Uite ce au făcut oamenii ăștia în Turcia, la Bodrum. Au avut cu ce...au brânză, turcii, au....noi cu telemeaua și dă-i și dă-i....
Slow Food // e c o g a s t r o n o m i e // d e z v o l t a r e d u r a b i l ă
marți, 10 martie 2015
Close-up Trei Brate, vin de la Macin @infodeltaro
Oenologii de la ALCOVIN Măcin au creat anul trecut un cupaj dedicat Dunării de la Tulcea spre mare. Cele trei brațe ale Dunării se numesc Chilia, Sulina și Sf. Gheorghe. După numele localităților care le marchează ieșirea spre mare. Cu observația mea că numele de Chilia (Veche) vine de la grecesul Achilleas. Am un coleg de facultate care se numește așa (în română este Ahile).
Atelierul de vinuri
La vânat de mărci locale. Este drept că le vedem în jurul nostru, dar nu le înregistrăm, nu le memorăm. Cultural. Sintagma este interesantă, deși nu foarte originală. O combinație de literal cu simbolic. Sugerează artizanalul, dar din punct de vedere tehnologic, așa ceva, un atelier de vinuri nu există. Desigur în magazin sunt aceleași vinuri de peste tot? Nu? Locație: str. Tunari colț cu Ștefan cel Mare. București.
Fish&Chips la Salonul Nautic
Ați putea face mai bine un setup fish&chips dacă ați folosi imaginația și resursele în domeniului alimentației publice pe bază de pește.
Așa cum v-am obișnuit, mai aruncăm o privire ici și colo să vedem ce mai fac unii și alții. Întotdeauna cu aparatul la mine, fac photoreporting.
Fish&chips este sintagma ce definește fast-food-ul britanic, dacă am înțeles eu bine. Acest colț, vedeți imaginile cu pește și cartofi prăjiți (care lipseau) s-a creat la Salonul Nautic Internațional Nautic 2015. Un antreprenor care se bazează pe pește. Mostly conservated.
luni, 9 martie 2015
Patzaikin aka Patzaichin aka PESCATURISM @infodeltaro
(c) Tiberiu Cazacioc |
Enjoy boats from Danube Delta! Suntem mândri că lucrăm pentru Delta Dunării și meritul este al lui Ivan Patzaichin.
Vă propun o serie de fotografii realizate de mine (nu, nu este vorba de pretenții artistice) la Salonul Nautic Internațional București 2015 (martie a.c.). Acolo unde Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23 a fost din nou prezentă cu câteva exemplare minunate de ambarcațiuni din lemn.
Semnal Corcova si Europa
Cu cei de la Structural Consulting Group am avut ocazia să lucrez de câteva ori. Recent am avut ocazia să contribui la unul din cele mai importante evenimente pozitive ale anului 2014, Gala Fondurilor Structurale. Am jurizat la una din secțiuni. Dar pe lângă ceea ce fac, cei de la SCG administrează un site despre, evident, fonduri structurale, și au un newsletter. Este acolo, în activitatea de publishing meritul Anamariei Ravar. Ce este cu Corcova?
8 March 2015: Slow Food International Press Review @SlowFoodHQ
Dear Slow Foodies,
Here is our weekly selection of articles:
Several articles were published on occasion of Carlo Petrini’s visit in Scotland:
Scotland, Herald Scotland: http://bit.ly/1wYbyC2
Scotland, Herald Scotland: http://bit.ly/1DPYgtW
Scotland, The Edinburgh Reporter: http://bit.ly/1B7yaFF
Scotland, The Scotsman: http://bit.ly/1Ej8ng6
Scotland, BBC Radio Scotland: http://bbc.in/1GfmCjg
United States, Food Tank: http://bit.ly/1ALCRQs
Slow Meat 2015- Turning the Herd Toward Better Meat, Less Meat: Updates on Slow Food USA’s Slow Meat to be held again this year in Denver, as well as on Food Tank’s next Webinar that will be featuring the Slow Meat movement.
Frigidere cu defect inclus? Probabil nu la LIEBHERR
Niște cercetători germani chiar studiază dacă nu cumva suntem păcăliți cu produsele de folosință îndelungată. Reamintesc aici credința mea în calitatea frigiderelor LIEBHERR care la intrarea pe piață ofereau singurii, 4 ani de garanție.
Stiți probabil despre circulația unui mit anti-consumerist care susține faptul că producătorii de bunuri de folosință îndelungată ar include intenționat în structura echipamentelor electrocasnice elemente care fac ca acestea să se defecteze mai repede pentru fi cumpărate alte noi. Scopul deci ar fi să determine înlocuirea mașinilor de călcat, a friteuselor, a frigiderelor, etc.. Studiul arată, publicat de Euractiv.com AICI, că nu este chiar așa.
Never Eat Alone ? De la Bogdan Voicu
A mânca este și un act social. Un amic, dl. Bogdan Voicu, sociolog implicat în multe cercetări sociale, în special legate de valori, și nu numai, ne-a semnalat o carte, inspirațională poate, despre foloasele dejunului în comun. Luați în considerare și această abordare când vă hrăniți. A mânca nu este numai un act personal de energizare. A mânca este și un act social. Sursa în Amazon AICI.
joi, 5 martie 2015
Ouă de la Sibiu vreți....?
.....Este evident că nu are niminea...Curios cum această mitologie care este de fapt o minciună gogonată, se lipește de orice este de la Sibiu. Capitală Culturală Europeană, brânză de la Sibiu, mezeluri de la Sibiu, acum și "ouălele" de la Sibiu ne iau mințile? Dă-o în Doamne iartă-ne cât de naivi să fim...Că l-am ales pe Iohannis, mai înțeleg...dar și despre ouă să se spună printr-o indicație geografică că-s de la Sibiu adică de aia sunt mai bune?...Băi au luat-o razna românii...
(c) Tiberiu Cazacioc: Oferta pe bune |
"La ciorbarie", un proiect Slow Food
(c) Tiberiu Cazacioc |
"La ciorbărie", "Târgul Țăranului", "Slow Food shop", "Slow Book". Era prin 2009? Când am relocat Târgul Țăranului, început la Piața Amzei, apoi a fost dus la Muzeul Țăranului Român și mutat de acolo (conducerea ministerului a semnalat subteran că mirosul de cârnați și alte alea nu fac cinste muzeului), adus la The ARK. La Uranus fiind acreditat de Slow Food, drept Earth Market. Dacă privesc înapoi în istorie, a fost o perioadă de grație pe care nu am știut să o folosim. Dacă vă uitați la imagini vedeți că acum 6 ani făceam avantgardă. Creată mai ales de
MAE: "Romania traieste in armonie cu natura"?
Profit din cresterea porcilor Bazna
Porcul de Bazna (ce ai domnule de ne înnebunești cu animalul ăsta?) este special. Este o încrucișare care a dat un animal cu mai multă grăsime și cu un strat de carne care dau gust fripturilor. Nu sunt porci de randament. Ci porci de carne cu gust. Sunt crescuți liber, nu în coteț. Le place plimbarea. Sunt opusul creșterii în sistem industrial. Este exact ce ne dorim, să semnalăm că avem rase autohtone. Pentru preparate culinare locale.
Raw Milk vs. Pasteurized | Original Fare in France | PBS Food
Criminalilor care sunteți și care folosiți lapte crud! Hai să stăm un pic strâmb și să ne mai gândim. Poate că aflați prima dată despre bătălia epică, globală, între laptele brut, nepasteurizat. Și cel pasteurizat. Fiecare, ca bază pentru brânzeturi, face diferența. Sunt națiuni în această lume, care, din dorința de a apăra pe cei puțini, cu probleme de stomac și imunitate, interzic laptele nepasteurizat. Și deci bucuria de a ne hrăni cu niște brânzeturi de calitate.
Channel Cheese - How to break open a Parmesan cheese with Carlo Guffanti
Iată un film despre arta de a tăia conform brânza parmezan. Cum se taie brânza telemea nu este un secret. Noi nu avem decât brânză în saramură, caș afumat, cașcaval, brânză de burduf. O spun cu amărăciune și cu multă obidă, și pentru că acest adevăr nu supără pe prea mulți. Existau în cartea de tehnologie de brânzeturi a perioadei comuniste, câteva zeci de brânzeturi produse de o singură industrie, dar cu mai multe fabrici. A venit capitalismul internațional, a luat rețetele de-a gata, fără proprietate intelectuală costisitoare, a redus gama doar la câteva. Și cu asta am rămas blocați în proiect.
miercuri, 4 martie 2015
Comisia Europeana la Milano: How can we increase agricultural outputs sustainably?
O propunere a Comisiei Europene, la EXPO Milano, și anume crearea unei bănci care să susțină producția agricolă sustenabilă. Sau cu alte cuvinte, să compenseze financiar cerințele legate de combaterea efectelor schimbărilor climatice, prin agricultură durabilă.
Porcul de Bazna
Povestea crearii unei rase noi este simplă. Se iau specimene din rase diferite, se încrucișează și după mai mulți ani se obține o rasă nouă, cu caracteristici mai potrivite mediului local. Un succes istoric al crescătorilor din România, porcul de Bazna, recunoscut începând cu 1958, cu carne împănată și gustoasă, este pe lista Ark of Taste (Slow Food). Și?
Cris-Tim și baba ganuș? O aberație culturală
(c) Cris-T |
"Baba Gonoush" by Miansari66 - Own work. Licensed under CC0 via Wikimedia Commons |
Abonați-vă la:
Postări (Atom)