Conservatori din toate colturile uniti-vă! În februarie 2015, Ecoruralis lansează catalogul de semințe. Fiți pe fază.
Slow Food // e c o g a s t r o n o m i e // d e z v o l t a r e d u r a b i l ă
marți, 10 februarie 2015
Ia neamule cu bidonul, lapte!
Aici am scris premonitoriu despre bidonul de lapte. Revin pentru că un articol din ZF confirmă. Când am văzut Zuzu la bidon, am zis în sinea mea: Evrika! În sfârșit faimosul iconic bidon, ba cu lapte, ba cu suc, care populează frigiderele din scenele de casă ale filmului american, ia cu asalt rafturile din România. De câte ori nu ați scăpat din mână cutiile de carton TertaPak, cu un design incomod, la turnatul lichidului în pahare? Sau când ați scăpat cutia Tetra Pak cu lapte, pe care nu ai cum să o ții în mână, cu o singură mână? Eei, bidonul era soluția pentru umplerea paharelor folosind o singură mână. Desigur costă. Desigur iei, ca la PET-urile cu bere, caimacul inovației. Pând când followerșii te copiază.
Unii, cei care vin și revin la "Observatorul gastronomic", cred că asta ar fi o semi-odă pentru complexul agro-industrial din România. Ei nu, este un semn de exclamație pentru inovație și îndrăzneală.
(c) Ziarul Financiar |
duminică, 8 februarie 2015
De Eugen Istodor: 101 carti de citit intr-o viata
Când Eugen și-a propus să găsească cele 101 cărți de citit într-o viață, m-a întrebat și pe mine. Eu am propus în antologia lui thriller-ul psihologic "Baltagul". Nu sunteți de aceeași părere?
Seminte traditionale, lansare oficiala
Conservatori din toate colturile uniti-vă! În februarie 2015, Ecoruralis lansează catalogul de semințe. Fiți pe fază.
Despre diversitate si hrana
Acestea sunt imaginile folosite la prezentarea de la ConnectHub despre Slow Food. Nu am cuvinte, doar imagini, pentru ca am improvizat. Dar fiecare dintre ele, in 20 minute m-au facut sa pot spune ce cred despre diversitate in ce priveste hrana.
Catalizator la Incubator 107, despre Slow Food
În fiecare lună Incubator 107 organizează un eveniment tematic care promovează agenda de ateliere a lunii următoare. Eu am avut de prezentat, la reuniunea Catalizator din ianuarie 2015, proiectul meu de atelier, "Slow Food: o privire în miezul hranei". Pentru că setup-ul a fost de mad scientist (nu suntem prea departe de profilul acesta mulți dintre noi), mă vedeți în halat. În continuare o selecție de fotografii de la eveniment. Eu i-am zis stand-up despre hrană și Slow Food. Sala a fost cu ochii pe mine.
sâmbătă, 7 februarie 2015
Atelierul Despre branza, o privire Slow Food in miezul hranei
După cum bănuiți, să schimbi lumea sau măcar o mică parte din ea, este madness. Unii sunt chiar contaminați de această madness. Vă ofer imagini de la întâlnirea atelier despre brânză, asa cum numai Slow Food, un fel de ideologie creata in jurul hranei, poate vorbi. Totul s-a petrecut la Incubator 107. Miercuri 4 februarie 2015.
Urban Delta la "Downtown Bucharest" @Tulcea @infodeltaro
A fost. Odată o lotcă. În fața fostului magazin Eva, la București. Magazinul de designeri "Downtown Bucharest". Acum un mega retail. Mega-Image. Q.E.D
miercuri, 4 februarie 2015
Campania Raw Cheese a la Slow Food
Lumea civilizata a ajuns la rascruce. Sa accepte sau nu laptele nepasteurizat, nefiert? Daca nu il accepta, o suita de branzeturi din lapte nefiert, vor dispare. In America, in majoritatea statelor este interzisa comercializarea si consumul de lapte nefiert. Iar in Australia este acceptat in piata doar ca lapte de uz cosmetic. Campania Slow Cheese este aici
Branzeturi turcesti cum la romani nu gasesti
....Nu gasesti pentru ca noi, cu tot ce am adus din comunism in prezent, am ramas doar cu telemeaua, ceva burduf si un Nasal mort si renascut.
marți, 3 februarie 2015
Despre paine la Incubator 107. Azi despre branza.
Dupa cum v-am promis, in 28 ianuarie 2015, am prezentat subiectul "Despre paine". In seria "O privire Slow Food in miezul hranei". Azi 4 februarie va astept tot in str. Traian 107, cu mai multa caldura, sa discutam despre branza. Si de ce nu avem branza. Alaturi de mine va fi de ajutor, Emilia Radu.
Centrul de Turism Lent Rowmania Crisan
Nu uitati plimbarile cu canotca in Delta Dunarii, pe canalele din spatele comunei Crisan. Pentru rezervari aici la http://www.slowtourism.ro
Concurs: Ciorba de peste si ciorba de peste @constantinhogea @Tulcea @infodeltaro
Intr-o imagine este o ciorba de peste. In cealalta este tot ciorba de peste. Care este reteta adevarata, care este cea originala, care este ciorba de peste de oras? Ambele sunt imagini de care pot dispune, non-comercial, dar sunt ambele credibile, insa din contexte diferite.
Deci? Ce am in mana stinga? Ce am in mana dreapta? Cine a ghicit adevarata ciorba de peste care este?
(1) |
(2) |
luni, 2 februarie 2015
Ce interesant CO-OP marketing of food
(c) David Brier |
Povestea rebrandingului, aici. LINK
Fonturile, culorile, grafica tablelor, deși aparent nu se împacă ca uniformitate stilistică, se combină interesant.
Răsfoisți prezentare din SlideShare.net.....Vă va da idei, dacă vă pasionează marketingul hranei.
Tasty Fix sau Tasty Fish?
La pescarii care gătesc și porci. Tasty Fish. Acum două săptâmâni am petrecut două ore plăcute la restaurantul Tasty Fish de pe str. General Berthelot. Am comandat o ciorbă cu perișoare de pește, în imagine. Și un păstrăv la cuptor. Ambele au fost foarte bune, și am vorbit mai mult decât am mâncat. Localul este bine amenajat, plăcut și convivial, interesant pentru un refugiu. Se mănâncă pe săturate.
Însă ce nu am înțeles:
- Dacă este restaurant de pește ce caută în meniu toate alte alea din carne, adică porc, pui, vită ? Ori este cu specific ori este un mix...O să spuneți că vor clienții, dar nu sunt de acord, pentru că atunci i s-ar putea spune Tasty Fix
- Bună ciorba, dar am realizat-mi-am adus aminte, că nu se servește așa, ci peștele separat și zeama cu de toate separat, cele două la un loc fiind o invenție ce nu respectă regulile bucătăriei de pește.
Leapsa cu mataranga de la Cabral a ajuns in cartierul nostru @cabral_ro
Blog Cabral |
Bad branding....Mataranga lovește din nou!!! Apariția în cartierul nostru, într-o latură unei hidoșenii de clădiri, create de un arhitect membru al Ordinului Arhitecților, a unei viitoare bijuterii Mataranga, ne pune pe gânduri. Știți că sunt un fan al micilor dar inventivelor branduri din mica și marea industrie alimentară. Că le urmăresc și vi le semnalez, pentru a le critica sau lăuda constructiv. Precum în cazul celebrei de demult denumiri a primei consignații private, Coleus a dlui Urzică (care denumire însemna și testicole) în cazul Mataranga, dl. Cabral a semnalat deja că ar trebui să fie atenți.
Conform surselor din internet, la origine Mataranga este numele unei familii de albanezi stabilite acum câteva sute de ani în Italia.
(c) Tiberiu Cazacioc |
Dar ce contează este ce înseamnă/semifică o marcă pentru consumatorii locali. Scris cu diacritice mătărânga înseamnă în argou, penis.
Pește de la Yasar Kos și de la Fikir Sahibi Damaklar @SlowFood_FSD
O călătorie minunată mi-a fost prilejuită în 2013 de participarea la o conferință Slow Food la Istanbul. Chiar în Universitatea Bogazici, sus pe malurile Bosforului. În marja evenimentului ce a durat câteva zile, organizatorii l-au invitat pe un domn, artist plastic amator, Yasar Koș, să expună obiecte pictate care aveau ca tematică biodiversitatea, peștele lufar - personaj principal al campaniei de salvare organizate de Slow Food Istanbul. Vă pun la dispoziție imaginile obiectelor respective. Mie îmi plac stilul, paleta coloristică, imaginația artistului, un inginer turc pensionar. Eu am achiziționat tava cu albastru culoare dominantă.
(c) Tiberiu Cazacioc |
(c) Tiberiu Cazacioc |
(c) Tiberiu Cazacioc |
(c) Tiberiu Cazacioc |
(c) Tiberiu Cazacioc |
Abonați-vă la:
Postări (Atom)