miercuri, 27 mai 2015

La masa in restaurantele italiene din Bucuresti #Italia

Ei spun asta si merita sa incercati. "Cele mai bune restaurante italiene din București vă oferă spre degustare adevăratele produse ale bucătăriei “del Belpaese”. În perioda 29 mai – 4 iunie în principalele restaurante italiene din București care au aderat la inițiativă la invitația Agenției ICE și care vă vor oferi posibilitatea de a servi un meniu italian tipic la un preţ promoțional, însoțit de un pahar de vin bun…italian!"




marți, 26 mai 2015

How about #pink colours of #food?

Avoid pink cookies! Do not try always be "bennetone" of sweets...In Romania, extreme colours used for food, are avoided. I did not thought on this until last night, 25th of May 2015, when participating to a cool event, I suddenly realised that it happens. Looking to people making line around cookies corner, I have observed that the plates with brown, beige, flour like sweets, were empty. And the plate with pink cookies were almost full. Funny somehow.


@SelgrosRomania #SelgrosRomania aprovizioneaza "Lacrimi si sfinti"?!

"Lacrimi și sfinți", restaurantul d-lui Mircea Dinescu oferă preparate din sosuri industriale? Din cuburi de borș magic? Din bază Knorr? Înghețată pe care o cumpără de la engros Selgros? Până la lansarea campaniei Selgros despre cum vine compania în ajutorul profesioniștilor, credeam că nu există nici o legătură între gastronomia marca Dinescu și supermarketuri de tip cash and carry. În acest caz, se pare că un mit de marketing s-a destrămat. Bucătăria de la "Lacrimi și sfinți" gătește ca pe vremea străbunicii...care cumpăra făină de la Selgros...?!

Cremwurst sau crenvurst, plusuri și minusuri la Caroli

Pentru cine se prinde un pic de limba germană, krem este cremă. Adică cremă de carne. Iar wurst înseamnă cârnat. Cârnat cu carne cremă. 

Dacă ne-am lămurit, putem să dăm o steluță celor de la Caroli că repun în linia corectă denumirea produsului. 

Nu și pentru că se folosesc de cremwurști ca să facă profit din subproduse și copii-consumatori.

PS: Este adevărat că toată povestea este articulată, cu de toate. Filme, personaje, story, un Carolino amuzant. Ca să îți bage crema de carne pe gât, au făcut ceva-ceva.


10.000 euro la Street Delivery

Ar merge depus un proiect Slow Food la Street Delivery, for fun? AICI




luni, 25 mai 2015

A #VanGogh for sale in old city #Bucharest


Această minte sclipitoare: John Nash


Poale în brîu fără

Frumoasele false promisiuni. Tipul din chioșc mi-a răspuns amuzat că să aducă și poale în brâu. În parcul Tineretului, cu ceva timp în urmă, pe lângă Palatul Copiilor, am dat peste o căsuță care adăpostea tot felul de produse alimentare de tip snacks. Este bizar de ce cineva își vopsește prăvălia de gustări de-a gata - biscuiți, napolitane, mașină de cafe, cu toate această înscenare care promite poale în brâu moldovenești. Și apoi nu livrează așa ceva. Ce o fi în mintea unora din compatrioții noștri, de promit chestiuni pe care nu le pot oferi. Pentru ei este un simplu amuzament să promită ceva și să livreze altceva. Pot mâine să vândă pește sau carne tocată. Permanenta învârteală pentru a scăpa de găsirea unui obiectiv serios. Vindem ce putem, să iasă ceva. Au banii necesari să îți permită asta. Foarte curios. 


Get in La Plăcinte

Ieșiți în oraș? Am remarcat deschiderea pe care La Plăcinte și-a creat-o la localul din clădirea pe lângă str. Academiei. Poate părea ceva banal, însă mie mi s-a părut ca un fel de opening aparte. Există trecerea de pietoni, masa de persoane în așteptare, oameni care privesc și caută să își consume timpul la semafor roșu, scrutând în stânga, dreapta, sus-jos. Timpul care trece greu, cele câteva minute. Dacă atâția ani, așteptând verde pentru pietoni, nu prea aveai la ce să te uiți înspre partea stânga de stradă Academiei, acum ai. O deschidere ca o invitație către interiorul localului La Plăcinte. Altfel decât la cafenelele din centrul vechi, unde acest tip de opening, este chiar banal. Poate însă m-am lansat eu în nu știu ce reverie stupidă. Nu? Dar mi-ar place să iau masa acolo, să privesc înspre Spitalul Colțea, spre piața Universității...


Topoloveni sau sindromul salam săsesc

Cam așa arată o mașină de serviciu a MCG Topoloveni. Nu, nu este a companiei care produce magiunul de prune de Topoloveni. Ci a concurenței care a investit masiv în aceeași zonă. 

Este industria alimentară o poveste despre oameni buni și oameni răi? Despre fundamentări corecte sau nu, pentru crearea sau recrearea unor produse alimentar? Magiunul de prune de Topoloveni, un produs cu Indicație Geografică Protejată, nu poate fi produs de altcineva, sub această denumire. Nu din cauza rezervării mărcii la OSIM ci pentru că un produs IGP respectă un regulament european. Ce te faci cu granițele subtile ale marketingului și publicității, care sunt încălcate adesea cu bună știință pentru a intra pe teritoriul competitorilor? 

Active in Chicago de Bjorn Heidenstrom

(c) Bjorn Heidenstrom
Este o fotografie realizată de un norvegian cu care m-am cunoscut de la distanță, prin Internet. Bjorn Heidenstrom. Un personaj cu care nu ne-am putut întâlni în Norvegia, în călătoria de anul trecut, în 2014, pentru proiectul de patrimoniu dedicat lotcii. Dar Bjorn Heidenstrom publică din drumurile sale, tot felul de imagini care povestesc experiențe. Aici văd nu Chicago, ci București. Pe Dâmbovița s-ar putea sau nu?


miercuri, 20 mai 2015

Despre slow si fast la Facultatea de Sociologie...

Evenimentul are loc marti 26 mai ora 14.00 la sediul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din Schitu Magureanu, Sala de Consiliu, aveti detalii la acest link http://sas.unibuc.ro/index.pl/contact_ro Speram sa strangem aproximativ 20-30 de participanti, dar depinde foarte mult de efectul promovarii. Tematica este destul de larga, incercam sa promovam ideea existentei unei relatii intre alimentatie, cultura si sanatate. Speram intr-un format interactiv si sunt sigura ca vor exista intrebari. Al doilea invitat este domnul doctor Omer Secil, aveti mai multe detalii aici http://www.ponderas.ro/medici/dr-omer-secil/
 
 

Marmara birlik

O pastă de măsline, este drept, turcească, luată de la magazinul iranian din Calea Moșilor, de la Zam Zam. Bună bună ca orice pastă de măsline normal preparată....


Să bem și să ne înflorim

A venit vara...ați pus de un suc de soc?



Iaurt de oaie...de ce nu?

După miei și după Paște, apare și iaurtul de oaie. 


Get around...Bucuresti Tu