miercuri, 25 martie 2015

La Carrefour, inima sau interese?

2015
De la un punct incolo, comertul modern distruge economia locala. Aducand produse de import. Distanta dintre cele doua produse informativ-propagandistice ale Carrefour este de un an si ceva. Primul pliant mi-a atras atentia pentru ca marca deschiderea unui drum al retailerului, de urmarit. Este evident pentru cine este atent la dezbatere si ceea ce se intampla pe lantul de aprovizionare, de cativa ani incoace, ca intoarcerea spre resursele locale ale comertului modern international, este mult mai puternica, si vizibila in foarte multe feluri.  

Eu va propun aici in "Observatorul astronomic" sa priviti cu atentie la cele doua capete ale intervalului, coperta de sus si pliantul de mai jos, pentru ca ele (1) marcheaza un interval de timp, un proces (2); au si functia de a atrage atentia eventualilor producatori; dar si (3) functia de a proiecta perceptii pozitive despre Carrefour.
Nu elaborez mai mult pe aceasta tema, exista plusuri si minusuri in interventia retailului modern in avalul lantului de aprovizionare.

2013
Pana la un punct rezolva probleme. De la un punct incolo, comertul modern distruge economia locala. Aducand produse de import.


Niciun comentariu: