- Prosecco este un vin cu D.O.C. Denumire de Origine Controlată. Dacă nu este marcat pe etichetă D.O.C, este un fals. Prosecco se prepară numai dintr-un anume soi de struguri, într-o anumită zonă, la Trieste. Detalii AICI.
- Categoria în care se află este aceea a vinurilor spumante. Așa, generic.
- Mai știm că a făcut valuri și impresia preferința Mazilique pentru Prosecco, mărturisită copios în articolele din blogul ei AICI. Ea mi-a spus că nu a exagerat. În blogul ei sunt șase aventuri cu Prosecco.
- Știm că se găsește cel mai accesibil Prosecco, ca preț, la LIDL. La circa 12 RON.
- Cel mai scump Prosecco se găsește în fostele benzinării AGIP, acum MOL. La circa 45 RON.
- Și am mai aflat că americanii au pus pe piață Prosecco la draft, la bar. Și italienii s-au enervat ptr. că Prosecco se bea numai din sticlă. Americanul nu înțelege diferența dintre sticlă și PET. Ca românul, de, ce mi-e vinul la PET, ce mi-e vinul la sticlă....
Slow Food // e c o g a s t r o n o m i e // d e z v o l t a r e d u r a b i l ă
miercuri, 18 februarie 2015
My farewell Prosecco, DOC Prosecco, @Mazilique @cazacioc
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu