[NB. Pentru produsele locale din țară-lista mai jos, mulțumiri lui Mihai și Ionelei Paliștan de la Brusturoasa, lui Constantin și Maria Oancea de la Tălmaciu, lui Ion și Marcelei Cecilia Istrate de la Fundata, lui Emil Florescu de la Cuca, și prietenilor lui Mihai de Mioritics].........
Slow Food // e c o g a s t r o n o m i e // d e z v o l t a r e d u r a b i l ă
miercuri, 6 noiembrie 2013
Despre ecoturismul cu gust în Transilvania și Delta Dunării
luni, 4 noiembrie 2013
Brânză ilegală din România, azi despre brânza tare din lapte de capră
Trebuie să vă spun că am gustat din ea. Din fiecare sortiment. De la familia Suciu, de la Criț, județul Brașov. Îi cunosc din 2008. Despre metoda lor de producție, mulși și-au exprimat rezerve. Rezultatul totuși, este o brânză tare și gustoasă. Este vorba de mai multe sortimente, din lapte de capră, se spune. Sunt 4-5 feluri, cu negrilică, chimen, ierburi aromate asortate. Cu mult mucegai. Dacă vreți să vedeți, doar, dați mai departe....
Spargem nuci la Bibliotecă....invitatie la conferinta "Ecoturismul are gust în Transilvania și Delta Dunării”
Vă invit marți seara 5 noiembrie a.c. la o conferință.
Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și Asociația de Ecoturism din România organizeaza un picnic urban cu produse locale și conferința: “Ecoturismul are gust în Transilvania și Delta Dunării”. O conferinta din seria......
joi, 31 octombrie 2013
Cum este să iubești peștii? Dan Barber la TED
Dan Barber despre pești și pescuit responsabil. Vorbim mult de asta și credem că este o fantezie, că nu este posibil decât pescuitul industrial. Totuși. O pledoarie. "Deci, am cunoscut o mulţime de peşti la viaţa mea. Am iubit doar doi. Primul a fost mai mult ca o afacere pasională. Era un peşte frumos, plin de gust, cu textură, cărnos, un star........
Brânza ilegală din Turcia: Bandirma Isli Cerkez
Știți cine erau cerchezii sau circasienii ? Despre legendarul și miticul popor, citiți aici LINK Se spune: "Deşi nu există evidenţe oficiale, se estimează că între 3 şi 5 milioane de circasieni locuiesc în.......
marți, 29 octombrie 2013
Cavarmaua sau "dilema omnivorului" (Dileme Veche)
Am avut din nou privilegiul de a propune un articol (pe care îl puteți citi în online) în Dilema Veche. Tema ediției a fost "Gospodăria, toamna" Mai multe dileme au fost puse în discuție. Pentru mine conservarea se leagă de amintiri cu bunicii mei și cavarmaua sau peștele pus la uscat. Așadar ce înseamnă toamna pentru un gospodar? Este bilanțul unui an agricol? Cămara care se umple de rezerve pentru trecerea iernii? Ce mai înseamnă pentru un locuitor în......
duminică, 27 octombrie 2013
Ce vă recomand în Turcia? Cafea turcească....
[film în continuare] Este un test interesant privitor la cafeaua turcească. Când l-am început era prin 2006. De atunci, în fiecare an și oriunde am fost în Turcia, am cerut și am consumat cafea turcească. Cafea turcească. Oriunde am comandat-o, în Turcia, are același gust. Cred că este vorba de amestec nu despre preparare. Care într-adevăr se face.............
sâmbătă, 26 octombrie 2013
Uniunea Europeană îți oferă, dar nu îți bagă în traistă
În fiecare an al ciclului 2007-2013, au fost bani de la Uniunea Europeană pentru promovarea produselor alimentare de calitate, pe piețe terțe. Industria alimentară românească încă tatonează cantități și nu calitate, cu mici excepții (Periș)..................
vineri, 25 octombrie 2013
Tulcea are produse din pește, cinstit pregătite
Brânza telemea de Sibiu, produs în România?
TURQUALITY. Dacă alte țări, în speță Turcia, pot, de ce România nu poate să adopte un sistem de marcă colectivă? Mă refer la ceva specific, pentru produsele alimentare de calitate, mai ales, despre care am scris și aici și în presa online. TURQUALITY este marca care însemnează unele produse alimentare în Turcia, de 10 ani. În România au fost lansate și abandonate diverse inițiative sub această abordare PRODUS ÎN ROMÂNIA. Ba de la Ministerul Agriculturii, ba de la Ministerul Economiei. La MADR, în 2008 și de curând în 2013. La Ministerul Economiei, acum câțiva ani. Există și o inițiativă din anii 2000, legată de certificarea privind produsele realizate în România. Care este.......
miercuri, 23 octombrie 2013
Vă place carnea de porc? Musulmanilor nu...
Unora nu, pe liniile aeriene turcești, Turkish Airlines, THY, meniurile sunt cu carne, dar nu de porc. Ați auzit deja că musulmanii nu consumă carne de porc, este o tradiție religioasă de secole. Mai multe despre....
marți, 22 octombrie 2013
luni, 21 octombrie 2013
Ca tot românul, la Istanbul
miercuri, 16 octombrie 2013
Românii au inițiativă, azi NELUȚU DE LA JINA
A apărut NELUȚU, primul dintre mii de prieteni ai lui GHIȚĂ ciobanul de-ai lui VODAFONE. La Jina nu trăiește doar ciobanul Ghiță, mai sunt și alții.......
Brânza de burduf cum arată ?
Asta pentru că vedem că SHUTTERSTOCK nu are brânză de burduf în stoc. Ziarul Financiar a publicat în 16 octombrie 2013 un articol despre un antreprenor de succes p bază de brânză de burduf, evident din cea industrială. Dar tânăra jurnalistă...
marți, 15 octombrie 2013
Ecoturismul este...seria de conferinte despre ecoturism
Ecoturismul este o formă de turism în care principalul obiectiv este observarea şi conştientizarea valorii naturii şi a tradiţiilor locale şi care trebuie să îndeplinească.........
Slow Fish Istanbul, octombrie 2013
Importantă misiune, nu mă simt confortabil, merg la Istanbul să prezint un punct de vedere. Este o răspundere, nu? Într-un panel, voi spune ceva despre Dunăre și........
duminică, 13 octombrie 2013
Ziua Recoltei ca la români, 15 octombrie 2013
În căutarea nivelului de educație gastronomică, am dat o raită prin piața Enescu, pentru a fii surprins cu saltul imens de la festival la carnal. În circa 6 ani, deși s-a încercat în țară ridicarea gastronomiei locale, se dovedește că nivelul adesea rămâne tot acolo, mai jos, oricât ne-am strădui, chiar în București. Notă proastă pentru orașul capitală.
marți, 8 octombrie 2013
Despre industria alimentară: Prețurile mici înseamnă calitate scăzută a alimentelor
(c) Ziarul Financiar |
Prețurile mici înseamnă calitate scăzută a alimentelor. Nu o spun eu, o spun chiar cei din industrie. Dl. Ioan Popa, director general al PANGRAM Resița: "Dacă este să dau un exemplu, pot spune că prețurile mai mici deteriorează calitatea alimentelor. Pastele făinoase sub brand se fac dintr-o..............
luni, 7 octombrie 2013
Petrecere cu demonstratie la Universitate în 6 octombrie 2013
#unitisalvam #rosiamontana....Am dat o raită aseară, recunosc, superficială, pe la Piața Universității și m-am îmbătat cu un pic de manifestație. Super tare, super contra sistemului. Gălăgie frate! Poate sunteți sau nu de partea manifestației, dar libertatea de a spune nu este magnifică....Oricând contra statului, este o libertate binevenită....
Abonați-vă la:
Postări (Atom)