joi, 15 ianuarie 2015

Et in Venasca ego: Trattoria (Gianaria) La Terrazza @SlowFoodHQ

Alle porte della Val Varaita, nel caratteristico Comune di Venasca, accanto alla barocca "Confraternita del Gonfalone", la trattoria “La Terrazza” offre una cucina genuina con un occhio di riguardo ai prodotti locali e alla tradizione piemontese.


La Venasca, unde am fost găzduiți cu ocazia evenimentului Slow Food, Terra Madre Torino, am stat la familia Gianaria. Ei au o trattoria despre care găsiți informații AICI....Venasca este în Piedmont/Piemonte, la circa 70 de km. de Torino, în regiunea de baștină a mișcării Slow Food. Cuneo. Mentorii bucătăriei lor sunt mama și papa. PS: Evident că orice asemănare cu trattoria de oriunde din România, este o jignire. Pentru trattoria din Venasca. Folosirea indicației "trattoria" este un abuz.

Frutto del connubio tra le tradizioni piemontesi (papà) e quelle partenopee (mamma), la Trattoria La Terrazza personalizza ogni ricetta alla ricerca di gusti che sappiano conquistare i palati sia dei clienti meno esperti, sia dei gourmand più esigenti.




#Turkey fan? Launch of "Winter Sleep" by Nuri Bilge Ceylan in Romania

Frumoasa, bestia și un castel? "Shining"? Nu. Deep Turkish soul. Amicii de la Asociația Macondo (Daniela Băcanu et comp.) au adus în România, "Winter Sleep". Din 16 ianuarie. Este un promo pro bono.  Trailer AICI............................




Inscrieri la atelierul Slow Food, doua intalniri

Atelier cu Tiberiu Cazacioc, "Slow Food - o privire în miezul hranei" Inscrie-te şi vino la atelier! Miercuri@incubator107, 28 ianuarie 2015 de la 19:00 la 21:00 Miercuri@incubator107, 4 februarie 2015 de la 19:00 la 21:00

Inscrieri AICI 


miercuri, 14 ianuarie 2015

Ceea ce nu va ofera retail-ul

Sursa RomaniaTV.net

De ce credeti că au fost amendate? Pentru că s-au înțeles între ele să anuleze competiția, să mulgă consumatorul român la unison, pentru că au cartelat piața. Cartel este un cuvânt ușor pentru multinaționalele care în loc să se concureze, se înțeleg cum să facă business ca să fie bine pentru toată lumea. Și se comportă ca niște mimoze când este vorba de comerț și felul în care strivesc micii comercianți.  

De ce se aliază între ele? Și pentru ca să omoare diversitatea, pentru că doar uniformitatea le aduce bani. 



Sub-brânza românească

Așa cum avem Subcarpați, avem și sub-brânza. De ce? Întrebați-vă


#JeSuisCharlie....Catalizator la Incubator 107


marți, 13 ianuarie 2015

CATALIZATOR, nocturna savantă: O privire Slow Food in miezul hranei la Incubator Catalizator


Multumesc echipei Incubator si contextului, Connect Hub. Mai mult imagini AICI si AICI. A fost o noapte minunata. Multumesc Cristianei si lui Vlad. Veniti sa ne vedem la atelierele pe care le sustin eu. AICI.  Despre Incubator 107 AICI.






luni, 12 ianuarie 2015

Un brand de cartier, Pravalia Delicii. Cu hotdogi....

Nu vă impacientați, cei care s-au străduit să bage bani în afacerea asta, care costă și este de mare risc, țintesc sus. Adică vând sandvișuri și sucuri și chestii absolut obișnuite. Despre care cred că publicul ar putea crede că sunt sau vor fi delicii. Wrong. Sunt niște preparate banale.





Ugly celery....telina urata?

Cea mai urâtă țelină din piața noastră. Este la a cincea categorie ca preț, la 2 la 1 leu. De ce astea mici și meschine sunt disprețuite? Și ele sunt rodul muncii noastre...





No hormones tomatoes from Turkey?

Salut toți cei ce citiți micile pastile zilnice de ecogastronomie. La piața din cartierul nostru au apărut roșiile chipurile fără hormoni, care sunt și polenizat curat natural de către albine.

Compania turcească se numește Balaban. Există un sat în România care se numește Balabancea.







sâmbătă, 10 ianuarie 2015

A fost odată Târgul Țăranului




În afara tematicii: Facebook la WC, Giorgio's Food Corner

Un food corner la WC? Sau cum poți fi ridicol când ai bani și Facebook la tastă.

Niște cetățeni care sunt antreprenori și administrează un local de alimentație publică, chestie dificilă, au și niște toalete pe lângă ea.

Evident pentru există Facebook, au și o pagină de referință pentru fanii lu' împinge tava. Mâncarea este bună, dar hai să nu ne dăm pe spate, de parcă ar fi cine știe ce invenție epocală în domeniul artei culinare.

Păi să pui și pe ușa de la WC că ai pagină de Facebook? Este grandomanie? Singura modalitate de a accesa cu ambele mâini un dispozitiv mobil că sa dai like, este stând pe scaunul de WC. Fie că ești doamnă, fie că ești domn. Nu? 



Exista un covrig ardelenesc

Tot respectul pentru micii antreprenori. Deși Ziarul Financiar este, normal, un ziar despre mega afaceri. Dar le-a rămas, de la un proiect, o coadă mică. Mai scriu și despre antreprenori, start-up-uri de mică industriealimentară. Cu observația că cei de la Ziarul Financiar nu reușesc să găsească decât din dosare exemple, nu din teren. SRL-D și alte alea. Dar niște țărani antreprenori nu găsesc? 

La subiect: există un covrig ardelenesc și care este rețeta lui de preparare? Iar afacerea, da, este muncită. Dar este total banală. Cu niște produse alimentare, de toată obișnuința. De ce?




joi, 8 ianuarie 2015

#JeSuisCharlie 100 lashes if you are not already dead of.....

Charlie/Șaria Hebdo..."100 de bice dacă nu ați murit deja de râs"....


O băcănie pe Mendeleev...


După ce am depus o floare la ambasada Franței, joi dimineața, la întoarcerea pe str. Mendeleev, lângă Piața Romană...Am recunoscut toate produsele validate în ultimii 5 ani de piață, chiar berea artizanală Zăganu, Din Pivnița Bunicii (Jim Turnbull, Saschiz), sucul de mere Valea Mare (familia Manolescu și un typeface ca la Marius Tudosiei de la Băcănia Veche...

Nice try.....produsele cam îngălbenite la vitrină....









#JeSuisCharlie in kiosks from 14 January 2015

#JeSuisCharlie Hebdo in kiosks from 14 January 2015 LINK


#JeSuisCharlie