Nu trebuie să ignorăm inventivitatea românilor când este vorba de competitivitate. Mai jos găsiți o invenție culinară de-a străzii românești, care urmărește să stimuleze un fior fiziologic pofticioșilor: câine cu covrig, covrig cu câine. La o patiserie din stația de metrou Tineretului. Probabil că nu sunt singurii, ați mai găsit pe undeva? Sau deja maidanezii au intrat în lanțul alimentar?
Slow Food // e c o g a s t r o n o m i e // d e z v o l t a r e d u r a b i l ă
vineri, 4 octombrie 2013
marți, 1 octombrie 2013
24 septembrie 2013: Urban Delta, un proiect la Downtown Bucharest
(c) Electric Brother cu Sinicika la The ARK |
(Mulțumim Electric Brother!!! Mulțumim Kotki!!! Mulțumim echipa de suport!!! Mulțumim AFCN..) Eei uite că am făcut-o și pe asta, un eveniment în cadrul Festivalului George Enescu. Cu ansamblul Sinicika de la Mila 23, și pe viu și în studioul de înregistrare. O ținem una-și-bună, soluția pentru România este crearea unui compozit de tradiție îmbinat cu modernitate, prin inovație. Perfomance-ul Sinicika a făcut part din "Urban Delta", un proiect cultural
Dialog Delta Dunării
Am participat din partea "Asociației Ivan Patzaichin-Mila 23", împreună cu alți factori interesați a.k.a stakeholders, la o reuniune tradițională. Aceea a decidenților politici cu privire la Delta Dunării, fiind prezente și organizații implicate în activitățile locale. Reuniunea este la a III-a ediție. În 2010 au fost Cioloș, comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală împreună cu colegul său John Dalli, comisar pentru sănătate și
vineri, 27 septembrie 2013
Conturile Carrefour au trecut pe verde...Carrefour o duce bine sau prost în România?
Ce semnificație are această numire dacă o legăm de operațiunile Carrefour în România? Că grupul a intrat într-o perioadă de restructurare. Scăderea consumului pe anumite piețe i-a făcut rău. Tot același ziar a anunțat recent: "Carrefour reorganizează operaţunile din Europa; România va fi în aceeaşi divizie cu Belgia şi Polonia". Aflăm din declarațiile de presă din Franța, de la Pierre-Jean Sivignon, directorul financiar al grupului, că banii au început să se întoarcă spre gigantul retailului, dar în piețele emergente lucrurile stau mai prost. La vârful grupului se consideră că vânzările online nu sunt o soluție și că trebuie temperată acțiunile în această direcție.
joi, 26 septembrie 2013
Tarile dezvoltate aruncă hrana la greu....
O conferință TED despre scandalul hranei irosite. Filmul ne propune să începem să fim etici în ce privește consumul de hrană.
Industria alimentară (și marea agricultură) țipă mereu, în dauna micii industrii alimentare și a artizanilor (brutarii, producătorii de produse tradiționale) că este nevoie de subvenționare, așa grosso modo, no shit. Una din rațiuni ar fi aceea că este nevoie de acest sprijin pentru ca industria să producă, să exporte, pentru că este criză alimentară, pentru că se caută alimente.
Un punct de vedere ar fi acela că sprijinul pentru națiunile înfometate trebuie să rezolve probleme de distribuție, mai curând decât să susțină producția agroalimentară, care poate este motivată de nevoia de profit, nu de complexul bunului samaritean.
Pe de altă parte mulți observatori au arătat că retail-ul aruncă hrană, că noi ca și cultura a consumului, aruncăm multă hrană.
miercuri, 25 septembrie 2013
Culinar la Sibiu, încă un pas spre cultura gastronomică
Sursa: Evenimentul zilei |
Doar o observație: nu cred ca a fost descoperită bucătăria românească pentru a împrumuta, deja, una cosmopolită! Așadar, iată că în ultimii ani, mai timid, mai serios, mai mercantil, mai siropos, s-a trecut de la piețele volante, la demonstrații de forță. Palierele sunt diverse, mai puternic fiind abordată bucătăreala cu ingrediente de la retail, adică de la SELGROS, METRO, MEGA IMAGE. Esența nu cred că stă în vânzarea de ingrediente, vase de gătit, instrumente și kitchen appliance. Ci în educarea publicului pentru gastronomie, în conștiința sa etică.
marți, 24 septembrie 2013
Despre cum ne omoara populismul cu zile
Chestia cu ieftinirea pâinii care de fapt este un motiv să mai plătim taxe către guvernul socialist al României, își dovedește limitele...
Post by Tiberiu Cazacioc.
