luni, 29 decembrie 2014

(4) Labelling. Despre apa adaugata, despre proteinele adaugate, despre carnea tocata


Este apă adăugată în mezeluri? Să fie scris pe etichetă!
Este vorba de un produs din carne prelucrată mecanic, care imită însă forma organică a cărnii? Să fie scris pe etichetă!
Sunt proteine adăugate? Să fie scris pe etichetă!
Este carne dezghețată și vandută ca proaspătă? Să fie scris pe etichetă.....

Cu alte cuvinte cumpărătorii să cunoască faptul că nu mănâncă un produs din carne de la natură ci carne cu adaosuri. Ca și la sucuri, la tutun, producătorii adaugă diverse substanțe și te fac să crezi că produsul este ca de la natură...

Informare pe care o propune UE este în avantajul micilor producători, artizani. Ei ar trebui să facă diferența. 

Știți despre ce scriam acum 3 ani? Despre faptul că se vinde și se cumpără de fapt apă, cumpărând parizer? Au apărut apoi și relatări privind injectarea cu apă a mezelurilor. Apărătorii industriei, care au căpătat spații de emisie, au recunoscut, însă ironic, că există apă în mezeluri. Că așa este de la natură. 

Da, însă problema specifică este:

(1) Câtă apă se injectează în mezeluri?
(2) Industria să recunoască...prin etichetă



Niciun comentariu: