joi, 8 ianuarie 2015

#JeSuisCharlie 100 lashes if you are not already dead of.....

Charlie/Șaria Hebdo..."100 de bice dacă nu ați murit deja de râs"....


O băcănie pe Mendeleev...


După ce am depus o floare la ambasada Franței, joi dimineața, la întoarcerea pe str. Mendeleev, lângă Piața Romană...Am recunoscut toate produsele validate în ultimii 5 ani de piață, chiar berea artizanală Zăganu, Din Pivnița Bunicii (Jim Turnbull, Saschiz), sucul de mere Valea Mare (familia Manolescu și un typeface ca la Marius Tudosiei de la Băcănia Veche...

Nice try.....produsele cam îngălbenite la vitrină....









#JeSuisCharlie in kiosks from 14 January 2015

#JeSuisCharlie Hebdo in kiosks from 14 January 2015 LINK


#JeSuisCharlie



miercuri, 7 ianuarie 2015

Incercati un catalizator? Pe teme ecogastronomice?


Combină un electron de creativitate cu un proton de bună-dispoziție și o să realizezi cel mai efervescent atom. incubator107 generează la început de an CATALIZATOR: pe 10 ianuarie, de la ora 21.00, la Connect HUB (Dacia 99). Înscrie-te în gașca de cercetători prin mail la noi@incubator107.com, îmbracă costumul de om de știință și nu uita să aduci merinde moleculare. Și dacă vrei să scapi cu viață, donează 20 lei și hai la o poză de grup în Colțul fotografic experimental cu Fotosfera.



marți, 6 ianuarie 2015

Trist dar adevarat, mai putin lapte romanesc.

Vaci organice (sursa foto: CE)
Faimoasa cotă de lapte va lovi din plin de la 1 aprilie 2015. Vom bea numai lapte din altă țară. Are aici sens, în acest subiect, să știm de unde provine laptele? Să scrie producătorii de unde vine laptele?

"Aproape o treime dintre fabricile de lapte din România s-au închis anul trecut". Un punct de vedere al APRIL, asociația producătorilor de lapte, difuzat de agenția de știri MEDIAFAX. 


Unii dogmatici ar spune că așa le trebuie, că așa este normal. Este rezultatul competiției din piața internă. Este capitalism. Și scopul producției de bunuri (și al prestării de servicii când este cazul) este obținerea unui produs cât mai ieftin, în beneficiul consumatorului. 

Pe de altă parte nu te poți întreba, de ce laptele din centrul și vestul Europei, rezistă? De ce și cum pot inunda rafturile retailului din România?

Deasemenea, să constatăm că se pierd locuri de muncă dacă se închid fabrici de lapte din România.


Apoi, ce vor face crescătorii de animale care erau dependenți în aval de fabrica respectivă?

Nu în cele din urmă, ce rol avem noi consumatorii în povestea asta, este bine să alegem întotdeauna numai cu portofelul?


Lactate ecologice/organice (sursa foto: CE)


Semnal "Turkish Baklava: How to Make Baklava"

Turkish Baklava: How to Make Baklava

Cum se desfășoară lucrurile la Incubator Catalizator din 10 ianuarie 2015?

Sâmbătă 10 ianuarie 2015 ne vedem la Incubator Catalizator? Alături de alți meșteri, vă introduc în lumea hranei....eu sunt de la ora 22.00




luni, 5 ianuarie 2015

Semnal: Anul agriculturii de familie s-a sfarsit.....Dar....


.........Dar agricultura de familie rămâne importantă. Pentru FAO dar și pentru România. Care sunt argumentele FAO? Vedeți mai jos


Chicken Happy (Puiul Fericit), how fun is the Romanian marketing

Many of you know or have heard about the Prince Happy. The Prince of Oscar Wilde have left traces in history. The Romanian poultry industry invented "Puiul Fericit", aka Chicken Happy.

Question: Is the chicken happy before being killed or his soul in heaven is happy that we are eating and boiling his meat?




Semnal "Cheese Pairing Guide"



Incubator Catalizator, o noapte eveniment despre pasiuni și minuni

Sâmbătă 10 ianuarie 2014 ne vedem la Incubator Catalizator? Alături de alți meșteri, vă introduc în lumea hranei....eu sunt de la ora 22.00

"Combină un electron de creativitate cu un proton de bună-dispoziție și o să realizezi cel mai efervescent atom. incubator107 generează la început de an CATALIZATOR: pe 10 ianuarie, de la ora 21.00, la Connect HUB (Dacia 99). 
  1. Înscrie-te în gașca de cercetători prin mail la noi@incubator107.com, îmbracă costumul de om de știință și nu uita să aduci merinde moleculare. 
  2. Și dacă vrei să scapi cu viață, donează 20 lei și hai la o poză de grup în Colțul fotografic experimental cu Fotosfera. 

Pe tot parcursul nopții lansăm cele mai inovatoare laboratoare chimice și alchimice. Legea gravitatiei nu o putem schimba, dar perspectiva da. Schimbă-ți perspectiva! Reinventează-te! ca să poți înțelege tainele medicinii orientale. Decriptăm ADN-ul ca să ne realizăm la microscop propria dietă slow food, ca mai apoi să deslușim Tabelul lui Mendeleev într-un concurs catalizator de voie bună. Ne electrizăm prin fitness mental și emoțional pentru a fi capabili să rezolvăm probleme metafizice prin terapia cu îngeri. Facem calcule peste calcule, prin numerologie să aflăm care este data potrivită pentru a ne vinde ideea de...afacere. Restabilim câmpul magnetic prin meditație în mișcare, ca într-un final să ne construim viața pe care fiecare din noi o dorim.

Alchimiști, cobai ori îndrăgiți savanți, haideți să dăm lumea peste cap la cele mai tari experimente CATALIZATOARE..."

duminică, 4 ianuarie 2015

CORA Romania tomatoes not edible after 5 days #CoraRomania @CoraRomania

CORA Romania is joking? Cherry tomatoes which expire after 5 days? They are guaranteed 5 days after packaging? What are made of? What happens after 5 days, they become poison? Do you die aftear eating them?




Doua specialitati pentru revelionul 2015

Așadar specialități pentru revelionul 2015.....Sunt preparate de soția mea, inspirată din surse găsite în Internet. Indicii: preparatul al doilea are o glazură din sos de tomate cu gel, umplura este un amestec de brânză de vaci cu....



vineri, 2 ianuarie 2015

Ce s-a ales de satul românesc după 25 de ani de tranziţie de Petre Badica , 30 decembrie 2014

Satul românesc merită o reflectie, mai există? Ce s-a ales de satul românesc după 25 de ani de tranziţie (de Petre Badica , 30 decembrie 2014). Răspund Tiberiu Cazacioc, Cristian Vlad, Cristian Gherghiceanu. Și întreabă constant, consecvent si insistent, Petre Bădică. LINK


Continuam revolutia Slow Food in 2015


10 ianuarie 2015, sunt Mester la Incubator 107: "O privire Slow Food in miezul hranei

Veniți? Vă invit în 10 ianuarie 2015, la Nocturna Incubator 107. Este un preview al activităților din luna ianuarie 2015. Mai jos găsiți descrierile. Despre ce este Incubator 107, AICI. Despre cum se desfășoară activitățile? În luna ianuarie, voi avea două ateliere de circa 2-3 ore, de la ora 19.00, in str. Traian 107.
 
La Nocturnă, care este un trailer/preview/teaser al programului lunii, am și eu, ca meșter mare, o jumătate de oră de educație a gustului. Contează foarte mult să mă susțineți.
 

Iată programul, temele și meșterii...în data de 10 ianuarie 2015....

21:00 – 23:30 – Colț fotografic experimental cu Fotosfera
21:30 – 22:00 - Schimbă perspectiva! Reinventează-te! cu Giorgiana Ivașcu (Sala Mare) vs. Medicină Orientală cu Valentin Beloiu (Sala Mică)
22:00 – 22:30 - Slow food – în miezul hranei cu Tiberiu Cazacioc (Sala Mare) vs. Activarea ADN-ului cu Cătălin Tomescu (Sala Mică)
22:30– 23:30 – Concurs catalizator
23:30 – 0:00 – Fitness mental și emoțional (prin actorie) cu Ștefana Badiu (Sala Mare) vs Terapia cu îngeri cu Roxana Bejan (Sala Mică)
0:00 – 0:30 – Numerologie cu Romeo Popescu (Sala Mare) vs. Vinde-ți ideea... ACUM! cu Lucian Grămescu (Sala Mică)
0:30 – 01:00 – La mulți ani!
01:00 – 01:30 – În mișcare. Meditație și relaxare cu Irina Petreanu și Flavia Cardaș (Sala Mare) vs. Construiește-ți viața pe care ți-o dorești cu Laura Pecie (Sala Mică)