miercuri, 15 ianuarie 2014

Fructele şi legumele de la UE şi copii sănătoşi

Chiar este interesată administraţia centrală dacă copii sunt mai sănătoşi consumând mai multe vitamine din legume şi fructe proaspete? Credeţi că copii noştri consumă mai mult fructe şi legume, de la an la an, ca urmare a programului "Fructe în şcoli"?Ştiaţi că programul "Fructe în şcoli" beneficiază de măsuri de însoţire, adiacente, de sute de mii de euro, până la 1 milion. Măsuri care ar trebui să însemne, la nivel naţional, o campanie semnificativă referitoare la obiceiurile de consum de fructe şi legume proaspete? Ştiţi că sunt state membre UE care pun la dispoziţia copiilor fructe în funcţie de regiune, sezon, de la producători locali, sub formă de pireuri, sucuri, nu numai fructe brute? De ce un program generos, în 2 ani, s-a transformat într-o banalitate de program de livrare doar de mere, aşa cum arată Raportul de evaluare intermediară care spune că copii >>>
nici nu au văzut o livadă (majoritatea), doar au consumat mere? De ce abordăm obtuz oportunităţi oferite de UE, strict birocratic, de ce nu suntem creativi ca alte administraţii centrale? De ce nu suntem mimetici măcar? Organizaţiile neguvernamentale, şcolile cu autonomie bugetară, grădiniţele private, mici organizaţii locale, ar putea ele să aibă acces la finanţare pentru proiecte de educare şi comunicare. Câţi pomicultori se pricep la psihologia copilului, au conceput programe de educaţie, lucrează cu nutriţionişti, şi organizează programe de formare în legătură cu consumul de fructe şi legume, şi în afara ciclului de 9 luni, cât durează anual programul?

(c) Slow Food, program de educaţie în şcoli
RESURSE:

România liberă: LINK


Niciun comentariu: