Dăm sau nu atenţie, noi consumatorii români, etichetelor ataşate alimentelor? Ne apără eticheta de producătorii veroşi ? Cât de importantă este eticheta pentru români, producătorii din România şi consumatori? Menţionez în treacăt că şi Slow Food are un proiect de etichetă pentru produsele locale. Iată ce înseamnă o etichetă:
- Eticheta este un câmp de bătălie pentru stat, producători şi consumatori;
- Este un format informativ care ar avea ca menire să stea la baza unor alegeri informate ale consumatorilor;
- Eticheta ar fi şi un mijloc de presiune pentru a face ca transparenţa în ce priveşte ingredientele folosite, să fie cât mai mare;
- Eticheta este şi expresia sincerităţii şi respectului producătorilor de alimente pentru consumatori;
- Poate fi şi o modalitate a creşte încrederea între cele trei părţi;
- O modalitate de a atinge un ideal de sănătate.
Food and Drug Administration modifică elementele de etichetare şi Prima Doamnă, o militantă a agriculturii sustenabile, este un suporter a mai multă transparenţă. Cum vor arăta etichetele americane pentru alimente?