joi, 11 iunie 2015

Veniti la Food Bloggers Conference

Food Bloggers Conference
Food Bloggers Conference. Este un loc in care se aduna fortele eclectice, mai vechi si mai noi, ce sunt preocupate de hrana. Nu de hrana in sens larg ci mai ales de mancare. Daca va intereseaza sunt inca invitatii, iata ce spun organizatorii.

miercuri, 10 iunie 2015

Fizzy drinks

Sa citam din surse. Băuturile gazoase sunt mai periculoase decât credeați. Citiți ?

Despre management cultural cu Oana Năsui

Sâmbătă 6 iunie 2015, am prins o fereastră și o oportunitate. Să urmez un curs de 7 ore despre antreprenoriat cultural cu Oana Ioniță Năsui care se ocupă de ASTA @Modernism.ro și ASTA @Postmodernism.ro. Cursul a avut loc AICI @Fundația Conacul Otetelișanu, în str. Nicolae Drossu, București. Recomand oricui această ofertă de curs AICI @FomareCulturala, aproape unicat, care este oferită doar din când în când. Am primit cunoștințe ordonate și organizate despre managementul proiectului cultural, am discutat pe studii de caz și am regăsit elemente și cunoștințe comune. Am plecat cu idei mai clar și viziuni pozitive despre viitor. Dar cel mai important pare să fi fost faptul că în realitate am avut parte de un interviu cu Oana și am aflat cam aproape tot ce știe despre proiecte culturale. Împreună cu mine a fost la training și Diana Arghirescu. Dovada, pentru că nu am primit niciun certificat? Mai departe...Trainerul Oana este persoana cu bluza albastră....mulțumim Oana....

D3sign Box si lansarea Right Up

Da, a fost și mâncare de la un preparator renumit, Privileg Catering. De ce și cum? Recent am fost la o lansare de aplicație informatică Right Up. Vroiam să văd locul, este în apropiere de Piața Aviatorilor, să mai văd concepte de lansare, de eveniment. D3sign Box, locul și contextul unde a avut loc lansarea, este AICI, un proiect la care s-a alăturat arh. Loredana Brumă, (amănunte despre ea AICI în +LinkedIn). Despre environment AICI @Facebook. Proiectul căruia ea i-a oferit conceptul este Right Up un serviciu de contabilitate la distanță care aduce ca noutate livrarea documentelor primare prin online, și apoi încărcarea lor, de personal specializat, în profilul clientului. Mi-a plăcut ideea cu diagrama de proces, desenată pe parchetul spațiului de întâlnire, susținute de o prezentare online pe un ecran și un spațiu de discuții, dotat cu whiteboard. Mai departe?

Tomatele, roșiile galbene și eugenismul vegetal

Nu-i așa că, atunci când redescoperim diversitatea, este o dovadă de incultură să indici tomatele galbene din imagine drept "roșii galbene"? Doar în momentul când ne întâlnim cu toate de alte culori, realizăm că de fapt avem o viziune eugenică asupra hranei.

De ce diversitatea dispare din România dar se întoarce apoi dinspre vest la noi? Un nou prilej de reflecție, determinat de o simplă tomată, vânătă. Timid dar se încearcă diversitatea cu tomata. Paradoxul este același ca la producția ecologică. În timp ce românii renunță sau au renunțat la diversitatea vegetală, mergând pe soiuri de tomate industriale, de afară, ne vin tomate vinete, cherry galbene, verzi, cu prețuri de 3 ori mai mari decât soiurile timpurii. Deci, de ce nu cultivăm noi diversitatea vegetală? 


marți, 9 iunie 2015

Băsescu se întoarce...de senzatie

Suntem în 2012, am dormit? Băsescu a fost tranformat în Tăriceanu? What the f...k?


De-ale mondializării, biblioteca, consum, tableta

Uneori faptele neobservate împrăștiate în jurul nostru, spun multe despre general și particular, despre global și local, despre diversitate și serializare, despre tehnologie și obiceiuri de consum. Aici în cartierul Pantelimon, a fost odată o secție locală a Bibliotecii Metropolitane Mihail Sadoveanu. Vis-a-vis este noul mega mall al orașului. Do you dare...?


Gözleme la Festivalul Turcesc 2015

Ce am mai văzut la Festivalul Turcesc 2015? Gozleme. Este o turtă din făină, fără ulei, fără drojdie, coaptă pe un fel de plită încinsă la maximum, cu umplutură de cremă de brânză telemea. Vă spun pentru că am mâncat gozleme.Versiunea enciclopedică este aici.




Tomata și diversitatea...dar nu de la legumicultorii români

De ce diversitatea dispare din România dar se întoarce apoi dinspre vest la noi? Un nou prilej de reflecție, determinat de o simplă tomată, vânătă. Timid dar se încearcă diversitatea cu tomata. Paradoxul este același ca la producția ecologică. În timp ce românii renunță sau au renunțat la diversitatea vegetală, mergând pe soiuri de tomate industriale, de afară, ne vin tomate vinete, cherry galbene, verzi, cu prețuri de 3 ori mai mari decât soiurile timpurii. Deci, de ce nu cultivăm noi diversitatea vegetală? 


luni, 8 iunie 2015

Bune's si termopanele

La noi în cartier a oprit o mașină de transportat alimente. Azi când vă scriu, cred că este de două-trei zile pe acolo. Sâmbătă dimineața, când mă îndreptam spre cursul ținut de Oana Năsui despre management cultural, l-am văzut. Din tot ce mai observăm în spațiul bucureștean, părea a nu fi la locul său. 

MEZELAR sau despre prostia antreprenorială ca lux românesc

Magazinul RUSTIQ (sic!) de mezeluri, măcelărie și un pic de băcănie, s-a închis după circa 1 an de existență. V-am scris atunci că nu poți aduce aceeași ofertă în cartier, pe o plajă de oferte de hrană deja aglomerată, lângă un retail agresiv și lîngă un non-stop. Iar pe segmentul de măcelărie nu avea RUSTIQ cum să bată Măcelăria Andu, de la 200 de metri mai încolo (calitate, varietate, clientelă). Proprietarii antreprenori nu știau, mulți ca ei după 25 de ani de capitalism pragmatic și pe baza de intuiție, că îți trebuie o cercetare de piață să deschizi ceva-undeva cu hrană pe bază de carne dacă nu ești cineva super tare. Eii, fun este că, zilele acestea alții în locul lor au preluat spațiul și au deschis exact același fel de magazin. Deja vu?



Cherdele dobrogene la Festivalul Turcesc 2015

Bunica mea din Dobrogea, Florica Cazacioc, după mamă de origine de la Cudalbi, județul Galați, ne pregătea cherdele, în vacanțe. Acestea sunt un preparat din aluat de făină, nu foaie de plăcintă, cu umplutură de brânză telemea de oaie cu ouă de găină. Se prepară la cuptor cu lemne, într-o tavă rotundă din tablă. Preparatul se așază circular în tavă și apoi, după coacere, la servire, se rupe în bucăți. La Festivalul turcesc din acest an 2015, am găsit cherdele a la turca....Cu amestec de carne tocată de oaie la interior.


Povestea hrănitorului de porumbei

Mă întorceam de la lucru înspre sudul orașului și la Piața Romană am văzut ce nu mai văzusem niciodată. Un individ care oprise vechiul său Tico chiar în mijlocul intersecției, și hrănea porumbeii. Era hotărât, absent si curajos în gestul său. Se poate spune că poate are o manie, că este contravenient, că hrănirea porumbeilor în alte orașe europene este o problemă pentru că generează dejecții. Dar acțiunea individului, fără să țină seama de nimic, fără să fie o înscenare, un out of the time and space, mi-a plăcut. Am traversat și eu printre mașini să îl fotografiez. Care este povestea hrănitorului de porumbei?



Tendinte: abandonarea facaturilor

Business Insider (@businessinsider)
Subway is dropping artificial ingredients from its menu buff.ly/1Qcm1Z9 pic.twitter.com/WccwtMYhUP

Tomata creață de la supermarket..nu de la legumicultorii români

Un nou prilej de reflecție, determinat de o simplă tomată. Timid dar se încearcă diversitatea cu tomata. Paradoxul este același ca la producția ecologică. În timp ce românii renunță sau au renunțat la diversitatea vegetală, mergând pe soiuri de tomate industriale, de afară, ne vin tomate vinete, cherry galbene, verzi, cu prețuri de 3 ori mai mari decât soiurile timpurii. De nu cultivăm noi diversitatea vegetală?


Alegeri parlamentare in Turcia

Se schimbă ceva în Turcia? AKP  nu mai are majoritatea. De la TurkNews.



miercuri, 3 iunie 2015

Food Bloggers Conference de data asta in 2015...

Food Bloggers ConferenceIata ca urmeaza si editia a II-a a Food Bloggers Conference. AICI


Ce restaurante lipsesc Bucurestiului? #Restograf #romaniaculinara

Un sondaj RESTOGRAF, bine venit si de bun simt, pune intrebarea: Ce restaurante lipsesc Bucurestiului? Eu am votat pentru restaurante pe baza de resurse locale. Voi?




Ricky cu un an in urma...

Individul acesta ne-a parasit anul trecut in 2014 dupa 13 ani...i s-a intamplat ceva si a trebuit sa ne despartim de el...draga Ricky, there is a heaven for dogs....