Slow Food // e c o g a s t r o n o m i e // d e z v o l t a r e d u r a b i l ă
sâmbătă, 6 iunie 2015
miercuri, 3 iunie 2015
Ce restaurante lipsesc Bucurestiului? #Restograf #romaniaculinara
Un sondaj RESTOGRAF, bine venit si de bun simt, pune intrebarea: Ce restaurante lipsesc Bucurestiului? Eu am votat pentru restaurante pe baza de resurse locale. Voi?
Ricky cu un an in urma...
Individul acesta ne-a parasit anul trecut in 2014 dupa 13 ani...i s-a intamplat ceva si a trebuit sa ne despartim de el...draga Ricky, there is a heaven for dogs....
slow food shop in Bucharest
Aici la The ARK în 2009 era tot ce îți dorești....am trăit această aventură în mod colateral....și din cauza DC Communication
Ecce mititeii...
20 de bucăți la 60 de lei, câți ca ei? Un cadou de 2 iunie, la Piața Romană, în București....stomac să crești
luni, 1 iunie 2015
Cum să tai pâinea de sandviș....
Un cetățean s-a gândit să scape de o grijă....Când îți prepari un sandviș, feliile de pâine nu țin sosul și alte umpluturi și se scurg-curg pe margine...Soluția, în curs de finanțare prin Kickstarter.com ? AICI un film
Nature background, John Lawson
Aveti un smart TV? Luati din YouTube productia asta cu natura. Puneti-o pe fundal. Si lucrati. Unless you have nature around you....
Festivalul Turcesc 2014
Nu stiu unde am ratacit imaginile de la editia din 2015. Dar recapitulam cu cele din 2014.
For #GMOs or against #GMOs? An EU dilemma
Comisia Europeana a propus ca statele membre sa fie cele care decid cu privire OMG, si anume cultivarea plantelor organismele modificate genetic in fiecare stat. Aceasta va duce la fragmentarea pietei interne, in mod paradoxal impotriva tendintei politice de decenii, de creare a unei piete interne cat mai consolidate, mai putin nationala. Explicatii in film, in limba engleza. Durata film: 2 minute. Sursa: www.vieuws.eu
CAP sau post CAP?
Cat timp vom mai redistribui venituri catre agricultura industriala?
Global hunger is a distribution issue, not a food scarcity issue: pic.twitter.com/UQeqJm3xYN
— Danielle Nierenberg (@DaniNierenberg) May 30, 2015
duminică, 31 mai 2015
Vin "Johnny go home"....din Spania
"Ion se intoarce din Spania"...Vin... Este un skepsis de marketing. Un producator de vin din Spania si-a proiectat vinul din tara de origine, pe rafturile retailului din Romania, cu un nume atragator. "Ion se intoarce....acasa"...
Explicatia mai departe....
Napolitane Nana sau batoane de casa
Le-am gasit la un mic magazin de la cladirea TEAMNET, la Green...Foarte bune, identitatea vizuala bine conturata si asamblata. Va recomand sa cautati...
Sigara borek cu yufka de la Hurrem
Piratii din Caraibe si bautura lor preferata...
Cat de educati sunt consumatorii romani?
Poti avea de-a face cu o marca originala (PEPSI), cu una privata, totusi marca (MEGA IMAGE), si cu marci generice (LIDL, AUCHAN). Sunt ca oamenii si actul de identitate.
Prima are un act de identitate, de tip unicat. A doua, este un set de marca, impartita pe categorii. A treia comunica doar categoria. Este pentru consumatorii putin educati si cu putini bani. Conteaza sa scrie Orange nu sa fie Fanta. Adica sunt tratati drept saracuti la minte. Sau luati drept ceea ce sunt? Din pacate. Ce gasesti la raft iti spune ce nivel de educatie au consumatorii.
30 May 2015: Slow Food International Press Review @SlowFoodHQ
Slow Food International Press Review
Dear
Slow Foodies,
Here is
our weekly selection of articles:
We Feed the Planet - Terra Madre Youth will be held on October 3 - 6 2015 and will gather
in Milan farmers, breeders,
fishermen and students to discuss the future of food and our planet. Slow Food
launched a crowdfunding platform created
by Saatchi & Saatchi to enable
thousands of young farmers to attend the event.
Jordan, Ammon News: http://bit.ly/1HtKYVO
Netherlands, Nieuwe Oogst.nu: http://bit.ly/1PJTzxu
sâmbătă, 30 mai 2015
Tendinte in #food din #Huffington Post...tendinte din America
Cica ar creste ponderea gustarilor in mesele zilnice? Vi se pare familiar ? Si daca aveti acest obicei de la 65 de ani incolo, va lungiti viata. PS: Cum, nu mesele cu multa carne si carnati as seen on TV sunt cele ce ne fac bine?
Grazing Golden-Agers
Ninety-one percent of people say they snack daily, according to Nielsen. While snacking is on the rise among all ages and genders, research shows that snacking among consumers over the age of 65 could contribute to additional years with a higher quality of life. We'll see more boomers - those raised in the "three square meals a day" era - employ a "grazing" approach to eating next year. When boomers snack, they'll focus on foods rich in nutrients like protein, fiber and Omega3s that can help promote bone health, like sunflower seeds, nuts and whole grain popcorn.
Ninety-one percent of people say they snack daily, according to Nielsen. While snacking is on the rise among all ages and genders, research shows that snacking among consumers over the age of 65 could contribute to additional years with a higher quality of life. We'll see more boomers - those raised in the "three square meals a day" era - employ a "grazing" approach to eating next year. When boomers snack, they'll focus on foods rich in nutrients like protein, fiber and Omega3s that can help promote bone health, like sunflower seeds, nuts and whole grain popcorn.
Cele mai bune vinuri spumante #Cava
Conform New York Times AICI Asa am aflat ca si la aceasta categorie de vinuri spumante spaniole, s-a falsificat la greu. Dar metoda de productie este mult mai interesanta decat la Champagne...
Abonați-vă la:
Postări (Atom)