vineri, 21 februarie 2014

Despre Slow Food şi proiectele speciale: Africa

Rolul central al Africii şi colaborarea cu FAO

Apărarea biodiversităţii este în mod special importantă pentru ţările din sudul planetei, prin proiecte, de exemplu, precum 1000 de grădini în Africa, pentru că păstrarea tradiţiilor culinare acolo, nu înseamnă numai
îmbunătăţirea calităţii vieţii, dar chiar salvarea unor vieţi, a unor comunităţi şi a unor culturi gastronomice. Prin proiectele privind grădinile şi punerea în valoare a seminţelor locale, precum şi a reţetelor şi produselor locale, Slow Food acţionează pentru >>> continuă >>>
>>> a îmbunătăţi securitatea alimentară şi a susţine suveranitatea hranei, precum şi pentru a lupta împotriva foametei la nivel global. Dar asociaţia Slow Food nu este singură în această bătălie: în 2013, Slow Food a semnat un acord cu Organizaţia pentru Hrană şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO-ONU) pentru a întreprinde acţiuni în comun prin care să îmbunătăţească viaţa micilor fermieri şi pentru a promova sisteme agricole şi de producere a hranei, mai sustenabile. LINK

Niciun comentariu: