Ce produse ecologice prezintă finlandezii la BioFach 2015? Brânză, amidon, carne de pui, pâine, pâine din cereale, fructe de pădure, creme tartinabile Ce produse ecologice prezintă românii la BioFach 2015?
Slow Food // e c o g a s t r o n o m i e // d e z v o l t a r e d u r a b i l ă
marți, 10 februarie 2015
Tendinte @Telegraph: La Manchester, Pay per minute, not per drink, at coffee shop
Bogdan Cătălin mi-a spus că există și în București așa ceva. Fiind vorba evident despre un subiect gastronomic care a intrat în colimatorul "Observatorului" vi-l pun și eu pe net, ce ziceți despre asta?
Pay per minute, not per drink, at Manchester's new coffee shop http://t.co/bNfAkPxIwB pic.twitter.com/YN4ubP5uWk
— The Telegraph (@Telegraph) February 9, 2015
Viiin semintele traditionale
Conservatori din toate colturile uniti-vă! În februarie 2015, Ecoruralis lansează catalogul de semințe. Fiți pe fază.
Ia neamule cu bidonul, lapte!
Aici am scris premonitoriu despre bidonul de lapte. Revin pentru că un articol din ZF confirmă. Când am văzut Zuzu la bidon, am zis în sinea mea: Evrika! În sfârșit faimosul iconic bidon, ba cu lapte, ba cu suc, care populează frigiderele din scenele de casă ale filmului american, ia cu asalt rafturile din România. De câte ori nu ați scăpat din mână cutiile de carton TertaPak, cu un design incomod, la turnatul lichidului în pahare? Sau când ați scăpat cutia Tetra Pak cu lapte, pe care nu ai cum să o ții în mână, cu o singură mână? Eei, bidonul era soluția pentru umplerea paharelor folosind o singură mână. Desigur costă. Desigur iei, ca la PET-urile cu bere, caimacul inovației. Pând când followerșii te copiază.
Unii, cei care vin și revin la "Observatorul gastronomic", cred că asta ar fi o semi-odă pentru complexul agro-industrial din România. Ei nu, este un semn de exclamație pentru inovație și îndrăzneală.
(c) Ziarul Financiar |
duminică, 8 februarie 2015
De Eugen Istodor: 101 carti de citit intr-o viata
Când Eugen și-a propus să găsească cele 101 cărți de citit într-o viață, m-a întrebat și pe mine. Eu am propus în antologia lui thriller-ul psihologic "Baltagul". Nu sunteți de aceeași părere?
Seminte traditionale, lansare oficiala
Conservatori din toate colturile uniti-vă! În februarie 2015, Ecoruralis lansează catalogul de semințe. Fiți pe fază.
Despre diversitate si hrana
Acestea sunt imaginile folosite la prezentarea de la ConnectHub despre Slow Food. Nu am cuvinte, doar imagini, pentru ca am improvizat. Dar fiecare dintre ele, in 20 minute m-au facut sa pot spune ce cred despre diversitate in ce priveste hrana.
Catalizator la Incubator 107, despre Slow Food
În fiecare lună Incubator 107 organizează un eveniment tematic care promovează agenda de ateliere a lunii următoare. Eu am avut de prezentat, la reuniunea Catalizator din ianuarie 2015, proiectul meu de atelier, "Slow Food: o privire în miezul hranei". Pentru că setup-ul a fost de mad scientist (nu suntem prea departe de profilul acesta mulți dintre noi), mă vedeți în halat. În continuare o selecție de fotografii de la eveniment. Eu i-am zis stand-up despre hrană și Slow Food. Sala a fost cu ochii pe mine.
sâmbătă, 7 februarie 2015
Atelierul Despre branza, o privire Slow Food in miezul hranei
După cum bănuiți, să schimbi lumea sau măcar o mică parte din ea, este madness. Unii sunt chiar contaminați de această madness. Vă ofer imagini de la întâlnirea atelier despre brânză, asa cum numai Slow Food, un fel de ideologie creata in jurul hranei, poate vorbi. Totul s-a petrecut la Incubator 107. Miercuri 4 februarie 2015.
Urban Delta la "Downtown Bucharest" @Tulcea @infodeltaro
A fost. Odată o lotcă. În fața fostului magazin Eva, la București. Magazinul de designeri "Downtown Bucharest". Acum un mega retail. Mega-Image. Q.E.D
miercuri, 4 februarie 2015
Campania Raw Cheese a la Slow Food
Lumea civilizata a ajuns la rascruce. Sa accepte sau nu laptele nepasteurizat, nefiert? Daca nu il accepta, o suita de branzeturi din lapte nefiert, vor dispare. In America, in majoritatea statelor este interzisa comercializarea si consumul de lapte nefiert. Iar in Australia este acceptat in piata doar ca lapte de uz cosmetic. Campania Slow Cheese este aici
Branzeturi turcesti cum la romani nu gasesti
....Nu gasesti pentru ca noi, cu tot ce am adus din comunism in prezent, am ramas doar cu telemeaua, ceva burduf si un Nasal mort si renascut.
marți, 3 februarie 2015
Despre paine la Incubator 107. Azi despre branza.
Dupa cum v-am promis, in 28 ianuarie 2015, am prezentat subiectul "Despre paine". In seria "O privire Slow Food in miezul hranei". Azi 4 februarie va astept tot in str. Traian 107, cu mai multa caldura, sa discutam despre branza. Si de ce nu avem branza. Alaturi de mine va fi de ajutor, Emilia Radu.
Centrul de Turism Lent Rowmania Crisan
Nu uitati plimbarile cu canotca in Delta Dunarii, pe canalele din spatele comunei Crisan. Pentru rezervari aici la http://www.slowtourism.ro
Concurs: Ciorba de peste si ciorba de peste @constantinhogea @Tulcea @infodeltaro
Intr-o imagine este o ciorba de peste. In cealalta este tot ciorba de peste. Care este reteta adevarata, care este cea originala, care este ciorba de peste de oras? Ambele sunt imagini de care pot dispune, non-comercial, dar sunt ambele credibile, insa din contexte diferite.
Deci? Ce am in mana stinga? Ce am in mana dreapta? Cine a ghicit adevarata ciorba de peste care este?
(1) |
(2) |
luni, 2 februarie 2015
Ce interesant CO-OP marketing of food
(c) David Brier |
Povestea rebrandingului, aici. LINK
Fonturile, culorile, grafica tablelor, deși aparent nu se împacă ca uniformitate stilistică, se combină interesant.
Răsfoisți prezentare din SlideShare.net.....Vă va da idei, dacă vă pasionează marketingul hranei.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)