Bunica mea din Dobrogea, Florica Cazacioc, după mamă de origine de la Cudalbi, județul Galați, ne pregătea cherdele, în vacanțe. Acestea sunt un preparat din aluat de făină, nu foaie de plăcintă, cu umplutură de brânză telemea de oaie cu ouă de găină. Se prepară la cuptor cu lemne, într-o tavă rotundă din tablă. Preparatul se așază circular în tavă și apoi, după coacere, la servire, se rupe în bucăți. La Festivalul turcesc din acest an 2015, am găsit cherdele a la turca....Cu amestec de carne tocată de oaie la interior.
Slow Food // e c o g a s t r o n o m i e // d e z v o l t a r e d u r a b i l ă
luni, 8 iunie 2015
Povestea hrănitorului de porumbei
Mă întorceam de la lucru înspre sudul orașului și la Piața Romană am văzut ce nu mai văzusem niciodată. Un individ care oprise vechiul său Tico chiar în mijlocul intersecției, și hrănea porumbeii. Era hotărât, absent si curajos în gestul său. Se poate spune că poate are o manie, că este contravenient, că hrănirea porumbeilor în alte orașe europene este o problemă pentru că generează dejecții. Dar acțiunea individului, fără să țină seama de nimic, fără să fie o înscenare, un out of the time and space, mi-a plăcut. Am traversat și eu printre mașini să îl fotografiez. Care este povestea hrănitorului de porumbei?
Tendinte: abandonarea facaturilor
Business Insider (@businessinsider) | |
Subway is dropping artificial ingredients from its menu buff.ly/1Qcm1Z9 pic.twitter.com/WccwtMYhUP |
Tomata creață de la supermarket..nu de la legumicultorii români
Un nou prilej de reflecție, determinat de o simplă tomată. Timid dar se încearcă diversitatea cu tomata. Paradoxul este același ca la producția ecologică. În timp ce românii renunță sau au renunțat la diversitatea vegetală, mergând pe soiuri de tomate industriale, de afară, ne vin tomate vinete, cherry galbene, verzi, cu prețuri de 3 ori mai mari decât soiurile timpurii. De nu cultivăm noi diversitatea vegetală?
sâmbătă, 6 iunie 2015
miercuri, 3 iunie 2015
Ce restaurante lipsesc Bucurestiului? #Restograf #romaniaculinara
Un sondaj RESTOGRAF, bine venit si de bun simt, pune intrebarea: Ce restaurante lipsesc Bucurestiului? Eu am votat pentru restaurante pe baza de resurse locale. Voi?
Ricky cu un an in urma...
Individul acesta ne-a parasit anul trecut in 2014 dupa 13 ani...i s-a intamplat ceva si a trebuit sa ne despartim de el...draga Ricky, there is a heaven for dogs....
slow food shop in Bucharest
Aici la The ARK în 2009 era tot ce îți dorești....am trăit această aventură în mod colateral....și din cauza DC Communication
Ecce mititeii...
20 de bucăți la 60 de lei, câți ca ei? Un cadou de 2 iunie, la Piața Romană, în București....stomac să crești
luni, 1 iunie 2015
Cum să tai pâinea de sandviș....
Un cetățean s-a gândit să scape de o grijă....Când îți prepari un sandviș, feliile de pâine nu țin sosul și alte umpluturi și se scurg-curg pe margine...Soluția, în curs de finanțare prin Kickstarter.com ? AICI un film
Nature background, John Lawson
Aveti un smart TV? Luati din YouTube productia asta cu natura. Puneti-o pe fundal. Si lucrati. Unless you have nature around you....
Festivalul Turcesc 2014
Nu stiu unde am ratacit imaginile de la editia din 2015. Dar recapitulam cu cele din 2014.
For #GMOs or against #GMOs? An EU dilemma
Comisia Europeana a propus ca statele membre sa fie cele care decid cu privire OMG, si anume cultivarea plantelor organismele modificate genetic in fiecare stat. Aceasta va duce la fragmentarea pietei interne, in mod paradoxal impotriva tendintei politice de decenii, de creare a unei piete interne cat mai consolidate, mai putin nationala. Explicatii in film, in limba engleza. Durata film: 2 minute. Sursa: www.vieuws.eu
CAP sau post CAP?
Cat timp vom mai redistribui venituri catre agricultura industriala?
Global hunger is a distribution issue, not a food scarcity issue: pic.twitter.com/UQeqJm3xYN
— Danielle Nierenberg (@DaniNierenberg) May 30, 2015
duminică, 31 mai 2015
Vin "Johnny go home"....din Spania
"Ion se intoarce din Spania"...Vin... Este un skepsis de marketing. Un producator de vin din Spania si-a proiectat vinul din tara de origine, pe rafturile retailului din Romania, cu un nume atragator. "Ion se intoarce....acasa"...
Explicatia mai departe....
Napolitane Nana sau batoane de casa
Le-am gasit la un mic magazin de la cladirea TEAMNET, la Green...Foarte bune, identitatea vizuala bine conturata si asamblata. Va recomand sa cautati...
Sigara borek cu yufka de la Hurrem
Abonați-vă la:
Postări (Atom)