Versiunea 2.0, încă odată un proiect de lege privind fondul funciar
Caută aici să vezi că trebuie să ai școală ca să cumperi pământ. Doar 100 hectare pe persoană fizică. Și încă alte condiții. Ați putea spune că este în regulă? Is it?
James Joyce, Ulise, Odiseea, Homer
(C) Bogdan Catalin Cazacioc, "Ulise on the sand" |
Înainte de a citi "Ulise", citiți "Odiseea". Am luat versiunea tradusă de Mircea Ivănescu, este apărută la editura Univers. O traducere extrem de plăcută la citire. Însă lectura romanului cere multă hotărâre și cunoaștere. Nu m-am descurajat. Însă am căutat prin casă "Odiseea". Am găsit-o și am luat-o la pas. Aici în imagine, volumul "Ulise", luat în vacanță și la plajă în Bulgaria, la Krapeț, la 7-8 km sud de Vama Veche. În august 2013.
PS: Despre Ulise și Odiseea, reluăm discuția.
Ați auzit de independența energetică? Este lângă noi, cu noi
Sunteți pe acasă, atenție se bagă curent! Să vină fiecare cu petul, cu borcanul, cu o pungă, ceva. Știți că se discută despre explorarea și exploatarea gazelor de șist. Despre rezervele de gaze naturale din Marea Neagră. Despre încă două noi grupuri la CN Cernavodă. Despre, despre....Bine, bine, dar ce facem cu atâta curent? Cu atât masă de gaze? Sau nu bagă nimeni de seamă că ne-am globalizat, că producția și distribuția de energie nu prea mai este a noastră ci este un profit în interesul acționarilor și al proprietarilor? Nu este rău, dar nici să nu se spună că este în interesul țării, adică al cui? Deci, ce să facem cu atâta curent, gaze? Să ne mândrim, nu? Dacă am fi Dubai și am avea companii naționale majoritar publice, poate am mai înțelege. Sau are de gând guvernul să naționalizeze, precum ungurii, utilitățile și nu știm? Iată aici la link mândrie cu energie >>>>
luni, 23 septembrie 2013
Pentru biodiversitate, sfatul #13: Daca amenajati infrastructuri, alegeti solutii inovative
Pentru sau contra Roșia Montană? Nu este vorba despre asta, ci dacă sunteți pentru sau contra naturii? Este un fel de a tranșa care nu se regăsește în realitate. Ce am găsit în realitatea înconjurătoare, este opinia conform căreia omul este stăpânul naturii, ca atare, poate face ce vrea cu animalele, recte cu natura, nu?
luni, 16 septembrie 2013
Destrămarea consensului...urmăriți filmul și "spor la numărat căcați isterici"....
Cum bine spune Sorin Cucerai de la Ziarul de Iași, momentul 8 septembrie 2013, când au început manifestațiile din București și din țară este momentul "Destrămarea consensului conservator": "Ca şi Piaţa Universităţii din 1990, cea din 2013 este generatoarea neechivocă a unei noi lumi româneşti."
Aici: http://bit.ly/1eeErV3
Și de la Think Outside the Box: "Spor la numărat 'hipsteri', 'teroriști', 'căcați isterici', 'manipulatori', 'eco teroriști', 'totalitariști', 'comuniști'....în filmul indicat mai jos, înregistrare de la manifestația din 15 septembrie 2013.
Post by Tiberiu Cazacioc.
sâmbătă, 14 septembrie 2013
Despre funcționarii publici care fac partide dar și reclamă unor companii private
"Important este să participi, eu am intrat la urmă. Îi doresc d-lui Teodorescu consecvență (este la mine în bibliotecă dinainte de 1989), dar consecvența ce lipsește românilor ar fi asta: m-am săturat ca pe banii mei (sic!) să aud politicieni făcând reclamă unor companii private...De exemplu...De ce nu apare (P) pe ecran când vorbesc despre X,Y, Z? Ca atare mi-aș dori ca o voce a d-lui Teodorescu să se audă (poate nu l-am citit suficient) și când înalți/alți funcționari publici, laudă pe față diverse companii private. Avem o economie de piață sau nu? Ea decide care companie este bună sau nu....nu un ministru, un prim-ministru, un funcționar...Primesc bani să laude Ford, Renault, RMCG...etc...zic și eu....?!"
Post by Iulian Comanescu.
Doar o săptămână până la Cheese 2013, un eveniment Slow Food
Care este diferența între parmigiano și grana padano? În preajma evenimentului Slow Food, "Cheese 2013", un artizan italian explică. La "Cheese 2013", România va fi reprezentată de Prezidiul "Brânză de burduf" (Bran Moeciu), condus de Marian Popoiu.
vineri, 13 septembrie 2013
Abonați-vă la:
Postări (Atom)