miercuri, 11 martie 2015

De la Societatea de Nutritie, nimic mai simplu


Prea multă carne roșie și alcool...deci?

Beți români și crăpați! Mâncați multă carne și "apoplexați"! Astăzi este ziua când mă iau de industria alimentară și de presa care plânge că nu bem și nu mâncăm destul. Drept avem exemplu industria cărnii care se plânge că fără scăderea TVA la carne românii ar fi privați de carne. Păi să vă mai dau de gândit din Strategia de Sănătate. Citiți și poate detectați ipocrizia. Când mai vedeți la știri cârnățari plângăcioși. Vor subvenții ca noi să mâncăm mai multă carne roșie. Sau la alcool, se fac clasamente de presă despre cât de puțin băutori suntem. Beți români și crăpați!

Breasla culinarilor


@OMNIASIG si dvs. puteti sustine Delta Dunarii @omniasigro @patzaikin

Dacă vă asigurați la OMNIASIG o parte din banii dvs. merg la proiectele Asociației Ivan Patzaichin-Mila 23. This is no scam...


Din cancer JTI sponzorizează Akram Khan

Cei morți de cancer pulmonar cauzat de fumat, vă invită la un concert! Țigările sunt consum. Care este partea mai responsabilă în acest cerc al consumului? Fabricanții de țigări SAU consumatorii SAU ambele părți în ergală măsură. Dar stați așa, din cancerul pulmonar JTI sponsorizează. 

marți, 10 martie 2015

Cheese like Slow Cheese in Bodrum #Gusto @radikal @SlowFood_FSD


Uite ce au făcut oamenii ăștia în Turcia, la Bodrum. Au avut cu ce...au brânză, turcii, au....noi cu telemeaua și dă-i și dă-i....

Close-up Trei Brate, vin de la Macin @infodeltaro

Oenologii de la ALCOVIN Măcin au creat anul trecut un cupaj dedicat Dunării de la Tulcea spre mare. Cele trei brațe ale Dunării se numesc Chilia, Sulina și Sf. Gheorghe. După numele localităților care le marchează ieșirea spre mare. Cu observația mea că numele de Chilia (Veche) vine de la grecesul Achilleas. Am un coleg de facultate care se numește așa (în română este Ahile).

Atelierul de vinuri

La vânat de mărci locale. Este drept că le vedem în jurul nostru, dar nu le înregistrăm, nu le memorăm. Cultural. Sintagma este interesantă, deși nu foarte originală. O combinație de literal cu simbolic. Sugerează artizanalul, dar din punct de vedere tehnologic, așa ceva, un atelier de vinuri nu există. Desigur în magazin sunt aceleași vinuri de peste tot? Nu? Locație: str. Tunari colț cu Ștefan cel Mare. București.


Fish&Chips la Salonul Nautic

Ați putea face mai bine un setup fish&chips dacă ați folosi imaginația și resursele în domeniului alimentației publice pe bază de pește.

Așa cum v-am obișnuit, mai aruncăm o privire ici și colo să vedem ce mai fac unii și alții. Întotdeauna cu aparatul la mine, fac photoreporting. 

Fish&chips este sintagma ce definește fast-food-ul britanic, dacă am înțeles eu bine. Acest colț, vedeți imaginile cu pește și cartofi prăjiți (care lipseau) s-a creat la Salonul Nautic Internațional Nautic 2015. Un antreprenor care se bazează pe pește. Mostly conservated.

El Marinero la Salonul Nautic International




luni, 9 martie 2015

PBS Goes more on food...




Patzaikin aka Patzaichin aka PESCATURISM @infodeltaro

(c) Tiberiu Cazacioc
Enjoy boats from Danube Delta! Suntem mândri că lucrăm pentru Delta Dunării și meritul este al lui Ivan Patzaichin.

Vă propun o serie de fotografii realizate de mine (nu, nu este vorba de pretenții artistice) la Salonul Nautic Internațional București 2015 (martie a.c.). Acolo unde Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23 a fost din nou prezentă cu câteva exemplare minunate de ambarcațiuni din lemn.

Semnal Corcova si Europa

Cu cei de la Structural Consulting Group am avut ocazia să lucrez de câteva ori. Recent am avut ocazia să contribui la unul din cele mai importante evenimente pozitive ale anului 2014, Gala Fondurilor Structurale. Am jurizat la una din secțiuni. Dar pe lângă ceea ce fac, cei de la SCG administrează un site despre, evident, fonduri structurale, și au un newsletter. Este acolo, în activitatea de publishing meritul Anamariei Ravar. Ce este cu Corcova?

8 March 2015: Slow Food International Press Review @SlowFoodHQ



Slow Food International Press Review

Dear Slow Foodies,
Here is our weekly selection of articles:

Several articles were published on occasion of Carlo Petrini’s visit in Scotland:
Scotland, Herald Scotland: http://bit.ly/1wYbyC2
Scotland, Herald Scotland: http://bit.ly/1DPYgtW
Scotland, The Edinburgh Reporter: http://bit.ly/1B7yaFF
Scotland, The Scotsman: http://bit.ly/1Ej8ng6
Scotland, BBC Radio Scotland: http://bbc.in/1GfmCjg

United States, Food Tank: http://bit.ly/1ALCRQs
Slow Meat 2015- Turning the Herd Toward Better Meat, Less Meat: Updates on Slow Food USA’s Slow Meat to be held again this year in Denver, as well as on Food Tank’s next Webinar that will be featuring the Slow Meat movement.

Frigidere cu defect inclus? Probabil nu la LIEBHERR

Niște cercetători germani chiar studiază dacă nu cumva suntem păcăliți cu produsele de folosință îndelungată. Reamintesc aici credința mea în calitatea frigiderelor LIEBHERR care la intrarea pe piață ofereau singurii, 4 ani de garanție.

Stiți probabil despre circulația unui mit anti-consumerist care susține faptul că producătorii de bunuri de folosință îndelungată ar include intenționat în structura echipamentelor electrocasnice elemente care fac ca acestea să se defecteze mai repede pentru fi cumpărate alte noi. Scopul deci ar fi să determine înlocuirea mașinilor de călcat, a friteuselor, a frigiderelor, etc.. Studiul arată, publicat de Euractiv.com AICI, că nu este chiar așa.

Never Eat Alone ? De la Bogdan Voicu

A mânca este și un act social. Un amic, dl. Bogdan Voicu, sociolog implicat în multe cercetări sociale, în special legate de valori, și nu numai, ne-a semnalat o carte, inspirațională poate, despre foloasele dejunului în comun. Luați în considerare și această abordare când vă hrăniți. A mânca nu este numai un act personal de energizare. A mânca este și un act social. Sursa în Amazon AICI. 

joi, 5 martie 2015

Ouă de la Sibiu vreți....?

.....Este evident că nu are niminea...Curios cum această mitologie care este de fapt o minciună gogonată, se lipește de orice este de la Sibiu. Capitală Culturală Europeană, brânză de la Sibiu, mezeluri de la Sibiu, acum și "ouălele" de la Sibiu ne iau mințile? Dă-o în Doamne iartă-ne cât de naivi să fim...Că l-am ales pe Iohannis, mai înțeleg...dar și despre ouă să se spună printr-o indicație geografică că-s de la Sibiu adică de aia sunt mai bune?...Băi au luat-o razna românii...

(c) Tiberiu Cazacioc: Oferta pe bune

"La ciorbarie", un proiect Slow Food

(c) Tiberiu Cazacioc
"La ciorbărie", "Târgul Țăranului", "Slow Food shop", "Slow Book". Era prin 2009? Când am relocat Târgul Țăranului, început la Piața Amzei, apoi a fost dus la Muzeul Țăranului Român și mutat de acolo (conducerea ministerului a semnalat subteran că mirosul de cârnați și alte alea nu fac cinste muzeului), adus la The ARK. La Uranus fiind acreditat de Slow Food, drept Earth Market. Dacă privesc înapoi în istorie, a fost o perioadă de grație pe care nu am știut să o folosim. Dacă vă uitați la imagini vedeți că acum 6 ani făceam avantgardă. Creată mai ales de

MAE: "Romania traieste in armonie cu natura"?

"Romania traieste in armonie cu natura" - sloganul tarii noastre la Expo Milano 2015. Ironic, schizoid si mincinos. AICI si AICI

(c) Hotnews.ro



Profit din cresterea porcilor Bazna

Porcul de Bazna (ce ai domnule de ne înnebunești cu animalul ăsta?) este special. Este o încrucișare care a dat un animal cu mai multă grăsime și cu un strat de carne care dau gust fripturilor. Nu sunt porci de randament. Ci porci de carne cu gust. Sunt crescuți liber, nu în coteț. Le place plimbarea. Sunt opusul creșterii în sistem industrial. Este exact ce ne dorim, să semnalăm că avem rase autohtone. Pentru preparate culinare locale.