca caracterstică sezonalitatea.....





 

joi, 30 iulie 2015

Rahat bilingv Praktiker

No shit. Avem parte de rahat de la Pratiker. De la casă la acasă, ceea ce este o deviza extraordinară. Dar nu este la fel de clar de ce numele produselor, sortimentul, nu sunt integral bilingve ci doar  parțial. 

În română, "Rahat turcesc - Rahat cu fistic".
În engleză, "Rahat turcesc - With pistaccio"

Parțial Praktiker.

 

luni, 27 iulie 2015

Iulian Dutu despre paine

AICI


Cum sa prepari maia

Slow Food: Good, Clean and Fair Food for Everyone

Vanzari si profituri in scadere la McDonald's, dar USA


*US same store sales down 2 percent

*Net profits sagging 13 percent


Aegean Slow Food Festival #cevrecietkinlik @cevrecietkinlik

În timp ce Grecia a luat-o pe drumul mântuirii, la confluența a două culturi, cea greacă și turcă, este organizată o reuniune gastronomică bilaterală, Festivalul Slow Food al Mării Egee. Ca să vedeți că o latură mai puțin vizibilă a culturilor locale, se împletește beyond politics.

 

Slow Food International Press Review - July, 17 - 23

What did it happen in the field of slow, very slow food in the last weeks?

Slow Food International Press Review

Dear Slow Foodies,
Here is our weekly selection of articles:

Several articles feature Carlo Petrini's visit to Brazil:
On Saturday, July 18 he attended the launch of the second "Festival Binacional de Enogastronomia" in Santana do Livramento Rivera, on the border between Brazil and Uruguay:
Brazil, Instituto Rio Grandense do Arroz: http://bit.ly/1Ojt3Wo
Brazil, Página Rural: http://bit.ly/1IanWDj
He attended the first edition of Mesa ao Vivo RS in Porto Alegre on Wednesday, July 22:
Brazil, Abrasel: http://bit.ly/1Ki2CTk
Brazil, Jornal do Comércio: http://bit.ly/1OnT4Uy
Brazil, BrandPress: http://bit.ly/1eiH1eY
Brazil, JorNow: http://bit.ly/1gPI9ss
Brazil, Maxpress Net: http://bit.ly/1Ig1j0t
He signed a technical cooperation agreement on Thursday, July 23 with the Ministry of Agrarian Development (MDA) to promote and support the production and consumption of food from family farms and rural settlements in the country:
Brazil, Portal do Ministério do Desenvolvimento Agrário: http://bit.ly/1Oz6pKD
Brazil, Centro de Inteligência do Feijão: http://bit.ly/1CWVGYP

Japanese in Istanbul / Maras Dondurmasi / Turkish Ice Cream

NOTĂ: Propunere de la Iulian Duțu...Diferența dintre o înghețată industrială și una artizanală. Stă uneori în măiestria, aparent inutilă, de a jongla cu oferta până la a crea o impresie de neuitat și memorabilăăăă....



duminică, 26 iulie 2015

Clair de Lune....Claude Debussy for Frankie and Johnny

Am vizionat pentru a treia oara "Frankie and Johnny" cu Al Pacino si Michelle Pfeiffer, o poveste romantica despre cum poate o terapie ad-hoc sa vindece si sa uneasca suflete. Melodia suport a povestii de dragoste dintre Frankie si Johnny este Claire de Lune a compozitorului Claud Debussy.

vineri, 24 iulie 2015

Despre sifoane si paranormal

Ce să consum, o apă minerală Bucovina, promoțională la 1,5 lei sau un sifon de viață lungă tot de 1,5 lei? 



Urban Fest la București, 2015

Urban Fest. 2015. A fost un proiect propus din scurt, rezolvat repede, a convins multă lume să dea o mână de ajutor. Meritul altora. Ca deobicei, s-a întâmplat să fiu pe acolo. Eu am lucrat la o chestie banală de culise, colectare conținutului pentru expoziție, partea de dat la butoane la sală, și o moderare de atelier. Unde poate am tutuit pe unii și alții. Dar și eu sunt dispus la așa ceva nu? 


Urban Fest a fost un eveniment conferință, expoziție, dezbateri, dedicat orașelor inteligente. Și Dâmboviței ca un vehicol și axă verde a orașului. După semn imaginile continuă....

De ce suedezii sustin micii fermieri? Despre fân la MȚR

Din proiectul Tranzițiile fânului poți afla destul de multe pentru a fi pus pe gînduri. Fânul este produs, nu se face de la sine. Are un ciclu economic aparte. Producția de fân nu este parte a sistemului productivist de azi, decât parțial. Funcționează două paliere în realitate. Un palier al producției de fân pe subvenție, care este subvenționat. Și un alt palier, cel care folosește mai mulți arini decât trebuie pentru a face umbră. Un proiect expus la Sala Acvariu a Muzeului Țăranului Român, cu niște suedezi, cu Anamaria Iuga și Bogdan Iancu, Monica Stroe. MORALA: Și suedezii au avut biodiversitate, pajiști și acum se luptă să păstreze ce mai au. MORALA I: Guvernul suedez sprijină micii fermieri. GALERIA FOTO după semn......

Vodafone acest Poltergeist al României #VodafoneBuzz

Păi nu? Un fals cultural. Sau poate noi suntem niște falsuri? Ghiță ciobanul a fost absorbit de marketingul Vodafone. Înainte era el însuși un anonim cetățean român, îmbrăcat banal de la chinezi. Sau turci. Astăzi a trecut granița din realitate în virtual. 

PS De ce doar asta? Pentru este vorba de un cioban împâiat care vinde cartele. Și am vrea ca Vodafone să salveze ciobănitul nu profitul. Sau nu?






Domnilor nu v-aș dori așa ceva.. DonCafe se joaca cu.....

Mică? Mare? Măcinată? Poate vioaie și tare. Fără lapte, fără zahăr.

 

De rută bucureșteană.....Transcentral Urban Bucuresti si tururile alternative

Tururile alternative, încercați interestingtimes.ro Credeți că vă cunoașteți orașul? Anul trecut și cred că și acum doi ani, s-au născut câteva proiecte de tururi urbane. Pluteau în aer din primul deceniu de după anul 2000. Adică prin 2004-2005 când se vorbea despre Transcentral Urban București. Dacă despre TUB vreți să aflați mai multe, căutați AICI. Ideea este că acest tururi fac legătura cu proiectul nostru și umplu un gol. Nu îți oferă o vilă la masa de joc, dar este clar că în materie de turism urban, de tururi urbane ghidate posibilitățile sunt imense. V-ați gândit vreodată la cum ar fi să plimbi lumea pe acoperișurile orașului?




 

Supa lui Warhol renunta la ......aromele artificiale

Regretăm dezamăgirea industriei alimentare dar trendul se amplifică. Campbell renunță la arome artificiale.