Am primit și un drept la replică, publicat aici LINK
|
Sursa: CMG Solutions, Magazinul Progresiv |
Cum a ajuns o brânză făcută în Spania, să fie premiată în România? O competiție prin care se acordă "Produsul anului" a ales printre altele produsul "Miez de lapte", un produs în Spania (normal, Delaco nefiind producător, ci creator de mărci și importator, conform presei). Eu am cumpărat, este bun (are indicații nutritive, este liber de gluten). Dar. Analiza senzorială a produselor alimentare este o știință și are standarde ISO. Iar 4000 de consumatori, de fapt respondenți, nu sunt "consumatorii români". Care sunt peste 21 de milioane.
Întrebări
1. Nu ar fi de preferat să premiem produse create în România, de specialiștii români din industria alimentară?
2. Cum am putea face să premiem produse alimentare românești, să ne fixăm ca obiectiv strategic ca acestea să obțină STG, DOP, IGP, marca de calitate a Uniunii Europene?
3. Premiem produsul anului din punct de vedere al politicii de marketing a distribuitorului?
4. Sunt 4000 (4200?) de respondenți (online, offline?) consumatorii români, vedeți mai jos indecizia în definirea panelului?
5. Sunt acești 4000 respondenți educați să aprecieze calitatea unor produse alimentare?
NOTA: Componența panelului în 3 ipostaze (reprezentativ la nivel național, 4000/4200, doar din mediul urban, din panel online, 52% femei)
|
SURSA Magazinul Progresiv |
|
SURSA Magazinul Progresiv |
|
SURSA Magazinul Progresiv |