miercuri, 14 ianuarie 2015

Ceea ce nu va ofera retail-ul

Sursa RomaniaTV.net

De ce credeti că au fost amendate? Pentru că s-au înțeles între ele să anuleze competiția, să mulgă consumatorul român la unison, pentru că au cartelat piața. Cartel este un cuvânt ușor pentru multinaționalele care în loc să se concureze, se înțeleg cum să facă business ca să fie bine pentru toată lumea. Și se comportă ca niște mimoze când este vorba de comerț și felul în care strivesc micii comercianți.  

De ce se aliază între ele? Și pentru ca să omoare diversitatea, pentru că doar uniformitatea le aduce bani. 



Sub-brânza românească

Așa cum avem Subcarpați, avem și sub-brânza. De ce? Întrebați-vă


#JeSuisCharlie....Catalizator la Incubator 107


marți, 13 ianuarie 2015

CATALIZATOR, nocturna savantă: O privire Slow Food in miezul hranei la Incubator Catalizator


Multumesc echipei Incubator si contextului, Connect Hub. Mai mult imagini AICI si AICI. A fost o noapte minunata. Multumesc Cristianei si lui Vlad. Veniti sa ne vedem la atelierele pe care le sustin eu. AICI.  Despre Incubator 107 AICI.






luni, 12 ianuarie 2015

Un brand de cartier, Pravalia Delicii. Cu hotdogi....

Nu vă impacientați, cei care s-au străduit să bage bani în afacerea asta, care costă și este de mare risc, țintesc sus. Adică vând sandvișuri și sucuri și chestii absolut obișnuite. Despre care cred că publicul ar putea crede că sunt sau vor fi delicii. Wrong. Sunt niște preparate banale.





Ugly celery....telina urata?

Cea mai urâtă țelină din piața noastră. Este la a cincea categorie ca preț, la 2 la 1 leu. De ce astea mici și meschine sunt disprețuite? Și ele sunt rodul muncii noastre...





No hormones tomatoes from Turkey?

Salut toți cei ce citiți micile pastile zilnice de ecogastronomie. La piața din cartierul nostru au apărut roșiile chipurile fără hormoni, care sunt și polenizat curat natural de către albine.

Compania turcească se numește Balaban. Există un sat în România care se numește Balabancea.







sâmbătă, 10 ianuarie 2015

A fost odată Târgul Țăranului




În afara tematicii: Facebook la WC, Giorgio's Food Corner

Un food corner la WC? Sau cum poți fi ridicol când ai bani și Facebook la tastă.

Niște cetățeni care sunt antreprenori și administrează un local de alimentație publică, chestie dificilă, au și niște toalete pe lângă ea.

Evident pentru există Facebook, au și o pagină de referință pentru fanii lu' împinge tava. Mâncarea este bună, dar hai să nu ne dăm pe spate, de parcă ar fi cine știe ce invenție epocală în domeniul artei culinare.

Păi să pui și pe ușa de la WC că ai pagină de Facebook? Este grandomanie? Singura modalitate de a accesa cu ambele mâini un dispozitiv mobil că sa dai like, este stând pe scaunul de WC. Fie că ești doamnă, fie că ești domn. Nu? 



Exista un covrig ardelenesc

Tot respectul pentru micii antreprenori. Deși Ziarul Financiar este, normal, un ziar despre mega afaceri. Dar le-a rămas, de la un proiect, o coadă mică. Mai scriu și despre antreprenori, start-up-uri de mică industriealimentară. Cu observația că cei de la Ziarul Financiar nu reușesc să găsească decât din dosare exemple, nu din teren. SRL-D și alte alea. Dar niște țărani antreprenori nu găsesc? 

La subiect: există un covrig ardelenesc și care este rețeta lui de preparare? Iar afacerea, da, este muncită. Dar este total banală. Cu niște produse alimentare, de toată obișnuința. De ce?




joi, 8 ianuarie 2015

#JeSuisCharlie 100 lashes if you are not already dead of.....

Charlie/Șaria Hebdo..."100 de bice dacă nu ați murit deja de râs"....


O băcănie pe Mendeleev...


După ce am depus o floare la ambasada Franței, joi dimineața, la întoarcerea pe str. Mendeleev, lângă Piața Romană...Am recunoscut toate produsele validate în ultimii 5 ani de piață, chiar berea artizanală Zăganu, Din Pivnița Bunicii (Jim Turnbull, Saschiz), sucul de mere Valea Mare (familia Manolescu și un typeface ca la Marius Tudosiei de la Băcănia Veche...

Nice try.....produsele cam îngălbenite la vitrină....









#JeSuisCharlie in kiosks from 14 January 2015

#JeSuisCharlie Hebdo in kiosks from 14 January 2015 LINK


#JeSuisCharlie



miercuri, 7 ianuarie 2015

Incercati un catalizator? Pe teme ecogastronomice?


Combină un electron de creativitate cu un proton de bună-dispoziție și o să realizezi cel mai efervescent atom. incubator107 generează la început de an CATALIZATOR: pe 10 ianuarie, de la ora 21.00, la Connect HUB (Dacia 99). Înscrie-te în gașca de cercetători prin mail la noi@incubator107.com, îmbracă costumul de om de știință și nu uita să aduci merinde moleculare. Și dacă vrei să scapi cu viață, donează 20 lei și hai la o poză de grup în Colțul fotografic experimental cu Fotosfera.



marți, 6 ianuarie 2015

Trist dar adevarat, mai putin lapte romanesc.

Vaci organice (sursa foto: CE)
Faimoasa cotă de lapte va lovi din plin de la 1 aprilie 2015. Vom bea numai lapte din altă țară. Are aici sens, în acest subiect, să știm de unde provine laptele? Să scrie producătorii de unde vine laptele?

"Aproape o treime dintre fabricile de lapte din România s-au închis anul trecut". Un punct de vedere al APRIL, asociația producătorilor de lapte, difuzat de agenția de știri MEDIAFAX. 


Unii dogmatici ar spune că așa le trebuie, că așa este normal. Este rezultatul competiției din piața internă. Este capitalism. Și scopul producției de bunuri (și al prestării de servicii când este cazul) este obținerea unui produs cât mai ieftin, în beneficiul consumatorului. 

Pe de altă parte nu te poți întreba, de ce laptele din centrul și vestul Europei, rezistă? De ce și cum pot inunda rafturile retailului din România?

Deasemenea, să constatăm că se pierd locuri de muncă dacă se închid fabrici de lapte din România.


Apoi, ce vor face crescătorii de animale care erau dependenți în aval de fabrica respectivă?

Nu în cele din urmă, ce rol avem noi consumatorii în povestea asta, este bine să alegem întotdeauna numai cu portofelul?


Lactate ecologice/organice (sursa foto: CE)


Semnal "Turkish Baklava: How to Make Baklava"

Turkish Baklava: How to Make Baklava

Cum se desfășoară lucrurile la Incubator Catalizator din 10 ianuarie 2015?

Sâmbătă 10 ianuarie 2015 ne vedem la Incubator Catalizator? Alături de alți meșteri, vă introduc în lumea hranei....eu sunt de la ora 22.00




luni, 5 ianuarie 2015

Semnal: Anul agriculturii de familie s-a sfarsit.....Dar....


.........Dar agricultura de familie rămâne importantă. Pentru FAO dar și pentru România. Care sunt argumentele FAO? Vedeți mai jos


Chicken Happy (Puiul Fericit), how fun is the Romanian marketing

Many of you know or have heard about the Prince Happy. The Prince of Oscar Wilde have left traces in history. The Romanian poultry industry invented "Puiul Fericit", aka Chicken Happy.

Question: Is the chicken happy before being killed or his soul in heaven is happy that we are eating and boiling his meat?




Semnal "Cheese Pairing Guide"



Incubator Catalizator, o noapte eveniment despre pasiuni și minuni

Sâmbătă 10 ianuarie 2014 ne vedem la Incubator Catalizator? Alături de alți meșteri, vă introduc în lumea hranei....eu sunt de la ora 22.00

"Combină un electron de creativitate cu un proton de bună-dispoziție și o să realizezi cel mai efervescent atom. incubator107 generează la început de an CATALIZATOR: pe 10 ianuarie, de la ora 21.00, la Connect HUB (Dacia 99). 
  1. Înscrie-te în gașca de cercetători prin mail la noi@incubator107.com, îmbracă costumul de om de știință și nu uita să aduci merinde moleculare. 
  2. Și dacă vrei să scapi cu viață, donează 20 lei și hai la o poză de grup în Colțul fotografic experimental cu Fotosfera. 

Pe tot parcursul nopții lansăm cele mai inovatoare laboratoare chimice și alchimice. Legea gravitatiei nu o putem schimba, dar perspectiva da. Schimbă-ți perspectiva! Reinventează-te! ca să poți înțelege tainele medicinii orientale. Decriptăm ADN-ul ca să ne realizăm la microscop propria dietă slow food, ca mai apoi să deslușim Tabelul lui Mendeleev într-un concurs catalizator de voie bună. Ne electrizăm prin fitness mental și emoțional pentru a fi capabili să rezolvăm probleme metafizice prin terapia cu îngeri. Facem calcule peste calcule, prin numerologie să aflăm care este data potrivită pentru a ne vinde ideea de...afacere. Restabilim câmpul magnetic prin meditație în mișcare, ca într-un final să ne construim viața pe care fiecare din noi o dorim.

Alchimiști, cobai ori îndrăgiți savanți, haideți să dăm lumea peste cap la cele mai tari experimente CATALIZATOARE..."

duminică, 4 ianuarie 2015

CORA Romania tomatoes not edible after 5 days #CoraRomania @CoraRomania

CORA Romania is joking? Cherry tomatoes which expire after 5 days? They are guaranteed 5 days after packaging? What are made of? What happens after 5 days, they become poison? Do you die aftear eating them?




Doua specialitati pentru revelionul 2015

Așadar specialități pentru revelionul 2015.....Sunt preparate de soția mea, inspirată din surse găsite în Internet. Indicii: preparatul al doilea are o glazură din sos de tomate cu gel, umplura este un amestec de brânză de vaci cu....



vineri, 2 ianuarie 2015

Ce s-a ales de satul românesc după 25 de ani de tranziţie de Petre Badica , 30 decembrie 2014

Satul românesc merită o reflectie, mai există? Ce s-a ales de satul românesc după 25 de ani de tranziţie (de Petre Badica , 30 decembrie 2014). Răspund Tiberiu Cazacioc, Cristian Vlad, Cristian Gherghiceanu. Și întreabă constant, consecvent si insistent, Petre Bădică. LINK


Continuam revolutia Slow Food in 2015


10 ianuarie 2015, sunt Mester la Incubator 107: "O privire Slow Food in miezul hranei

Veniți? Vă invit în 10 ianuarie 2015, la Nocturna Incubator 107. Este un preview al activităților din luna ianuarie 2015. Mai jos găsiți descrierile. Despre ce este Incubator 107, AICI. Despre cum se desfășoară activitățile? În luna ianuarie, voi avea două ateliere de circa 2-3 ore, de la ora 19.00, in str. Traian 107.
 
La Nocturnă, care este un trailer/preview/teaser al programului lunii, am și eu, ca meșter mare, o jumătate de oră de educație a gustului. Contează foarte mult să mă susțineți.
 

Iată programul, temele și meșterii...în data de 10 ianuarie 2015....

21:00 – 23:30 – Colț fotografic experimental cu Fotosfera
21:30 – 22:00 - Schimbă perspectiva! Reinventează-te! cu Giorgiana Ivașcu (Sala Mare) vs. Medicină Orientală cu Valentin Beloiu (Sala Mică)
22:00 – 22:30 - Slow food – în miezul hranei cu Tiberiu Cazacioc (Sala Mare) vs. Activarea ADN-ului cu Cătălin Tomescu (Sala Mică)
22:30– 23:30 – Concurs catalizator
23:30 – 0:00 – Fitness mental și emoțional (prin actorie) cu Ștefana Badiu (Sala Mare) vs Terapia cu îngeri cu Roxana Bejan (Sala Mică)
0:00 – 0:30 – Numerologie cu Romeo Popescu (Sala Mare) vs. Vinde-ți ideea... ACUM! cu Lucian Grămescu (Sala Mică)
0:30 – 01:00 – La mulți ani!
01:00 – 01:30 – În mișcare. Meditație și relaxare cu Irina Petreanu și Flavia Cardaș (Sala Mare) vs. Construiește-ți viața pe care ți-o dorești cu Laura Pecie (Sala Mică)
 
 
 
 

joi, 1 ianuarie 2015

O propunere de început de an 2015

[RO] Salut, vă mulțumesc pentru că ați trecut pe aici în anul 2014. Am făcut tot posibilul să vă ofer zilnic câte 4-5 puncte de vedere asupra unor subiecte ce țin de gastronomie, dezvoltare durabilă, ecologice. Mă bucur să știu că sunteți destul de mulți cei care sunt interesați de gastronomie, așa cum o văd eu. Gastronomia este mai mult decât gătit, artă culinară, include și aspectele culturale, etice, economice, relația consumator-producător. 

Ca să fiți la curent cu ceea ce scriu:
- vă puteți abona la rezumatul zilnic (în dreapta este accesibilă o aplicație);
- puteți să mă urmăriți pe Twitter cu nickname-ul @cazacioc;
- am și prezență în Google+ ;
- sau în Instagram, unde public imagini pe subiectele mele.

Vă urez un an 2015 cu multe lucruri bine făcute. 

Tiberiu

[EN] Hi, I thank you that you have browsed this place during this year 2014. I did all could be done to provide you daily with 4-5 subjects related with gastronomy, sustainable development, ecology. I am glad to know that you are in great number those which are interested by this approach of gastronomy, as proposed by me. Gastronomy is much more than cooking, culinary art, includes also cultural aspects, ethics, economy, relation consumer-producer.

To be update with what I write:
- you can subscribe to the daily digest (access on the right side the application);
- you can follow me on Twitter where I am @cazacioc;
- I have a presence in Google+ ;
- or in Instagram, where I publish images on my subjects;

I wish you a year 2014 with many well done tasks.

Tiberiu