În căutarea nivelului de educație gastronomică, am dat o raită prin piața Enescu, pentru a fii surprins cu saltul imens de la festival la carnal. În circa 6 ani, deși s-a încercat în țară ridicarea gastronomiei locale, se dovedește că nivelul adesea rămâne tot acolo, mai jos, oricât ne-am strădui, chiar în București. Notă proastă pentru orașul capitală.
Ce am văzut prost, pe scurt deși se vede cu ochiul liber (că bun nu mi s-a părut nimic):
1. Doar un exemplu. Vin la PET, cu butoaiele, doar cu o indicație privind soiul, fără o distingere clară a producătorului, fără o marcă, o indicație geografică, fără casă de marcat. O notă proastă pentru atentatul la educația consumatorului cu poșircă.
2. Amestecul obișnuit de căciuli, sutiene, gablonțuri, cu kurtos-kolacs, cârnați și raci. Un bâlci incredibil, pe care, poate acesta este meritul, nu îl poți vedea la Paris, Londra sau Istanbul.
 |
Am intrebat de ce au culoarea rosie |
 |
Ingrediente naturale? Cine garanteaza? Gogoși tradiționale moldovenești? Chiar |
 |
Vin nobil de casa, adica? In PET-uri fara eticheta? |
 |
Lumea este vesela, se vinde bine marfa fara eticheta, fara indicatie geografica |
 |
Vanzatorul garanteaza ca este un vin, nu? |
 |
Produse din carne penibile ca sortimentatie |
 |
Aceeasi pastrama aruncata la liber pe o tava, la vedere |
 |
O varietate de placinti de origini si structuri dubioase |
 |
De bine de rau, unii au investit in tehnologie bani grei ca sa respecte niste conditii |
 |
O rotativa de fript, mai improvizata nu se putea |
 |
Asta da, gatitul pe asfalt, in mijlocul orasului Bucuresti |
 |
Must direct dintr-un dispozitiv dubios, din vase, ca acasa |
 |
Publicul este multumit, daca asa ceva se organizeaza, de ce sa nu mancam |
 |
Seamana locul asta cu Cernica, cu Pustnicu, cu tot ce inseamna sarbatori campenesti...dar ce legatura are asta cu orasul Bucuresti? |
 |
Tarani, netarani, ciupilica pretins taraneasca din Oas, merge la orice tip de ocupatie legata de gratar |
 |
Scula a insemna ceva investitie |
 |
Dar racii luati cu mana? |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu