"O friptură este întotdeauna potrivită pentru cină!"....Ce îmi place la campaniile online, este nepotrivirea dintre ilustrare şi reclama...Poftim: "O friptură este întotdeauna potrivită pentru cină!"
Slow Food // e c o g a s t r o n o m i e // d e z v o l t a r e d u r a b i l ă
luni, 31 martie 2014
Cine a propus inchiderea supermarketurilor in weekend
Unii sunt pentru, alţii sunt contra. Dl. deputat independent Marin Anton a propus restrângerea programului de activitate al lanţurilor de magazine. Unora dintre ele le-ar scurta suferinţa.
duminică, 30 martie 2014
sâmbătă, 29 martie 2014
Consultarea cu societatea civila, conferinta FAO, martie 2014
Cinci muschetari: Tiberiu Cazacioc (Slow Food in Romania), Ben Mehedin (ADEPT), Dan Cismas, Attila Szocs Boruss Miklos, Ramona Duminicioiu (Eco Ruralis)
vineri, 28 martie 2014
Nu glorificati industria alimentară.....
Că nu este o industrie neştiutoare, inocentă. Unii din antreprenorii români din industria alimentară mare, stau prost în relaţia cu statul român. Când ţipă ca arşi, că vor binele omenirii, că ne dau de mâncare, să fiţi sceptici. Deşi cred că nu mai era nevoie să vă spun.
În textul de mai jos stă scris...."implicaţi în scandaluri de corupţie, [...] acuzaţi de nereguli fiscale...."...
joi, 27 martie 2014
Ce plăcere să alegi
Business Insider a distrus (încă odată) iluzia alegerilor. În realitate, 10 companii globale controlează alegerile noastre. Aici LINK
Ce propune gaşca noastră?
Slow tourism sau turism lent. Fotografia este din proiectele noastre, derulate prin Asociaţia "Ivan Patzaichin-Mila 23". Paradigma este asta: este nevoie să oferim turiştilor toate motivele să stea cât mai mult şi să cheltuie cât mai mult în Delta Dunării. Să lase bani la localnici. Nu să vină mulţi pentru puţin timp. Canotca propusă de noi este în imagine. Atenţie, se dă la vâsle.
(c) Asociatia "Ivan Patzaichin-Mila 23", Delta Dunării |
miercuri, 26 martie 2014
Cei 23 de campioni din Delta Dunarii si lotca
Lucrez la o propunere de finanțat din Granturile SEE, a.k.a fondurile norvegiene. Este vorba de lotcă, tradiții, comunități sustenabile. Ruși lipoveni. Până mai revin la voi, iată o imagine de la proiectul despre lotcă, pe care l-a realizat Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23, chiar la Mila 23, în anul 2013. Lotci recuperate, documentare despre campioni, o instalație în aer liber de vizitat. Se vede de pe Dunărea veche. Dar este și fundalul unei săli în aer liber, pentru concerte și dezbateri.
sâmbătă, 22 martie 2014
Moliere cu rosii
Am avut un week-end la Ciofliceni și am pus la un loc niște pâine aparte cu niște roșioare și cu ceva brînză de la Fundata, județul Brașov. De ce Moliere? Pentru că a scris despre burghezul gentilom. Despre nouveaux-riches si dorința lor de a parveni.
vineri, 21 martie 2014
Vaca de pasune sau de ferma industriala?
Care carne-i mai gustoasa?
HuffPost Taste (@HuffPostTaste) | |
Grass fed vs. "regular" beef: Can you really taste the difference? We found out huff.to/1fMW5uT
|
joi, 20 martie 2014
Fracturare logică sau nu?
I say yes! Thanks to Robyn O'Brian @unhealthytruth @GMOInside @GMOFreeUSA @gmo917 @GmolessWeek #Monsanto #GMOs pic.twitter.com/jbsZZV0S5f
— Barbara Upton (@upton1144) March 19, 2014
marți, 18 martie 2014
"Potpourri" de ciorbe de peşte
Ce înseamnă diversitatea culinară şi de ce trebuie să o preţuim? În 2012, o echipa de studenţi în antropologie, conduşi de Bogdan Iancu şi Monica Stroe, cu binecuvântarea prof. Vintilă Mihăilescu, au întreprins o cercetare în Delta Dunării. Colajul de imagini, folosit în cartea "La masă cu oamenii Deltei", rezultat al cercetării, este minunat şi le aparţine. Ne spune această imagine că diversitatea este bună. Şi poate merită să ne gândim că trebuie să o apărăm. Cât mai multe feluri de ciorbe, tot mai multă cerere de ingrediente locale.
luni, 17 martie 2014
Din filosofia Slow Food: Ce fel de roșii preferați ?
Ați încercat vreodată să întrebați un vânzător de roșii un lucru simplu: "Ce soi de roșii vindeți ?" Ați observat câte soiuri de roșii aveți la dispoziție la piață ? Roșii românești și restul ? Ținând cont că roșiile sunt românești doar conform etichetei. Deci, doar două feluri, nu ?! Hai să vorbim serios. Ce fel de roșii preferați ? Scrieți în comentarii....PS: Mulțumesc UNISEM pentru documentare. Informația provine din munca mea din teren. Observația este a mea.
duminică, 16 martie 2014
Community Supported Agriculture (CSA)
Ai folosit Coșul verde? Coșul cu legume? Coșul bio-Dumbravă? Sunt forme ale agriculturii comunitare...Urmăriți un scurt film despre subiectul acesta, realizat de PBS
Link: Community Supported Agriculture (CSA)
sâmbătă, 15 martie 2014
Adieu veaux, vaches, cochons ? | ARTE Future
Ce se va întâmpla cu sursele noastre de proteine, ce efect va avea globalizarea, prin intermediul industriei alimentare care în fapt stăpâna sănătățiii noastre?
Link documentar ARTE TV: Adieu veaux, vaches, cochons ? | ARTE Future
vineri, 14 martie 2014
Un startup cu mâncare
3 super-sized challenges #foodstartups face: http://t.co/MaDjMZ5cDg via @Inc pic.twitter.com/wDt3qiZCYE
— Local Food Lab (@LocalFoodLab) March 10, 2014
joi, 13 martie 2014
Despre pește și gastronomie
Ne vedem la conferință? Am un punct de vedere pe care îl prezint duminică, despre La masă cu oamenii Deltei. Autoritatea Națională pentru Turism organizează împreună cu Asociația Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA) Congresul Internațional al Tradițiilor Culinare, în perioada 13 – 16 martie 2014, în București la Hotel Pullman.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)