luni, 3 februarie 2014

Despre Slow Food, de ce s-a înfiinţat? (1)

Slow Food este o organizaţie internaţională care îşi doreşte o lume în care toate popoarele să aibă acces la hrana potrtivită lor, bună pentru cei care o produc dar bună şi pentru planetă. Ca organizaţie non-profit pe bază de membri, Slow Food a fost înfiinţată în 1989 pentru a contracara dominaţia în creştere a fast food-ului şi vieţii moderne rapide, alienante, dispariţia tradiţiilor legate de producţia hranei locale şi pentru a încuraja oamenii să devină conştienţi cu privire la hrana pe care o mănâncă, de unde provine, ce gust are şi în ce fel alegerile noastre au impact asupra restului lumii. Slow Food consideră că  fiecare are dreptul fundamental de a se bucura de hrană de calitate, şi drept urmare de a fi răspunzător de apărarea moştenirii pe care o oferă biodiversitatea, cultura şi cunoaşterea ce fac această plăcere posibilă.


Slow Food is a global grassroots organization that envisions a world in which all people can access and enjoy food that is good for them; good for those who grow it and good for the planet. A nonprofit member-supported association, Slow Food was founded in 1989 to counter the rise of fast food and fast life, the disappearance of local food traditions and to encourage people to be aware about the food they eat, where it comes from, how it tastes and how our food choices affect the rest of the world. Slow Food believes that everyone has a fundamental right to the pleasure of quality food, and consequently the responsibility to protect the heritage of biodiversity, culture and knowledge that make this pleasure possible.

Slow Food implică milioane de persoane dedicate şi pasionate de hrana bună, curat preparată şi corect preţuită. Printre acestea se numără bucătari şefi, tineri, activişti, fermieri, pescari, experţi şi cadre didactice din mediul academic din peste 150 de ţări; o reţea de peste 100.000 de membri Slow Food constituită în 1500 de comunităţi locale pe plan internaţional (cunoscute ca convivia), ce contribuie prin cotizaţia de membru, precum şi prin evenimentele şi campaniile pe care le organizează; şi 2000 de comunităţi Terra Madre care practică producţie durabilă de hrană de calitate pe scară redusă, în întreaga lume.

Slow Food involves millions of people dedicated to and passionate about good, clean and fair food. This includes chefs, youth, activists, farmers, fishers, experts and academics in over 150 countries; a network of around 100,000 Slow Food members linked to 1,500 local chapters worldwide (known as convivia), contributing through their membership fee, as well as the events and campaigns they organize; and 2,000 Terra Madre food communities who practice smallscale and sustainable production of quality food around the world.


CONTACTE DE PRESĂ

Slow Food International Press Office
Via della Mendicità Istruita, 14
Bra (CN), Paola Nano, p.nano@slowfood.it, +39 329 8321285

Niciun comentariu: