luni, 13 aprilie 2015

Our Easter Orthodox menu: oven roasted lamb, cabbage rolls, lamb stew, cheese cake

Indraznesc sa va impartasesc un menu destul de simplu in elementele sale componente. Masa de Paste este o "competitie" Master Chef pentru multe gospodine. Nu pentru a castiga competitia cu adversari invizibili. Ci o afirmare a talentului de a manageria meniul, alegerea componentelor, condimentelor. Talentul prepararii lor prin tehnici de chimie culinara pentru  a asigura o oferta completa: antreu, felul I (ciorba de miel), felul II (o mancare scazuta) si friptura de miel la tava, desertul. Am cautat sa avem si o nota locala in meniu, data de proveniente din Dobrogea.

Notele 'exotice' pe care l-a avut masa noastra de Paste, care nu a fost gargantuelica, ci holistica: mielul primit de la Smardan (Ghecet), din Dobrogea, vinul Riesling de Rhin de la Sarica Niculitel (familia Ignat), vin de Macin. Mielul a fost gatit la vas de lut, la cuptor. 

Coca Cola natural choice of Romanians ? @CocaCola @WorldofCocaCola #letseattogether

In Romania, marketing people from/hired by Coca Cola, in an advertising campaign, pretend that the coke drink is a basic need, is like blood in veins. So one must have as basic food to buy bread, milk, and coke. Really? An artificial drink part of  Romanians daily diet? The ad agency guys should try this diet on their mothers, fathers, kids, i.e. to make them drink every day coke......please

George Orwell si jocul de-a animalele

Nu stiu ce ati prefera, sa nu ne mai jucam de-a ferma animalelor in Romania? Sau sa ne jucam de-a marketingul si segmentarea si fidelizarea? Sa trasnpunem schema la branza telemea de 12 ori pentru o ferma de animale? Sau mai bine vizitezi una?


Alaturi de un maestru, Nicolae Cosniceru (multumesc @itmorar)

Fostul meu coleg de clasa de scoala primara, de la Scoala Generala Petre Ispirescu din cartierul Grivita, Nicolae Cosniceru, este un fotograf de cursa lunga. Recent a participat la o expozitie intitulata "Sublim", la galeria din str. Clucerului. Mai jos, un selfie. Self-selfie. Ar trebui sa spun ceva despre vin, din pacat nu am retinut denumirea (corectat "din marca", multumesc @itmorar). Trotineta cu care am ajuns acolo este Oxelo.


Russian food shops popping in Romania...

Now we have a mass of happenings and events under the umbrella of culinary customs in common with the Slav world. Because our cultural areas are near. Romania, Republic of Moldova, Ukraine, Russia. This is not an in depth analysis, but a puzzle made clearer.

For example: for some years on the Romanian market are sold candies and sweets from Bucuria, a factory from Kishinev, Republic of Moldova. It plays not only on quality, but on a line of products which are long gone from Romania, expelled by multinationals. Sweets under Bucuria brand are a continuation a confectionery industry from old communist times, but evoluated under modern auspices. An article about Bucuria, here

Wine from Sarica-Niculitel, a place with many stories from Dobrogea

Despre vin va povestesc la urma, pentru ca are un context. Niculitel este un loc despre care stim 3 (sau mai multe) lucruri. Ca este locul de veci al primilor martiri crestini de pe teritoriul Romaniei, in Dobrogea, la nordul judetului Tulcea. Este locul unde, cu cativa ani in urma, credinciosii ortodocsi, manati in lupta de clerul local, au sabotat organizarea de catre niste protestanti a unor proiectii cu filme despre Iisus (probabil pentru atragere de adepti). Si mai este locul unde, aproape la orice poarta te-ai opri, primesti vin la galeata.

Drumul cel mai pitoresc dar destul de accidentat este DJ 229, intre Izvoarele prin Valea Teilor, apoi coborare spre Niculitel. Pentru ca se ajunge de deasupra catre Dunare, care se vede in larg si dincolo, Ucraina.

Miracle of free wine happened on Easter in Romania

"Follow the light of promotion (of wine)! And the miracle of 1 liter bought plus 1 liter for free will happen!" Hallelujah! It is Easter in Romania and a wine producer, Murfatlar from Romania, markets its wine as a way to salvation. Blasphemy, marketing and/or a balanced relation between religion and eating and celebration?


joi, 9 aprilie 2015

See you in Istanbul? Call for papers on conservation by Slow Food @SlowFood_FSD @SlowFoodHQ

Ce credeti despre conservare? Pamantul ca ecosistem, apa ca un agent al vietii, viata marina ca un regat al apelor, trecutul si viitorul asa cum le vedem azi? Acestea au instrumentele si formele lor de exprimare: gastronomie, biodiversitate, acvacultura, etc. Mai multe despre binomuri in apelul pentru eseuri din articol, mai jos. Este o competitie care va poate reuni la Istanbul cu alti pasionati de stiintele vietii. Poate deveniti si membri ai Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor.

Anul 2015 este inca un an in care Slow Food Istanbul - Slow Food Fikir Sahibi Damaklar organizeaza Slow Fish Stanbul. Am participat acum 2 ani la intalnire si a fost insufletitoare. O intalnire cu gasca si cu discutii despre pescuitul durabil. 

miercuri, 8 aprilie 2015

Falsi profeti nutritionisti

Pare ca antioxidantii sunt un mit doar bun sa justifice castigurile consistente ale unor asa-zisi nutritionisti. Substantivul "antioxidanti" este repetat de milioane de ori in discutiile publice. Mai ales in media romaneasca. La nutritie se pricepe toata lumea. Eu nu. Dati-mi dovezi. Comisia Europeana, pe baza Regulamentului european a respins inscrierea pe mai multe produse alimentare care pretind ca antioxidantii.....

marți, 7 aprilie 2015

Exista un Regulament european care este obligatoriu si el a stabilit ce este permis si ce nu este permis sa fie PROMIS consumatorilor in ce priveste proprietatile nutritionale si cu efect asupra sanatatii, ale produselor alimentare. 

Astazi despre proprietatile imaginate ale pastei de alune de padure in ce priveste colesterolul bun si o inima SANATOAS. Unii au cerut sa li se aprobe asta. Dar fara dovezi stiintifice.


See you in Istanbul? Call for papers on conservation by Slow Food @SlowFood_FSD @SlowFoodHQ

Ce credeti despre conservare? Pamantul ca ecosistem, apa ca un agent al vietii, viata marina ca un regat al apelor, trecutul si viitorul asa cum le vedem azi? Acestea au instrumentele si formele lor de exprimare: gastronomie, biodiversitate, acvacultura, etc. Mai multe despre binomuri in apelul pentru eseuri din articol, mai jos. Este o competitie care va poate reuni la Istanbul cu alti pasionati de stiintele vietii. Poate deveniti si membri ai Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor.

Anul 2015 este inca un an in care Slow Food Istanbul - Slow Food Fikir Sahibi Damaklar organizeaza Slow Fish Stanbul. Am participat acum 2 ani la intalnire si a fost insufletitoare. O intalnire cu gasca si cu discutii despre pescuitul durabil. 

Oystesee, Hordaland

Cand am fost noi cazati acolo, anul trecut, in februarue 2014, casuta aceea era terminata. Deja. Insula era a unor localnici. Cea din departare. 


luni, 6 aprilie 2015

Voyage au bout de la viande, un documentar ARTE TV

16.000 km parcurși pe filiera cărnii, o anchetă care relevă că mitologica trasabilitate a sursei de carne, este o minciună. Documentarul transmis de ARTE TV ne spune asta, însă indirect. Cine trebuie atunci să mai intervină? Consumatorul care poate face presiuni asupra sistemului, cerând să cunoască originea cărnii. Power to the consumer...

Șakșuka

LINK. Această rețetă de preparare a șakșuka, este simplă în elementele ei esențiale, descrisă de PBS. Ouă în sos de tomate picant. Vă recomand rețeta și canalul de televiziune. Care are numeroase documentare despre rețete. O recuperare a patrimoniului imaterial al diferitelor culturi.


CRIS-TIM sau pasta carbonara?

Mezelurile sunt aperitive. Iar pasta carbonara este fel de mancare. Daca luati masa la restaurant, ce veti comanda? Un platou de mezeluri CRIS-TIM sau pasta carbonara?

Nu avem multe ipoteze. Probabil ca d-lui Radu Timis i-a placut conceptul creativ al campaniei. dupa cum am spus in alte articole este inacceptabil sa compari un fel de mancare de hrana cu altul in masura in care fiecare sunt consumate la momente diferite ale zilei. Nu poti compara decat prin reducerea la elemente componente chimice, produsele alimentare. Un mic dejun este din punct de vedere gastronomic incomparabil cu o cina. 

duminică, 5 aprilie 2015

Minciuni ale industriei alimentare: Laptele de vaca nu mentine sanatatea danturii

Exista un Regulament european care este obligatoriu si el a stabilit ce este permis si ce nu este permis sa fie PROMIS consumatorilor in ce priveste proprietatile nutritionale si cu efect asupra sanatatii, ale produselor alimentare. 

Astazi inca un exemplu. Laptele de vaca nu mentine sanatatea danturii.


Noile reguli ale etichetarii in alimentatie. Azi partea I

Verificati si dvs. daca aceste reguli sunt respectate de producatori si comercianti. Regulile sunt facute pentru a usura citirea etichetei (raport corect de marime intre partile de informatie), trebuie sa spuna clar care sunt substantele alergene, sa spuna care este tipul de ulei folosit in produse. 



Taranul sarac

Teaserul este haios si aparent profesionist. Povestea din acest film este interesanta. Personajul este important, este iconic. Ajunge la Bucuresti, una-doua. Eu l-am intalnit de 2 ori, omul are capacitatea incredibila de a fi aproape ubicuu. Are resurse sa fie prezent acolo unde este nevoie pentru advocacy si elaborare de politici publice. Este hatru, are umor si coerenta in ceea ce argumenteaza. Filmul, o sa vedeti teaserul generic, il arata asa cum este, intr-o gospodarie incredibila de involuata. Cum a ajuns el la intalnirea cu comisarul european Phil Hogan? Habar nu am, vedeti imaginile aici. Dar dupa ce si-a spus pasul, cu obida si mandrie, despre soarta taranului sarac roman, i-a oferit irlandezului o tava cu placinta.

sâmbătă, 4 aprilie 2015

De ce maninc pate de ficat preparat in casa.......

Să învățăm să înțelegem eticheta!
APC România a analizat 70 de tipuri de pate vegetal
Știai că poți deveni depresiv de la un simplu pate vegetal?

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România -APC România, organizaţie neguvernamentală apolitică şi nonprofit, a realizat un studiu asupra 70 de tipuri de pate vegetal. Analiza a fost realizată sub coordonarea domnului Dr. Bio-Chimist Ing. Mihai Rissdorfer pe baza informațiilor existente pe etichetă. Produsele au fost achiziționate în perioada 21 – 24 martie 2015 din mai multe hypermarketuri (Carrefour, Cora, Auchan, Kaufland, Penny, Mega Image, Billa, Profi și Lidl) și sunt fabricate de Hame Romania SRL, Inedit – Dr. Oetker RO SRL, Glina SA, Prefera Foods SA, Orkla Foods Romania SA – Producție Ardealul SRL, Regal Corp SRL, Vascar SA, Scandia Food SRL, dar și sub brand de retailer: Romania Hypermarche SA, Carrefour Romania SA, Mega Image SRL, Winny, Auchan Romania SA, Rewe Romania SRL, Kaufland Romania SCS, Billa Romania SRL și Profi Rom Food SRL.

vineri, 3 aprilie 2015

Noi reguli de etichetare a produselor din carne


De ce ti-e frica nu scapi. UE din care face parte si Romania, impune noi reguli privind indicarea originii carnii. Indicarea originii carnii este unul din cosmarurile celor care vand si prelucreaza carne fraudulos. Este o problema pentru cei care nu vor sa se stie de unde aduc carnea. 

Iar in ce priveste localizarea, este in avantajul micilor producatori sa foloseasca etichetarea, DACA ei prelucreaza carne din rase locale si crescute local.

La 1 aprilie 2015 au intrat în vigoare noi reguli de etichetare a produselor din carne, prezente pe piața din România și din celelalte state membre. Noile etichete conțin informații despre țara sau țările în care animalul s-a născut, a fost crescut, sacrificat și procesat. În cazul unei singure țări, etichetele vor menționa doar "țara de origine".


Sa nu se plinga laptarii


See you in Istanbul? Call for papers on conservation by Slow Food @SlowFood_FSD @SlowFoodHQ

Ce credeti despre conservare? Pamantul ca ecosistem, apa ca un agent al vietii, viata marina ca un regat al apelor, trecutul si viitorul asa cum le vedem azi? Acestea au instrumentele si formele lor de exprimare: gastronomie, biodiversitate, acvacultura, etc. Mai multe despre binomuri in apelul pentru eseuri din articol, mai jos. Este o competitie care va poate reuni la Istanbul cu alti pasionati de stiintele vietii.

Anul 2015 este inca un an in care Slow Food Istanbul - Slow Food Fikir Sahibi Damaklar organizeaza Slow Fish Stanbul. Am participat acum 2 ani la intalnire si a fost insufletitoare. O intalnire cu gasca si cu discutii despre pescuitul durabil.  

Pateul vegetal cu aditivi, mai ieftin decat cel cu carne....

Studiu de piață APC Romania....Pateul vegetal cu aditivi, mai ieftin decat cel cu carne....Sa nu credeti cumva ca a dat credinta si blagoslovenia peste retailul modern sau peste producatorii de paste alimentare. Nu, nicicum. 

Din ceea ce a descoperit APC Romania, inteleg ca un "pateu vegetal" este o cale si mai facila de a plasa aditivi intr-o pasta care nu are de-a face cu carnea. Daca antreprenorii aceia ar fi facut pateu cu urme de carne ar fi fost mai scump. Banuiesc ca marja de profit este mai mare la pateul vegetal. Daca se poate specula teama si fobia de crestere in greutate sau nevoia de a posti, de ce sa nu faca si ei un ban?

joi, 2 aprilie 2015

Food Music from SoundCloud....@SoundCloud

Do you use SoundCloud? Food Music for you!!! Play......:)



Breathless Norheimsund, Norvegia 2014 @heidenstrom

By me, and with Doru, Ivan and Paul. Last year, in search of our dreams to build a boat tradition revival in Tulcea, Romania. The island faraway in the picture was in part owned by the Norwegian guy who was our host. And they grow there cattle. Which are left alone some months, to grew up, and then taken back. Owner of an island? Yes, you also can! Norwegian way.....

(c) Tiberiu Cazacioc


Fotoreportaj cu saorma de gat la Dristor Kebab



Lotca turistica V 1.0 - Asociatia "Ivan Patzaichin-Mila 23"




M60 in multe imagini, un local altfel

NOTA: Toate fotografiile sunt ale mele. Nu este un promo, pentru ca mi-am platit prajitura.

M60 este un local trendy in acest moment, o cafenea non-smoking pentru tineri cu carte. Despre care au scris mai multi in ultimele luni. Dati Google pentru o localizare, da este in Bucuresti.

Doua lucruri (doi sunt si investitorii) mi-au atras atentia in acest proiect gastronomic: preferinta lui David pentru sezonalitate si produs local si dorinta lui Razvan de a reuni in oferta M60 a artizanilor producatori de bere, dulciuri, brutarie, de calitate. Dar locali. Un lant al valorii pentru ca asa functioneaza solidaritatea si calitatea in consum...........



marți, 31 martie 2015

Publicitate negativă pentru MADR din partea "Observatorului gastronomic"

Este un fel de a trata problema. Vă anunț că MADR organizează târg de Florii, în perioada 3-5 aprilie a.c. dar am dubii serioase că este ceva ok. De când am văzut opincile din plastic propuse de MADR la un târg, m-am lămurit. Iar produsele alimentare sunt toate aceleași, din orice regiune ar fi. De oriunde ar veni producătorii. Pare că România a fost întotdeauna o piață unică, chiar fără căi ferate, drumuri și risipită în provincii, regate și principate. BTW,  care sunt bunicile românce care preparau la greu ciocolată de casă în anii comunismului, erau un fenomen de masă? De când sunt românii producători heavy de ciocoloată de casă?

MADR încearcă din nou cu acest târg de Florii să descopere produs tradițional, local, și să îl ofere în curtea ministerului. Am spus uneori, MADR poate că este bun să se ocupe de industria alimentară, poate să se ocupe de mica industrie alimentară, dar nu de gastronomie. Fiecare dintre noi ne pricepem la ceva, dânșii se pricep la ceva dar nu se pricep la gastronomie. Le-am sugerat să se combine cu Ministerul Culturii, cu Muzeul Național al Țăranului Român, care să valideze selecția de produse alimentare din punct de vedere al patrimoniului imaterial. Dumnealor, pe bani publici, se chinuie sa se erijeze în gastronomi.

CSR la Lidl

Ca sa vedeti ca se poate. Probabil pe cei de la LIDL i-a ajuns ceva. Pe de o parte este bine, in 12 si 14 dau liber personalului. Ca sa dam crezare sincera acestei initiative, sa stiti ce se intampla si prin America de Thanksgiving Day. Nu prea des, dar se intampla. Daca tot faci profit de ce sa nu lasi salariatii acasa? Da, vor spune unii, libertarieni. Dar faceau si ei un ban la dublu. Desigur, spun altii, dar este normal sa dai la schimb viata de familie pe niste bani? Ce ziceti?


DNA: Fermierii neolitici aveau succes la femei

Diviziunea muncii facea minuni acum peste 8000 de ani. Ne spune un articol din SLATE, semnat de Amanda Marcotte (adica she is a Brooklyn-based writer and DoubleX contributor. She also writes regularly for the Daily Beast, AlterNet, and USA Today).

Cercetarile arata ca barbatii care erau agricultori de succes aveau mai multe sanse de se cupla cu femeile din haita lor. Stiutorii de know-how agricol aveau lipici la doamne pentru ca dadeau de mancare. How low....Dar asta a transmis gena de fermieri mai departe...Niste tarani....




luni, 30 martie 2015

Camilla de Maffei despre Delta Dunarii

AICI Camilla de Maffei despre Delta Dunarii. Un proiect asociat Viaggiare i Balcani. Despre geografia gusturilor.





Filme scurte despre importanta hranei, la Expo Milano 2015 Short Movie Food


Disegniamo un futuro migliore (Italy, Cibo & Vita/Food & Life category)
Faut pas gâcher (France, Cibo & Sostenibilità/ Food & Sustainability category)
Milk: Lifestyle (Italy, Food & People category)
Scent of a Lemon (Italy, Cibo & Vita/Food & Life category)
Mind The Gap (Canada, Cibo & Persone/ Food & People category)
L'acronimo V.I.T.A. ed il suo significato (Italy, Cibo & Vita/Food & Life category)
My Promise (Philippines, Cibo & Vita/Food & Life category)
Il cibo... a scuola (Italy, Cibo & Vita/Food & Life category)
Maccheroni (USA, Cibo & Cultura/Food & Culture category)
Cucinato per voi (Italy, Cibo & Persone/Food & People category)
Brunelleschi: Che bel minestrone! (Italy, Cibo & Cultura/Food &Culture category)
Back to the Food (Italy, Cibo & Cultura/Food & Culture category)
We Own the Planet (Italy, Cibo & Sostenibilità/Food & Sustainability category)
Riso e sorriso (Italy, Cibo & Produzione/Food & Production category)
Col cibo non si scherza (Italy, Cibo & Vita/Food & Life category)

Institutul Cultural Google and Slow Food, about Ark of Taste @SlowFoodHQ

Institutul Cultural Google and Slow Food, about Ark of Taste

LINK: https://www.google.com/culturalinstitute/exhibit/the-ark-of-taste/AQWXaKBJ?hl=en


Frauda poate fi si la 1,5 lei valoare

Bine au facut cei de la Antifrauda. O cofetărie a fost închisă de ANAF, după inspectorii au descoperit un plus de 1,5 lei în casă. Daca asta este mostenirea Guvernului Ponta, este interesant. 

Prima cearta pe relatia B2C am avut-o in 1990 cu o vanzatoare de la un aprozar, doamna nu avea marunt si ma trimitea pe mine sa schimb bani. Eu am incercat sa ii explic ca sunt client si nu mai este ca inainte de 1989, ea este obligata sa aiba marunt si sa umble dupa cash, nu clientul. 

Enjoy Slow Food Radio @SlowFoodHQ

Din cand in cand ascultati online Slow Food Radio. AICI


In Turkey, at Barbun Restaurant @finedininglover

This case presented by Fine Dining Lovers says something which we lack in Romania. A clear, open comittment of the Romanian chef professionals to use local herbs for the Romanian cuisine.


a video by Fine Dining Lovers

miercuri, 25 martie 2015

Taiete de la subventii @infodeltaro


[Folositi MacBook?  Bravo!]...Deci: probabil ca nu vor mai primi subventii terenurile de golf, pistele de aeroport, cei care fac agricultura in Delta Dunarii...Consultare publica MADR pe felul cum si cui se vor da subventii din PAC....AICI




Carrefour against GMOs in Romania @GroupeCarrefour @NonGMOProject

Carrefour Romania guarantees that their meat products originated from pigs/porks raised in Romania, where not fed with GMO feed and that pigs/porks where not treated with antibiotics. Do Americans know? The Secret Society of Soya GMO Friends know this?

100% Romanian, natural, healthy and very tasty!


Surorile Biscuit va propun dar costa placerea

"Incepe sezonul oualor de ciocolata, al iepurasilor de martipan si a puisorilor din macarons. Si sa nu uitam planturoasa doamna pasca si mini-pascutele sale din cea mai fina si pufoasa compozitie de branza dulce."

"Va asteptam" comenzile pana pe 7 aprilie, iar produsele se vor ridica de la sediul Biscuit pe 10 aprilie in intervalul 10:00-14:00

Adriana & Roxana ❤ Biscuit.ro 


Ai o ora? Ora Pamantului...

28 martie 2015, Ora Pamantului! Stingeti lumina timpa de o ora. Economisiti resursele de energie neregenerabile si reduceti poluarea. Sau oricum altfel in 28 martie 2015. Idei AICI!

O campanie globala de mare amploare care pune in balanta schimbarile climatice, rezultat in mare parte al unui model de dezvoltare care consuma resurse naturale si le pune la loc, si activitati de atragere a atentiei cu privire la dezvoltarea durabila si contributia fiecaruia din noi. 28 martie 2015, Ora Pamantului!


La Carrefour, inima sau interese?

2015
De la un punct incolo, comertul modern distruge economia locala. Aducand produse de import. Distanta dintre cele doua produse informativ-propagandistice ale Carrefour este de un an si ceva. Primul pliant mi-a atras atentia pentru ca marca deschiderea unui drum al retailerului, de urmarit. Este evident pentru cine este atent la dezbatere si ceea ce se intampla pe lantul de aprovizionare, de cativa ani incoace, ca intoarcerea spre resursele locale ale comertului modern international, este mult mai puternica, si vizibila in foarte multe feluri.  

Eu va propun aici in "Observatorul astronomic" sa priviti cu atentie la cele doua capete ale intervalului, coperta de sus si pliantul de mai jos, pentru ca ele (1) marcheaza un interval de timp, un proces (2); au si functia de a atrage atentia eventualilor producatori; dar si (3) functia de a proiecta perceptii pozitive despre Carrefour.

marți, 24 martie 2015

8 hours Nature Sounds-Birds Singing- Waterfall-Birdsong-Sound of Water-Relaxation-Meditation

Iaurt de oaie


Cum putem manca oile? Urmarea daca cititi pana la capat. Se dau urmatoarele fapte. Artesana este compania care a readus iaurtul de oaie in piata. Un produs unic. Mega Image vinde sub brandul "Gusturi romanesti" iaurt de oaie in aceasta perioada. Suntem in martie, spre sfarsit, nu va suna clopotelul? 

Este posibil ca Artesana sa fi trecut sub "Gusturi romanesti" adica a cedat si a lasat steagul. Asa este la romani, marketingul nu poate tine prea mult nisa.

Despre otomani si crestini numai de bine

Langa o biserica crestina, un local de alimentatie publica păgînă. Inșallah sau aferim? Ironia este prea mică dar interesanta. Les Ottomans, restaurant din Bucuresti, se răsfață lângă un lacas de cult crestin. O tempora, o mores.....Era un final de schita caragialiana?



Mere de Itesti, pe cand si o cooperativa?

Poate ati vazut prin magazine sucul de mere la sac de plastic din mere de Itesti. Merele exista si chiar sunt dulci asa cum este si sucul. Meritul sucului din mere de Itesti este ca este nefiltrat, gros, ca un nectar. Am luat o punga de mere si am analizat-o. Nu sunt de acord cu prejudecata inradacinata ca fructele si legumele sunt urate? Ce este asta? Au acelasi gust bun si au vitamine. Despre merele de Itesti, iata pentru voi, un pic de deconstructie prin imagini si interpretare. Se pare ca este vorba de o asociatie.

Covrigei cu tarate de la LIDAS

Da, sunt preparati la o fabrica din Tulcea, din satul Mineri, in nordul Dobrogei. Da, sunt cei mai buni, fara reclama, fara Toortitzi si alte fite. De aici: http://www.lidas.ro/